ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 20

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Wszystkie pola w rejestracji przy weryfikacji przez e-mail
syber
Witam.

Jak zrobić, aby przy rejestracji z weryfikacją przez e-mail były wyświetlone wszystkie pola do wypełnienia?

DODANE W EDYCJI:

Doszedłem do miejsca, w którym siedze od trzech dni...
Zmieniłem w pliku register.php z "0" na "1" funkcję weryfikacji przez e-mail.
Pogrubiłem ją w pliku register.php ponizej:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Teraz wyświetlają się wszystkie pola, ale po wpisaniu numeru GG (który u mnie jest obowiązkowy), po rejestracji nie wyświetla się w profilu użytkownika :(

Nie wiem co z tym fantem zrobić. Kombinowałem i dalej nic. Proszę jakąś dobrą dusze o pomoc, bo bez tego strona jest w połowie bezużyteczna.

Pozdrawiam!

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - Pieka 17.01 - 18:46
  2. Odświeżenie Tematu - Pieka 23.01 - 21:05

Edytowane przez syber dnia 23.01.2008 21:05:00

www.blub-game.pl
Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 11:21:08
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Powiem tak kiedyś zrobiłem obowiązkową miejscowość, obecnie w świetle postów koleżanki dopisałem jeszcze województwo z dodaniem do tabeli.
A przy okazji tego stwierdziłem, że należy już na starcie zdecydować i wybrać tylko email albo bez i robić to pojedynczo w formularzu obie procedury razem gryzą się nazwy pól są inne.
Jest to tylko wskazówka jak to przeskoczyć wzór w temacie z obowiązkową miejscowością pozostałe pola podobnie.
Uprzedzając nie przewiduje, żebym ja robił taką modyfikację.

wlodekp.europa.pl
syber
Ważne, że odpowiedziałeś i dałeś wskazówkę, bo już myślałem, że nie ma mocnych Smile

Czytałem tamten temat, ściągnąłem register.php z efektem i widzę to blado... Będę grzebał, ale wątpie, że to zrobie, bo chciałbym dodać wszystkie pola przy rejestracji, a widzę, że tu przy samej miejscowości miałeś dużo grzebania...

Cuż... Może lepiej pójść na łatwiznę i zrobić taki trik, że po aktywacji konta (kliknięciu w link aktywacyjny) przenosi nas do edycji profilu, w którym numer GG byłby obowiązkowy Smile

Osobiści wolałbym pierwsze rozwiązanie i nad nim posiedzę...
Dziwi mnie to, że jeszcze nikt się nie zainteresował tą sprawą...
Dam znać jak coś z tym porobie.
Jeszcze raz dzięki!

www.blub-game.pl
Moim zdaniem uczynienie wszystkich pól obowiązkowymi jest bezsensem, nikt tak Ci się nie zrejestruje, bo to za wiele wypełniania i zniechęca, moim zdaniem należy się skupić góra jedno dwa pola jeszcze, na których Ci z jakiś powodów zależy;
I tak np na stronie: http://keruzam.com kalendarz wyświetla urodziny a mój dodatkowy mod wysyła meila do wyświetlanych solenizantów, bazuje to na wypełnionym polu daty urodzenia i np tutaj prawdopodobnie wstawię tą datę obowiązkową.
Zauważ, że większość userów to Panie, które z natury nie chcą się chwalić taką datą, wiec jak je zachęcić przekonać do wypełnienia tego pola, bo obowiązek bez uzasadnienia może wielu zniechęcić całkowicie do rejestracji i przynieść więcej szkód jak korzyści.
Tak więc należy mocno zastanowić się, które pola i czy aby na pewno.
Masz tu konkretny przykład, gdzie, to pole technicznie nie stanowi problemu dodania, a nie ma go jeszcze ze względów czysto ludzkich odruchów na przymus kontra-weto.

wlodekp.europa.pl
Pieka
Z tego co pamietam, to Gander opracowal swego czasu tego typu rejestracje, wiec kwestia jest kiedy sie pojawi i poda gotowe rozwiazanie.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Być może masz bardziej wiarygodne dane ja czytałem wyłącznie obietnicę Gandera dawno o extended profile, natomiast o rejestracji jako takiej nie. Czyżby obietnica została spełniona

wlodekp.europa.pl
Pieka
wlodekp napisał/a:
Być może masz bardziej wiarygodne dane ja czytałem wyłącznie obietnicę Gandera dawno o extended profile, natomiast o rejestracji jako takiej nie. Czyżby obietnica została spełniona

Mialo isc na Support, ale w zwiazku z tym, co napisales wczesniej nie zostalo przyjete.
Nie chcemy przeciez ludzi wykanczac Wink
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
syber
wlodekp napisał/a:
Moim zdaniem uczynienie wszystkich pól obowiązkowymi jest bezsensem, nikt tak Ci się nie zrejestruje, bo to za wiele wypełniania i zniechęca, moim zdaniem należy się skupić góra jedno dwa pola jeszcze, na których Ci z jakiś powodów zależy

Źle mnie chyba zrozumiałeś...
Chciałem, żeby wszystkie pola były widoczne (a nie obowiązkowe) w rejestracji z włączonną weryfikacją przez e-mail i to osiągnąłem. Obowiązkowe dałem tylko pole z GG, tylko że po aktywacji konta w profilu użytkownika w polu z GG nie wyświetla się podany w formularzu rejestracyjnym numer.

Wczoraj w nocy siedziałem nad register.php z tematu gdzie zrobiłeś obowiązkową miejscowość. Zmieniłem wszystkie user_location na user_yahoo, bo to za numer GG odpowiada i $location na $user-yahoo i maila mi już nie chciało wysyłałć :/

Czekam niecierpliwie na Gandera...

www.blub-game.pl
Przy potwierdzaniu email pole formulrza miejscowości ma nazwę location bez email user_location. Dlatego pisałem o rozdzieleniu procedur pole to yahoo baza $yahoo z email takimi nazwami pola zmiennej operuj
Edytowane przez wlodekp dnia 24.01.2008 15:55:13

wlodekp.europa.pl
syber
Zmieniłem:
$location --> $yahoo
user_location --> user_yahoo

oczywiście nie wszystkie. Te co powinny zostać to zostały i nadal kiszka. Pisze, że nie można zarejestrować, a powodu nie ma.
Jak masz chwilę czasu to możesz rzucić okiem w ten register.php (załącznik), ale najpierw doczytaj do końca...

Teraz tak myślę, czy nie lepszym rozwiązaniem byłoby rejestrowanie bez weryfikacji, ale przy pomyślnym zakończeniu rejestracji wysyłana byłaby automatycznie wiadomość na maila z podziękowaniem, loginem i hasłem.
> Dużo byłoby przy tym roboty?

Ostateczne rozwiązanie mogłoby być następujące:
Po rejestracji i odebraniu maila w celu atywacji konta wbijamy w link atywacyjny, a on nas loguje i przenosi do edycji profilu, a tam ustawiłbym obowiązkowy numer GG :)
W miarę dobry sposób i myślę, iż łatwiejszy w realizacji.
W register.php w sekcji linka aktywującego mam takie coś co według mnie odpowiada za automatyczne logowanie po kliknięciu w link aktywacyjny:

W setuser.php mam takie przeniesienie:

Jeżeli zmieniłbym w setuser.php przeniesienie z index.php na na edit_profil.php to każdego po zalogowaniu przenosiłoby do edycji profilu, a chciałbym, żeby przenosiło tylko tego kto pierwszy raz zaloguje się na stronie - automatyczne logowanie po rejestracji (klinięciu w link aktywacyjny).
> Czy to tesh byłoby trudne w realizacji? (chyba mniej niż poprzednie rozwiązanie)

Pozdrawiam!

www.blub-game.pl
Moim zdaniem:
Rejestracja z weryfikacją email jest już pewną restrykcją i wyświetlanie w niej wszystkich pól jest błędnym założeniem, w tym miejscu przyszły użytkownik ma widzieć tylko to co obowiązkowe.
Mówiłem o rozdzieleniu, bo w przypadku wyłączenia email w formularzu wystąpią po dwa pola dotyczące tego samego tutaj tak będzie z yahoo bo miejscowość wcześniej usunąłem z drugiej sekcji dołączanej i w tym przypadku przesył następuje z tego zdublowanego pola a nie z pierwszego.
To właśnie w tym miejscu te pola mają inne nazwy;
1 yahoo
2 user_yahoo
Tymi nazwami nie można żonglować ot tak sobie, każda jest przypisana do odpowiedniej procedury i nie działają zamiennie użyte w złym miejscu.
Przy weryfikacji email nie działają komunikaty błędu javascript, tylko te główne
Przy tej modyfikacji np komunikat od nazwy miejscowości przypisałem do sprawdzania pierwszej litery nazwy jako dużą litera i wyskoczy on zarówno w przypadku nie wypełnienia pola jak i napisaniu nazwy małą literą.
Komunikat od yahoo error wystąpi w przypadku niewypełnionego pola.
Nie jest to gotowiec pod Ciebie, bo tego typu rzeczy nie będę robił tylko pokazanie, procedury ,w jaki sposób dlatego zawiera także miejscowość obowiązkową i tak ze swojej modyfikacji usunąłem rozwijalną listę województw, a dodałem to Twoje yahoo.
Do pełni szczęścia plik locale/register.php należy uzupełnić o dopisane komunikaty błędów:
$locale['412'] = "Nazwy miejscowo¶ci piszemy duż± liter±";
$locale['413'] = "Proszę podać ID yahoo";

EDYCJA
info plik register.php pochodzi z v6.01.13 i obsługuje podwójne kodowanie md5, żeby nie było zbędnych pytań typu nie mogę się zalogować.
wlodekp dodał/a następującą plik:
register_yahoo.zip [3.49kB / 260 Pobrane]

Edytowane przez wlodekp dnia 25.01.2008 06:30:43

wlodekp.europa.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl