ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 10

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Co może blokować obrazki na podstronie portalu?
Pawson91
Witam, mam taki problem mianowicie jest on chyba tylko u mnie gdyż jest on następujący:

Mam swoje banery, buttony reklamowe których ja nie widze, czy są one na innej stronie czy to na mojej ja ich nie widzę. Inni znajomi których prosiłem aby sprawę obadali mówią że u nich wszystko się wyświetla. Na stronach z którymi się wymieniałem buttonami moich nie widać, ale nie widzę ich podobno tylko ja...

Nie wiem czym jest to spowodowane może mi ktoś rozjaśni mój problem bo nie bardzo zdaje sobie sprawe o co tu chodzi, pierwszy raz się z czymś takim spotkałem i dzieje się tak na wszystkich przeglądarkach czy to Opera, czy to Mozilla i czy to IE Sad za wszelkie informację serdecznie dziękuję Smile

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - czarny_ 17.12 - 17:06
  2. Zmiana nazwy tematu - Milka 17.12 - 18:38

Edytowane przez Pawson91 dnia 17.12.2007 20:19:23
www.insidepc.info - wszystko dla Twojego komputera i Ciebie.
www.forum.insidep... - forum dyskusyjne portalu inisdePC.info

www.insidepc.info
Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 07:54:34
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
DJPromo
Troszkę to dziwne

Proponował bym formacika zrobić Wink lecz może sie mylę

A w czym są zrobione flesz, gif, jpg ?
Edytowane przez Milka dnia 17.12.2007 18:39:11
Pomogłem Kliknij Pomógł
Życie to chwila zbyt krótka aby móc .... Życie to chwila / trzeba patrzeć i podziwiać Smiledjpromo6.jpg

Pawson91
Proponował bym formacika zrobić

No właśnie tego chce uniknąć :] Normalne gify Smile
Edytowane przez Milka dnia 17.12.2007 18:39:33

www.insidepc.info
jantom
Korzystasz/korzystałeś z jakiegoś zewnętrznego programu do blokowania reklam? Możesz podesłać kod wynikowy jednej z problematycznych stron (jeśli się da, to przydałaby się lista plików graficznych, które się nie wyświetlają)?
Edytowane przez jantom dnia 17.12.2007 17:43:27

http://jantom.info
Pawson91
Możesz podesłać kod wynikowy jednej z problematycznych stron

A jak go uzyskać, bardzo chetnie podeśle ale jak go dostać Grin
Mam od pewnego czasu Kasperskyego 7 może on coś mi poblokował, ale nie wiem jak sprawdzić..., Listę grafik znajdziesz tu nie widze żadnego banera ani buttona oprócz tych dwóch ostatnich takich dziwnych http://www.inside...?page_id=1

Aby wejść na strone (bo jest zamknięta w związku z modernizacjami graficznymi jak i treści strony są nowe dodawane na święta) trzeba się zalogować na takie dane:

nick: test hasło: test07
Edytowane przez Milka dnia 17.12.2007 18:43:26

www.insidepc.info
Milka
Ja spotkałam się kiedyś z podobną sytuacją. Na stronach, niezależnie od rodzaju przeglądarki, nie wyświetlały mi się grafiki z rozszerzeniem .png, jednakże znalazłam tego przyczynę - program antywirusowy mi je blokował i w ogóle nie wyświetlał.
Jakiego antywirusa używasz?

Edit:
Jestem prawie pewna, że to sprawka Kasperskiego. Miałam z nim dokładnie to samo. Pogrzeb w ustawieniach, może coś znajdziesz. Ja już nie pamiętam jak rozwiązałam ten problem, bo było to stosunkowo dawno.
Edytowane przez Milka dnia 17.12.2007 18:42:34
Ta jedyna i prawdziwa Milka - reszta to podróbki!

Pawson91

Kaspersky 7 Smile

www.insidepc.info
Milka
Pawson91 napisał/a:

Kaspersky 7 Smile

Jestem w 99% pewna, że to jego wina. U mnie to właśnie on powodował niewyświetlenie się grafiki.

Rada ode mnie, by potwierdzić prawdziwość tej hipotezy: Wyłącz antywirusa i spróbuj wejść na stronę, na której wcześniej nie wyświetlały Ci się grafiki. Jeśli wówczas będą się wyświetlać to mamy winowajcę Wink

P.S. Jeśli za 10 minut nie zamienisz nazwy tematu, to wyląduje on w koszu!

Edytowane przez Milka dnia 17.12.2007 18:54:44

jantom
Zgadzam się z milką - jeśli nie korzystasz z zewnętrznych programów do blokady reklam (np. AdMuncher) to pozostaje antywir lub firewall. Musisz sprawdzić konfigurację.

Co do kodu wynikowego - wystarczyłoby mi to, co wyświetla się po kliknięciu na "Pokaż źródło strony".
Edytowane przez jantom dnia 17.12.2007 19:11:08

http://jantom.info
Pawson91

Już nie przesadzaj !! Pisałaś posta wczesniej i nie zwróciłaś mi uwagi a nagle teraz Ci przeszkadza...
Jak mam go nazwać? I nie myśl sobie że siedze 24/7 przy komputerze ! że dajesz mi ograniczenia czasowe przyjde to zmienie i zmieniam teraz a jak nie pasuje to ustaw sama na jaki Ci odpowiada ! Smile Pozdrawiam

Działa !! Dziękuje ślicznie za pomoc ! A możecie mi powiedzieć co musze wyłączyć w tym kasperskym aby wszystko ładnie chodziło z nim włączonym?
Edytowane przez Milka dnia 17.12.2007 20:34:01

www.insidepc.info
Milka
Pawson91 napisał/a:

Już nie przesadzaj !! Pisałaś posta wczesniej i nie zwróciłaś mi uwagi a nagle teraz Ci przeszkadza...
Jak mam go nazwać? I nie myśl sobie że siedze 24/7 przy komputerze ! że dajesz mi ograniczenia czasowe przyjde to zmienie i zmieniam teraz a jak nie pasuje to ustaw sama na jaki Ci odpowiada ! Smile Pozdrawiam

Kolego, a może to Ty przesadzasz? Nim napisałam pierwszego posta, wysłałam Ci PW Moderatora z prośbą o zmianę nazwy tematu - zero reakcji z Twojej strony. Z tego powodu zwróciłam Ci uwagę w swoim kolejnym poście. Zauważ, że mimo iż minęło 10 minut, to jednak nie wyrzuciłam go do kosza. I bardzo proszę, ale nie naskakuj na mnie i używaj mniej wykrzykników, bo w przeciwnym razie zaczniemy rozmawiać inaczej.
Trochę kultury słowa.

To ostatni post w kwestii dywagowania nad regulaminem i Twoimi oraz moimi słowami - jeśli chcesz coś jeszcze ze mną wyjaśnić to zapraszam na PW.
Edytowane przez Milka dnia 17.12.2007 20:39:16

Pawson91
Nim napisałam pierwszego posta, wysłałam Ci PW Moderatora z prośbą o zmianę nazwy tematu - zero reakcji z Twojej strony

No to wybacz ale pisząc tego posta nie było u mnie żadnej PW...
A minęło 10 min i nie usunęłaś bardzo Ci dziękuje Smile ale na przyszłość nie pisz tak bo nikt nie siedzi cały czas przy komputerze, kultura słowa jest obraziłem kogoś czy coś ?? poprostu dziwi mnie to wszystko i troche uważam to za dziwne, bo nazywam temat zgodnie z problemem ale cóż, już nie wnikajmy dalej, jeśli Cię czymś obraziłem to jako mężczyzna przepraszam Cię !

A wracając do mojego problemu czy ktoś wie jaka opcja w Kasperskym odpowiada za to wszystko co mi się robiło?

www.insidepc.info
Pieka
Pawson91 napisał/a:
..A wracając do mojego problemu czy ktoś wie jaka opcja w Kasperskym odpowiada za to wszystko co mi się robiło?

Oj Pawson, Pawson... Mam Kasperskyego od 20 minut i wiem, a Ty myslisz nad tym tak dlugo i nadal nic nie wiesz Wink
Opcja firewalla, w ktorej masz jak widze wlaczone blokowanie bannerow.
Masz zatem dwie mozliwosci:
1. Wylaczyc ja, ja tak zrobilem, poniewaz uzywam NoScript.
2. Ustawic odpowiednie reguly.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Pawson91
Oj Pawson, Pawson... Mam Kasperskyego od 20 minut i wiem, a Ty myslisz Nad tym tak dlugo i nadal nic nie wiesz

Znasz mnie nie od dziś i ja mam takie czasem problemy tyle co ja siedziałem nad tym ale wyłączałem nie to co trzeba bo to trzeba w zaporze a ja w ochronie www się bawiłem :/

Dziękuje serdecznie za pomoc !
Edytowane przez Pieka dnia 18.12.2007 17:12:14

www.insidepc.info
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl