ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 28

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Domena Uzytkownika np. Jarek.nazwastrony.pl
Morfeuz
Robie stronke internetowa taka jak fotka.pl Smile i wykupuje teraz domene (.de) lokalpolska.de (narazie www.lokalmunich.r... i chcialbym aby kazdy uzytkownik mial swoj adres np. www.michal.lokalp... jest cos takiego mozliwe? Jesli tak prosze o kontakt lub o pomoc Smile

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - bartek124 17.02 - 20:31

Edytowane przez Milka dnia 17.02.2008 20:38:12
Odkrycie Php-Fusion... Grin

http://szablony.rox.pl
Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 04:37:31
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
K2
Nazywa się to subdomena. Zobacz czy w ofercie hostingowej masz cos takiego dostępne.
Więcej na temat subdomeny tutaj: http://pl.wikiped.../Subdomena

Na stronie którą podałeś tj. www.lokalmunich.r... Nie ma stopki licencyjnej.
Edytowane przez K2 dnia 17.02.2008 20:57:39

markes01
Morfeuz z tym możesz mieć problem, bo przeważnie jest ograniczenie...

http://www.damtox.pl
Morfeuz
markes01 napisał/a:
Morfeuz z tym możesz mieć problem, bo przeważnie jest ograniczenie...

No to lipa nie wiedzialem ;/

K2
Jaki masz hosting??

Morfeuz
Hosting Funpic.de narazie w przyszlosci jak na stronie wiecej wiary bedzie to kupie cos lepszego Smile

ELO320
K2 większość serwerów oferuje już nieograniczona liczbę subdomen, ale zapomniałeś chyba ze użytkownik przy rejestracji nie może/nie ma prawa ani możliwości utworzenia subdomeny (może jest skrypt - choć szczerze wątpię, musiał by ingerować w panelu serwera, niebezpieczne pod wszelkimi względami) administrator będzie musiał ręcznie dodawać subdomeny, do tego będzie musiał połączyć subdomeny z głównym kontem aby razem wszystko współgrało, nie wiem czy jest takie cos w ogóle możliwe. Pyzatym komunikat ze konto zostanie utworzone po jakimś czasie, odrzuca i daje ci słowo ze przeważnie większość juz nie wróci na twoja stronę. Najlepszym rozwiązaniem jaki jest w tej chwili to zmodyfikować kod w taki sposób aby wyglądał tak:

www.twoja_domena.... żytkownika

innego rozwiązania nie widzę :)

A najlepiej jest zostawić tak jak jest i sie nie babrać, bo jest dobrze tak jak jest :P

www.imperium-gier.pl
rafnal
Witam @K2 jest skrypt który to umożliwia np: Short URL ale zabij mnie nie pamiętam która wersja a co tam dodam obydwie Wink.

pozdrawiam rafnal
rafnal dodał/a następującą plik:
skrypt.zip [15.43kB / 282 Pobrane]

Edytowane przez bartek124 dnia 18.02.2008 15:24:13
It Is Risky Not To Take Risk.
If You Dont Take Risk,
Risk Will Take You...

MeTeo
rafnalu mój miły, a mógłbyś podać hasło do zip'a? Grin

Chętnie sam bym to wykorzystał Grin I niekoniecznie musi to być niebezpieczne... Fusion się integruje z bazą co też powinno być niebezpieczne...

P.S Z tego co wiem to nie ma obowiązku stopki, tylko jest to wymóg tego supportu więc twoje twierdzenie jest błędne.

rafnal
Ależ proszę mówisz i masz hasło nie jest skomplikowane Wink

pass: www.rafnal.com
If You Dont Take Risk,
Risk Will Take You...

adminik
Morfeuz dodał byś info o tym że ten theme jest z grafy i że używasz PF,EF

memht.pl
rafnal
@adminik coś Ty się taki ostry zrobił ? ale z drugiej strony masz rację Wink
If You Dont Take Risk,
Risk Will Take You...

bartek124
Póki nie będzie stopki to możesz zapomnieć o jakiejkolwiek pomocy. Zapomnij także o odpaleniu skryptu @rafnala na funpic.de.

PS. Z Twojej strony
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

No comment...
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
MeTeo
Zainstalowałem skrypt, choć nie obyło się bez edycji configu gdyż install nie zmienia wszystkiego Wink Po komentarzach "dwójki" zrozumiałem iż jest do joomli tak więc zainstalowałem "jedynkę". Wpisuje adres do skrócenia, nazwa subdomeny... Tworzy się ale nie działa... Przydałoby się jakieś readme ;D

rafnal
Słuchaj ja nie mialem żadnych problemów z tym skryptem a joomli nie uzywam jedynym problemem jaki mozesz mieć to znajomość języka angielskiego ale tą opcję odpuszczam Wink tam wszystko pisze poczytaj dokładnie i masz jeszcze panel admina do edycji
If You Dont Take Risk,
Risk Will Take You...

SebaZ
Nie jest potrzebne do tego tworzenie subdomen, wystarczy odpowiedni routing (w 99% frameworków jest) oraz opcja na serwerze zdefiniowania czegoś a'la przekierowania na pewien adres w przypadku braku istnienia jakiejś subdomeny. Inaczej mówiąc ktoś wpisuje adres: zenek.klocki.pl, a na serwerze nie ma takiej subdomeny, to serwer robi przekierowanie na adres klocki.pl/osoba.php i skrypt (własnie taki router) przetwarza wtedy adres: zenek.klocki.pl, wyciaga z niego nick osobnika (zenek w tym przypadku) i wyświetla jego dane. Konieczna do tego jest obsługa .htaccess, bo w nim łatwo i szybko ustawisz sobie odpowiednie przekierowanie Smile
Zadawanie pytań na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego każdy może być pozbawiony jeżeli nie będzie umiał z niego korzystać. Nie wymagaj więc natychmiastowej odpowiedzi.

Morfeuz
adminik napisał/a:
Morfeuz dodał byś info o tym że ten theme jest z grafy i że używasz PF,EF

Macie serdeczna racje Pfft, odkad dodalem tego thema nic tam nie bylo, juz dodaje stopke (adminow przepraszam)

MeTeo napisał/a:
Zainstalowałem skrypt, choć nie obyło się bez edycji configu gdyż install nie zmienia wszystkiego Wink Po komentarzach "dwójki" zrozumiałem iż jest do joomli tak więc zainstalowałem "jedynkę". Wpisuje adres do skrócenia, nazwa subdomeny... Tworzy się ale nie działa... Przydałoby się jakieś readme ;D

Jak sobie z tym juz poradzisz Prosze o pomoc bo ja jestem nie zbyt rozpoznany w PHP
Edytowane przez Milka dnia 23.02.2008 14:42:20

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl