ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 17

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Shooutbox dla odrębnej grupy
htc
Witam!
Szukałem na forum szukajka i własnoręcznie i nie znalazłem tego
Chciałem stworzyc Oddzielny Shoutbox dla innej grupy, czyli żeby były dwa shoutboxy, jeden dla Userów ogólnie, a drugi dla innej grupy np. Załogi strony.
Próbowałem już zainstalowałem inny Shoutbox, który jest na środku (bodajże Shoutbox_central_panel) i go dałem dla wszystkich stary shoutbox ustawiłem jako widzialny tylko dla załogi i jak się coś napisze w jednym shoutboxie, ukazuje to się w drugim.
Nie musi być opcja kasowania wypowiedzi na poście.
Pozdrawiam
<<^LeTo^>>

//Znaki interpunkcyjne na klawiaturze nie odgryzają paluszków, proszę z nich korzystać, część już dodałem - jantom

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - Pieka 30.12 - 13:27

Edytowane przez Milka dnia 30.12.2007 13:25:42

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 10:29:17
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Piotrroger
Skoro odpowiadają Ci te dwa shoutbox`y, to może po prostu zastanowić się jak rowiązać problem tekstu w obu shoutbox`ach?
Jeśli tak to już mówię.
Wystarczy zdublować tabele bazy danych jednego z shoutboxa - o dublowaniu już była mowa na forum - poszukaj. Potem tylko malutka zmiana w plikach tegoż że shoutbox`a i sprawa załatwiona.

userbar_sparta3.gif

http://spartabks.boo.pl
htc
Ale nie ja chce aby były tylko dwa Shoutboxy z tego co napisałeś to chcesz aby były aż 3!
Ja chce aby Shoutbox ten wgrany z PHP Fusion czyli standardowy po boku był dla odrębnej grupy a ten na środku był dla wszystkich userów rozumiesz?
Link do strony : csheadteam.yoyo.pl
Na środku jest Shoutbox ten który ma być dla wszystkich userów
po lewej stronie chciałbym aby był standardowy Shoutbox wgrany w raz z silnikiem tylko że dla odrębnej grupy.
Pozdrawiam

Adresy w [ url] podajemy Wink //bartek124
Edytowane przez Milka dnia 30.12.2007 22:47:23

bartek124
Czekaj bo nie rozumiem. Chcesz dwa shoutboxy: jeden dla wszystkich drugi dla grupy. Tego sie nie da zrobić bez dublowania tabeli. Po prostu kopiujesz strukturę tabeli shoutbox. I tworzysz nową z niej np. shoutbox2. potem w skrypcie zmieniasz, żeby Ci zapisywało posty do tabeli shoutbox2 i z niej też odczytywało.

Podpowiedź @Piotrroger'a była dobra, wystarczy ruszyć głową, i zrozumieć.
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
Piotrroger
Gdzie ja napisałem że będą 3 shoutbox`y?
Proszę, naucz się czytać ze zrozumieniem (chyba że to ja nie wyraźnie pisze?).
Masz shoutbox na środku - ma być dla wszystkich, tak? Ok, czyli tutaj nic nie zmieniasz.
Teraz shoutbox z boku tak? Chcesz żeby był dla załogi?
To zastosuj tutaj znaną nam funkcję if(iMEMBER) (prościej jak już napisałeś, ustawić widocność dla załogi).
Teraz problem widzialności wiadomości w obu shoutbox`ach:
dublujesz tabele shoutboxa (bo zapewne korzystaja one z tej samej tabeli) i zapisujesz jako np. _shoutbox2.
Potem małe zmiany w pliku jednego z shoutboxa i dopisanie np. 2 (jeśli dopisałeś 2 przy dublowaniu shoutboxa) tam gdzie są odwołania do tabeli.
Więcej na ten temat znajdziesz na forum.

Cy teraz rozumiesz?
Czy nadal ja pisze nie zrozumiale?

PS. zaktualizuj PHP-Fusion`a do najnowszej wersji, bo jeszce Ci się ktoś włamie. I to pilnie.
Edytowane przez Piotrroger dnia 30.12.2007 18:50:40

userbar_sparta3.gif

http://spartabks.boo.pl
htc
Nie są to dwa oddzielne panele, może podam ich nazwy:
Standardowy Shoutbox_panel
Ten wgrany przeze mnie shoutbox_central_panel.

//Postaw też czasami znaczek interpunkcyjny - bartek124 Wink
Edytowane przez bartek124 dnia 30.12.2007 19:16:36

bartek124
Przyjmijmy że shoutbox_panel to shoutbox 2, a shoutbox_central_panel to shoutbox 1.

Shoutbox 1 zapisuje dane w tabeli fusion_shoutbox. Shoutbox 2 nie chciał odbiegać od standardu więc, też sobie tam zapisuje dane. To teraz na zdrowy rozum: Jeżeli user_zwykły wyśle wiadomość w shoutboxie 1, to ser_specjalny zobaczy go w shoutbox 2. A jeśli user_specjalny wyśle wiadomość z shoutboxa 2, to user_zwykly i tak zobaczy co wy tam piszecie, ponieważ to ta sama tabela! Ja i @Piotrroger próbujemy Ci wytłumaczyć, że musisz stworzyć dla shoutboxa 2 osobną tabelę w PHPMyAdmin, po to, aby user_zwykly nie widział, co wy tam piszecie, ani nie mógł odpisać. Logiczne? Wiem że namieszałem, ale przeczytaj to 5 razy i zrozumiesz!
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
htc
No kurcze , ale jak to zdublować? No już 5 minut szukam i nic
Edytowane przez Milka dnia 30.12.2007 22:46:16

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl