Zobacz temat
Modyfikacja całego PHP-Fusion
|
|
Proces44 |
Dodany dnia 03.07.2005 12:57:36
|
Przedszkolak Postów: 3 Data rejestracji: 03.07.2005 12:32 |
Witam jestem tu nowy więc nie bijcie mnie za mocno Mam pewien problem. Stawiam serwis na jakimś cms. Kolega polecił mi abym postawił ten sajt na phpfusion. wszystko widzę fajne ale no właśnie. Potrzebuję by mój serwis miał nast. zabezpieczenia: -wyłączony PPM, -wyłączone zaznaczanie tekstu(żeby nie było ctrl+c) -zabezpieczenie przed kopiowaniem -zabezpieczenie przed programami typu teleport pro i inne offline explorery, -ukrycie kodu źródłowego. Potrzebuję takich właśnie modyfikacji. koncepcja jest taka : będzie to największa strona z tracklistami z całego świata ( mam ich ponad 5000 na dysku np. wszystkie sety A state of Trance Armina van buurena -203 sety a to tylko jeden z wielu, którzy będą na tej stronie). Dlatego chcę zrobić stronę, z której mi nic nie będą kopiować, przegrywać ściągać. Ma to być baza tracklist i tyle. zarys już mniej więcej mam teraz tylko wykonanie ale tym się zajmę potem. najpierw postawię stronke na krasnalu w domu a potem przeniosę ją na serwer. napewno będę potrzebował serwera z mysql i to jest najgorszy problem bo chodzi o free hosting ale inny niż ten głupi lycos - banner na pół strony nie i nie zawsze da się go wywalić. a może Wy macie jakiś hosting za free z mysql i żeby było z 50 mb na serwerku miejsca ? i jaki cms polecacie - taki żeby dało się go zabezpieczyć tak jak chcę ? Ciekaw jestem co mi zaproponujecie. Jeśli możecie to podajcie bezpośrednie linki do tych zabezpieczeń i do jakiegoś manuala, który powie mi jak je mam wrzucić na CMS-a nie rozwalając go doszczętnie. Wielkie dzięki z góry dla wszystkich, którzy choć przeczytali moje plany . Pozdrawiam Proces44 |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 25.11.2024 05:39:42
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
Dytryk_z_Bern |
Dodany dnia 03.07.2005 13:52:35
|
Bywalec Postów: 479 Data rejestracji: 22.09.2004 22:07 |
Z tego co widzę więkoszość Twoich oczekiwań wiąże się z niemożliwością podejrzenia kodu strony... cms jest w php więc nie masz co się martwić i tak przeglądarka widzi tylko wynik pokazny przez serwer (mozesz moeć źle skonfigurowny serw i wtedy może byc gorzej, ale to rzadkość). Zabezpieczenie przed kopiowaniem - mozesz sobie wstawić JavaScript - ale jeśli ktoś inteligentny to i tak ominie... Darmowy serwer - myślisz o poważnej stronie? Nie polecam... jest dużo taniego i dobrego hostingu - patrz www.netlook.pl Pozdrawiam. Digital Youth Trained for Rational Yelling and Killing
|
|
|
Proces44 |
Dodany dnia 03.07.2005 14:49:32
|
no tak znalazłem już gotowe java scripty tylko nie wiem gdzie mam je umieścić w cmsie - w którym miejscu bo nie znam się na php.. blokada ppm no select text i nie wiem poprostu gdzie je zaaplikować i jak zabezpieczyć stronę przed shitami typu teleport pro. chce zobaczyć jakie będzie zainteresowanie stroną. jak słabe to po co inwestować kase w hosting jak mozna na za free ja trzymać w necie. |
|
|
Alarmus |
Dodany dnia 03.07.2005 18:48:19
|
Przedszkolak Postów: 37 Data rejestracji: 13.06.2005 21:38 |
Poczytaj tutaj może da Ci to coś do przemyślenia. To co podałeś wyżej dodajesz oczywiście w pliku theme.php |
|
|
Proces44 |
Dodany dnia 04.07.2005 20:22:21
|
dzięki wielkie. |
|
|
ramzespp |
Dodany dnia 04.07.2005 20:33:24
|
Przedszkolak Postów: 74 Data rejestracji: 12.05.2005 15:00 |
Blokowanie choćby prawego przycisku myszy jest nie na miejscu. Zostaw to w spokoju, bo zablokowany przycisk prawy jest wkurzający. BARDZO. |
|
|
Riklaunim |
Dodany dnia 04.07.2005 21:32:50
|
Początkujący Postów: 244 Data rejestracji: 07.08.2004 10:53 |
nie da się zablokować kopiowania strony wynikowej
|
|
Przejdź do forum: |