Zobacz temat
Linki w frame'ach
|
|
MeTeo |
Dodany dnia 23.12.2007 19:30:36
|
Bywalec Postów: 880 Pomógł: 23 Ostrzeżeń: 2 Data rejestracji: 14.12.2005 19:38 |
Witam. Na wstępie chcę napisać, że umiem czytać tytuł działu - żeby nie było przyczepki, że muszę umieścić gotową modyfikację. Chcę zrobić wtyczkę, właściwie na razie nad nie myślę. Zapewne większość forumowiczów kojarzy wykop. Tak po kliknięciu w link, wyświetla stronę w ramce. Chciałem do tego wykorzystać inf. tworzenia linków po wpisaniu adresu strony ale natykam się na pewien problem. Jak zrobić, by wartość w dolnej ramce była pobierana z linku? Masło maślane, wiem. Już wyjaśniam. Przykład: Piszę sobie newsa i wpisuje adres w nim "http://php-fusion.pl" skrypt oczywiście zamienia to w link. Skrypt ten zmodyfikowałem by po było np tak więc skrypt ustawi ten link do supportu jako: W link.php jak nie trudno się domyślić będzie zawarta ramka która w górnej części będzie zawierała informacje z mojego serwisu (to akurat nie ważne, może być sam top) a w drugiej ramce (niżej) zamiast linka do jakiejś strony byłaby zmienna Tylko teraz napotykam problem (tak to jest jak się samemu php uczy ^^) chciałbym by ta zmienna sczytywała wartości po lub uprościć to, i link ten w skrypcie też dać jako zmienna i w link.php dać by pobierał wartość po tej zmiennej. Tak czy siak - jak zrobić by pobierał dane z paska adresu? Tego się chyba domyślam i mogę wykorzystać metodę id jak choćby w eXtreme_Warstats_Panel. Sprawdziłem, że po zmianie id, nic się nie wyświetla... Tylko tam w związku z tym pobiera z bazy. Tak więc jak powinna wyglądać moja zmienna [b]P.S: Parser linków coś nie działa. Pomijając już fakt, że jest pod starą wersję. Zamiast dałem oczywiście Ale dalej bez zmian... Wstawiłem to w linię 361 i fragment kodu wygląda tak: Co dziwne w samym include używa już zmiennej $text a w maicore $message... Dziwne jak dla mnie Dziękuję za przeczytanie moich wypocin :D Aha... Oczywiście adres strony to ten z podpisu czyli http://e-BasketBa... PW od moderatora:
Edytowane przez MeTeo dnia 23.12.2007 21:05:29 |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 25.11.2024 06:43:00
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost |
Przejdź do forum: |