ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 16

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
7-Zip czy TUGZip?
Pieka
Jak w temacie: 7-Zip, czy TUGZip?
Co polecacie i dlaczego wlasnie to?
System to Vista (bez komentarzy..)
Dziekuje Smile
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 06:51:09
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Milka
Ja polecać nic tutaj nie będę, bo miałam do czynienia tylko z TUGZip. Archiwizator trawi Vistę. Jakoś bardzo się nie pluje. Dostępna jest polska wersja językowa programu. Do potrzeb domowych wystarcza. Najważniejsze funkcje posiada. Myślę, że jeśli chodzi o coś darmowego, to nie ma na co aż tak bardzo narzekać Wink
Ta jedyna i prawdziwa Milka - reszta to podróbki!

Pieka
Moze jednak bardziej rozwiniesz swoja wypowiedz?
"..Jakoś bardzo się nie pluje..", czyli wystepuja jakies problemy? Jakie, kiedy, z czym?
Prosze, piszcie konkretniej Smile
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Milka
Pieka napisał/a:
"..Jakoś bardzo się nie pluje..", czyli wystepuja jakies problemy? Jakie, kiedy, z czym?

Sam wiesz jak Vista współpracuje z programami i z jakim tempem - oto mi tu chodziło. TUGZip innych problemów nie stwarza (przynajmniej ja się nie spotkałam). Laicy i osoby, które nie myślą, mogą mieć problem ze spolszczeniem - poprzez opcje można połączyć się z witryną, z której pobierane są automatycznie odpowiednie rozszerzenia językowe, jednak autorzy chyba nie do końca to dopracowali, bo mi wywalało błędy. Po prostu trzeba sobie ściągnąć osobną paczkę ze spolszczeniem (do najnowszej wersji na znajdziesz np. na dobreprogramy.pl) i wrzucić do folderu Languages. Poza tym możesz ustawić sobie różne style widoku (wyświetlania okien). Przykładowo z lewej strony masz drzewo katalogów, z prawej, u góry, zawartość katalogu wybranego w drzewie i poniżej zawartość otwartej paczki. Kopiować pliki z paczki możesz pojedynczo i po kilka metodą przeciągnij-upuść między oknami. Przy wyszukiwaniu plików w danej lokalizacji masz dostępne filtry - wyszukiwanie po określonym rozszerzeniu (rozszerzeniach). Możesz także zarządzać swoimi ulubionymi archiwami. Oczywiście jest dostępne szyfrowanie paczek. Program jest prosty w obsłudze, przejrzysty. To tak pokrótce Wink
Edytowane przez Milka dnia 06.01.2008 17:31:33
Ta jedyna i prawdziwa Milka - reszta to podróbki!

Pieka
No i to jest Milka jaka znam Smile
Dziekuje i czekam na inne opinie.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
jantom
TUGZip wytrzymał u mnie chyba 2 dni i to dość dawno, więc wiele na jego temat powiedzieć nie mogę, pomijając to, że nie zachwycił mnie.
Na temat 7-zipa jestem już w stanie powiedzieć trochę więcej. Polubiłem go za:
-prostotę interfejsu (ogólnego, z ustawieniami kompresji trzeba się trochę pobawić, by uzyskać jeszcze mniejsze pliki),
-pakowanie do *.zip wydajniejsze niż w WinZipie czy WinRarze (choć potrafi trochę potrwać),
-licencję (LGPL).
Jego minusy:
- brak możliwości wypakowania kilku archiwów do oddzielnych katalogów,
- brak możliwości automatycznego usunięcia pliku po spakowaniu (trzeba wszystko ręcznie robić).
- dla niektórych może też być nieco odstraszająca ilość danych, jaką można zmienić przy pakowaniu plików (w porównianiu do standardowych okien innych pakerów).
Nie znam jednak jego zachowania pod Vistą - pod XP działa dobrze, twórcy twierdzą, że pod jego następcą problemów nie ma.
Ogólnie możliwości obu programów są dość podobne, choć bardziej do gusty przypadł mi 7-zip.
Edytowane przez jantom dnia 06.01.2008 18:34:38

http://jantom.info
Pieka
Tak, wszystko co napisales odpowiada yemu, co przeczytalem i/lub zauwazylem podczas testow.
Zainstalowalem chwile temu i juz jestem zadowolony.
Zastanawiam sie, czy nie powierzyc mu pakowania i rozpakowywania jako programowi domyslnemu i calkowicie zrezygnowac z uslug WinZip'a.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
jantom
Tak mi się jeszcze przypomniało - czasami potrafi się zatkać przy automatycznie dzielonych rarach - parę razy znalazłem takie cuda, które dopiero pod WinRarem zaczęły działać.

Pomysł wywalenia WinZipa na rzecz 7-zipa uważam za całkiem niezły.

http://jantom.info
Pieka
Tak wiem, czytalem o mozliwych problemach, ale nie mam zamiaru uzywac WinRAR'a, chocby dlatego, ze jest za drogi i nie ma mozliwosci normalnego zakupu.
W nowszych wersjach, a te wychodza regularnie, mialo to zostac poprawione i byc moze juz nie wystepuje.
Pozyjemy, zobaczymy Smile
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl