ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 28

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Portal Motoryzacyjny!
Qbol
Witajcie, założyłem dziś stronę motoryzacyjną na której znajdują sie nowinki ze świata oraz obszerna baza zdjęć najnowszych pojazdów. Posiadamy szeroką bazę marek aut do których systematycznie trafiają kolejne newsy. Z uwagi na to że strona jest dzisiejsza nie chciałbym aby mnie oceniano za treść ale za pomysły na różne rozwiązania. Proszę o wasze sugestię. Będę wdzięczny. Pozdrawiam. www.automaniak.net

PW od moderatora:
  1. Odświeżenie Tematu - jantom 17.02 - 19:08

Edytowane przez Qbol dnia 18.02.2008 19:12:09

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 05:58:51
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Piotrek
Ja radzę najpierw dopracować, wtedy się pochwalić.
Na razie nic specjalnego tam nie ma poza standardowym themem, paroma artykułami i galerią..

3/10

K2
Najgorsze jest to że wszystko jest w strasznym stanie...Popracuj i włóż w to trochę serca.

Moja ocena: 2/10

Życzę powodzenia!

Qbol
K2 Co miałeś na myśli mówiąc że jest z strasznym stanie? W moim mniemaniu strona jest schludna.

K2
Miałem na myśli to menu, logo, szablon i w moim odczuciu nie jest schludna. Oczywiście to tylko moje zdanie i nie musisz brać tej oceny pod uwagę.

Pozdrawiam.

@MeTeo Nie będę się kłócił bo to nie oto tutaj chodzi... Wyraziłem swoją opinie tak jak Ty poniżej. Ty tez wyraziłeś swoją na temat mojej strony.
Edytowane przez K2 dnia 16.02.2008 23:42:16

MeTeo
K2 - tak to jest jak się pojęć nie rozróżnia... Strona jest schludna... ew. może być kiepski dostęp do informacji... Za dużo linków za mało danych... Jakoś ogólniej to powinno być...

K2 - Teraz ja powinienem dać sobie w podpisie - "MYŚLENIE nie boli!" i komentować każdy twój temat. Co jest najgorsze w tym? Krytykujesz kogoś a sam ostatnio do oceny dałeś gorszy bajzel. Wymagasz? Najpierw od siebie.

Moja ocena - Raczej powstrzymam się od oceny gdyż widzę, że chcesz coś robić. Ogóle moje zalecenia - zmień theme na jakiś jaśniejszy. Z moich osobistych "badań" wiem, iż ciemny odstrasza ludzi a jasny przyciąga... Zrób raczej ogóle kategorie, a w nich podkategorie... Teraz wchodząc na główną gość jest przytłoczony ilością linków, a i tak nie znajdzie tego co szuka.

Miłej pracy Wink

Qbol
MeTeo
I właśnie o taka odpowiedż mi chodziło. Zmiana wyglądu strony nie wchodzi w grę ponieważ mi osobiście on się bardzo podoba, a to jest bardzo ważne dla mnie. Co to za strona która sie adminowi nie podoba. Mogę zmienić logo i układ strony. Ale to w tedy jak cos wymyśle sensownego, nie chcę robić nic nieprzemyślanego.

MeTeo
Qbol - rozumiem Cię. Jednak sam teraz zmieniam wystrój strony (niedługo się może pochwalę - dam frajdę wszystkim adminom by mnie zjechali). Ciemny jednak słabo trafia do ludzi. Ogólnie w stronie musi podobać się jakiś styl, niekoniecznie kolory... Albo zespół kolorów... Zarówno czarny-pomarańczowy jest fajny jak i biały-pomarańczowy Wink Pomyśl nad tym. Zastosuj więcej ładnych opływowych grafik. Newsy i artykuły faszeruj grafikami na temat. Im więcej grafik w treści tym większe zainteresowanie... Grin

Qbol - najlepiej zobacz inne strony o podobnej tematyce - konkurencyjne. Podpatrz coś... Potem sam nauczysz się mieszać style Wink

Qbol
Dzięki za trafne uwagi, jutro posiedzę nad stroną i postaram się coś sklecić.

Edit:

Zmieniłem thema oraz układ strony troszkę. Mam nadzieje ze to będą zmiany tylko na + Smile
Edytowane przez Qbol dnia 17.02.2008 19:03:46

Pieka
Napis pod adresem w header mnie dobil.... Szczegolnie ortografia.
Zmien go na wlasny, bo wstyd.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Qbol
O lol ale ze mnie imbecyl, juz poprawiam

Grzes
Bądź tylko świadom jednego. W tego typu skórkach tło prezentuje się tak a nie inaczej przy większych rozdzielczościach (tu 1400x1050):
http://www.fotosi...69eaf.html
Często najmądrzejszą odpowiedzią jest milczenie krzywy.gif

K2
Mi nie podoba się dalej ułożenie artykułów...

Moja ocena: 4+/10

Qbol
Grzes napisał/a:
Bądź tylko świadom jednego. W tego typu skórkach tło prezentuje się tak a nie inaczej przy większych rozdzielczościach (tu 1400x1050):
http://www.fotosi...69eaf.html

Czyli co byś poradził ? Tło musi zostać ale ostatecznie mogę zmienić na inne... o większej rozdzielczośći.

Grzes
Mógłbyś spróbować dla większych rozdzielczości ustawiać większe tło. Pogogluj (nie mam pod ręką takiego kodu) za skryptem w js który dobierałby tło w zależności od rozdzielczości.
Ewentualnie możesz się pogodzić z tym co masz ale sporo ludzi zaczyna korzystać z 1280x.... przez co po bokach pojawią się pasy pionowe.
Często najmądrzejszą odpowiedzią jest milczenie krzywy.gif

MeTeo
Daj tło większej rozdzielczości, wyśrodkuj je, i dodaj warunek by się nie powielało (tło zapewne zdefiniowane jest na początku w styles.css.), dodając do background-image w body

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Dodaj również nową linijkę w body:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

tam gdzie xxxxxx daj swój kolor... Strona zyska na wyglądzie... Dalej trwam przy tym, byś bardziej uogólnił linki, bo jest ich natłok.

K2 - a mi się nie podoba, że krytykujesz kogoś a sam nie jesteś nic lepszy. Dajesz 4+? Powinieneś dać 10, bo ta strona bije twoją o głowę...

Qbol
Dzięki Mateo za bardzo pomocny komentarz. Zrobiłem tak jak powiedziałeś i mam nadzieję że juz nie będzie problemów z rozdzielczością. Wielkie dzięki. Co do uogólnianiu linków nie mam zbytnio wielkiego pola manewru ponieważ podział na marki jest bardzo uogólniony. Nie podzielę przecież na auta dla mężczyzn i kobiet mógłbym co najwyżej zrobić podział na Hatchback, sedan, sportowe itp. Ale niewiem czy to dobry pomysł.

Pieka
Mysle, ze lepiej bedzie jak zrobisz wedlug rady Grzesia. To najlepszy pomysl z mozliwych.
O ile sie nie myle, to mamy na forum przynajmniej jeden temat, w ktorym jest wszystko ladnie opisane.
To, co jest teraz, niestety wyglada fatalnie.
Edytowane przez Pieka dnia 17.02.2008 21:20:35
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Qbol
Tak żle, tak nie dobrze, chyba najlepszym rozwiązaniem będzie zrobienie małego tła i żeby się tapetowało. Pieka może i jest a może i niema Pfft może mam zjechana przeglądarkę i nie mogę znaleść? pierdu pierdu zrobię tapetowane. Lub zwykły kolor.

Edit:

Zmieniłem rozmieszczenie paneli i thema. Zapraszam do oceniania.
I domene: automaniak.net
Edytowane przez Qbol dnia 18.02.2008 19:12:48

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl