Zobacz temat
Team Of A Dream - www.toad.com.pl
|
|
Milka |
Dodany dnia 23.02.2008 21:40:14
|
Zaawansowany Postów: 1372 Pomógł: 5 Data rejestracji: 02.07.2006 16:56 |
Witam wszystkich Niedawno pokusiłam się o zrobienie strony mojego rocznika. Większości osób strona przypadła do gustu, jednakże chciałabym poddać tę stronę także ocenie fachowców - Was. Bardzo proszę o krytyczne podejście do sprawy. Serdecznie zapraszam na TOAD Ta jedyna i prawdziwa Milka - reszta to podróbki!
|
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 25.11.2024 02:32:12
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
MeTeo |
Dodany dnia 23.02.2008 21:57:01
|
Bywalec Postów: 880 Pomógł: 23 Ostrzeżeń: 2 Data rejestracji: 14.12.2005 19:38 |
Logo brzydkie, efekt `bevell and bross` wyginął razem z dinozaurami. Theme darmowy - nie poddaje ocenie Treści - również nie oceniam. Na + zasługuje dobre dobranie wtyczek i dość intuicyjne rozmieszczenie... ocena: 5/10 |
|
|
Dagobah |
Dodany dnia 24.02.2008 00:52:42
|
Początkujący Postów: 160 Data rejestracji: 15.08.2006 10:46 |
1. Na wysokości Photo Random i Święta, święta (chodzi o panele) z prawej strony (stosując IE) tworzą się jakby nowe panele - nie wiem czy to tylko u mnie czy u reszty także (pod FF, Operą tego nie ma) 2. Jestem przeciwny stosowaniu polskich i angielskich nazw naprzemiennie: photo random, top photo, cytat random 3. Data w menu: 24 Luty 2008 - czy przypadkiem poprawnie nie powinno być: 24 Lutego 2008"? - jeżeli się mylę to z góry przepraszam. To jest czepianie się - choć z drugiej strony jak to jest strona klasy to nie ma to większego znaczenia. 4. Górna belka (z menu) trochę jakby nie pasowała do reszty theme'a 5. W menu na/w górnej belce i tym z lewej strony są te same odnośniki... 6. W newsie: Kuratoryjny konkurs z fizyki stopka wiadomości "należy" jakby do treści newsa (a w newsie: TOAD reaktywacja! - już nie - zdecydowanie lepiej wygląda) Ogólnie: + za pomysł i chęci + za całkiem dobry theme, lecz nie wykorzystany optymalnie (jak na darmowy jeden z lepszych...) - 6 powyższy punktów Trochę do poprawy ale nie jest źle... Pozdrawiam |
|
|
Milka |
Dodany dnia 24.02.2008 19:46:51
|
MeTeo napisał/a: Logo brzydkie, efekt `bevell and bross` wyginął razem z dinozaurami. Na + zasługuje dobre dobranie wtyczek i dość intuicyjne rozmieszczenie... ocena: 5/10 Może i efekt 'bevell and bross' wyginął, ale kto powiedział, że nie mogę go użyć? Może Tobie się to nie podoba, jak dla mnie - oddaje zamierzony przeze mnie cel - charakter stronki. Ogółem skomentuję to tak: "Jeszcze się taki nie narodził, coby wszystkim dogodził". Dziękuję za ocenę - dość wysoką jak na Ciebie. Dagobah napisał/a: 2. Jestem przeciwny stosowaniu polskich i angielskich nazw naprzemiennie: photo random, top photo, cytat random To akurat nie wynika z tego, że nie umiem zastąpić tych słów polskimi wyrazami. Powodem umieszczenia takich a nie innych nazw był rocznikowy sentyment do nich. Po prostu słowo "random" jest u nas bardzo popularne i miało to podkreślić rocznikowy charakter strony, jednakże rozumiem, że dla osoby, która widzi TOAD pierwszy raz może to być uznane jako minus. Dagobah napisał/a: 3. Data w menu: 24 Luty 2008 - czy przypadkiem poprawnie nie powinno być: 24 Lutego 2008"? - jeżeli się mylę to z góry przepraszam. To jest czepianie się - choć z drugiej strony jak to jest strona klasy to nie ma to większego znaczenia. Poprawione. Może to jest czepianie się, ale diabeł tkwi w szczegółach, a mi chodziło o pełną krytykę. Dagobah napisał/a: 4. Górna belka (z menu) trochę jakby nie pasowała do reszty theme'a Przemyślę to. Póki co, zostawię tak jak jest. Dagobah napisał/a: 5. W menu na/w górnej belce i tym z lewej strony są te same odnośniki... Są, ale jest to zrobione z premedytacją - górna belka jest podkreśleniem ważniejszych linków z menu. Dagobah napisał/a: 6. W newsie: Kuratoryjny konkurs z fizyki stopka wiadomości "należy" jakby do treści newsa (a w newsie: TOAD reaktywacja! - już nie - zdecydowanie lepiej wygląda) Racja, moje niedopatrzenie, które już zostało poprawione. Dziękuję za wyrażenie swojej opinii i trafne uwagi. Proszę innych o wypowiedzi na temat strony Ta jedyna i prawdziwa Milka - reszta to podróbki!
|
|
|
JazOOn |
Dodany dnia 24.02.2008 19:59:55
|
Ekspert Postów: 2155 Pomógł: 2 v7.02.07 Data rejestracji: 21.02.2005 13:47 |
Ja się z wiadomych Ci względów nie wypowiem Nie byłbym obiektywny |
|
|
MeTeo |
Dodany dnia 24.02.2008 20:11:42
|
Bywalec Postów: 880 Pomógł: 23 Ostrzeżeń: 2 Data rejestracji: 14.12.2005 19:38 |
Ogółem skomentuję to tak: "Jeszcze się taki nie narodził, coby wszystkim dogodził". Dziękuję za ocenę - dość wysoką jak na Ciebie. Przepraszam, ale mam oceniać twoją pracę czy autora thema? Treści strony ocenić nie mogę bo raczej jest ona dla zamkniętego grona osób. Tego stylu się nie używa gdyż został uznany za raczej brzydki. No i mimo, że jestem facetem - a my rzekomo się na tym nie znamy - to raczej logo nie pasuje do charakteru strony. Styl strony delikatny więc log tez by tego wymagało. Znacznie lepiej wypadłoby tu zwykłe zdjęcia, z jakimś obramowaniem... W tle tez nie sam gradient tylko powiększone zdjęcie biało-czarne z małym opacity... Co do ostatniej zaczepki to nie skomentuje... |
|
|
Pieka |
Dodany dnia 24.02.2008 20:57:18
|
Postów: 19882 Pomógł: 767 v7.02.03 Data rejestracji: 23.02.2005 18:12 |
Nie mam pojecia co to "bevell and bross", a tym bardziej nie wypowiadam sie na temat ew. wyginiecia Czegos takiego najwyrazniej nie ma. No tak, przeciez wyginelo.. @eMilko, jak juz wczesniej pisalem, strona jest zdecydowanie dojrzalsza od poprzedniej, tematyczna, co nadal jest u nas rzadkoscia, a przy tym schludna i coraz bardziej poprawna jezykowo. Dobra praca, tak trzymaj i ciagnij to dalej, bo nikt inny tego nie zrobi Edytowane przez Pieka dnia 24.02.2008 20:57:53 Jestem jaki jestem
|
|
|
Milka |
Dodany dnia 24.02.2008 21:30:10
|
Przemku, dziękuję za miłe słowa. Sporo dzięki Tobie się nauczyłam, toteż w 1 newsie jest taki a nie inny cytat słów "pewnej osoby" - użyty z premedytacją Mam nadzieję, że nie masz mi tego za złe, a za wszystko naprawdę dziękuję. MeTeo - Zmartwię Cię, ale mam troszkę inne zdanie na ten temat. Na pierwszym miejscu, robiąc tę stronę, stawiałam na to, aby była ona w klimacie "rocznikowym", bo chyba udało mi się osiągnąć - mój rocznik jest zadowolony z całości. Cenię sobie Twoją opinię i dziękuję za wszelkie uwagi, ale do niektórych rzeczy nie jesteś mnie w stanie przekonać. A tamte słowa wcale nie były zaczepką, a prawdą - jesteś dość wymagającym Użytkownikiem, więc ta ocena jest dość wysoką w moim mniemaniu. Edytowane przez Milka dnia 24.02.2008 21:32:42 Ta jedyna i prawdziwa Milka - reszta to podróbki!
|
|
Przejdź do forum: |