Zobacz temat
e-BasketBall.pl - Serwis Koszykarski
|
|
MeTeo |
Dodany dnia 01.12.2007 15:15:04
|
Bywalec Postów: 880 Pomógł: 23 Ostrzeżeń: 2 Data rejestracji: 14.12.2005 19:38 |
http://e-BasketBa... - Proszę o subiektywne opinie i oceny. Pozdrawiam |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 25.11.2024 05:22:39
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
Piotrek |
Dodany dnia 01.12.2007 15:36:12
|
Bywalec Postów: 999 Pomógł: 2 Ostrzeżeń: 2 Data rejestracji: 26.01.2006 19:59 Złamana licencja |
Zapowiada się ciekawe. Ma fajną domenę, ale theme jest trochę chyba za ciemny, no ale jak kto woli. Przydało by się troszkę więcej artów i zdjęć. Dam 7/10 Powodzenia |
|
|
Johny |
Dodany dnia 01.12.2007 16:20:10
|
Bywalec Postów: 372 Pomógł: 2 Data rejestracji: 30.08.2006 23:02 |
Hm... strona mi się podoba. na temat grafik wypowiadać się nie będę bo jak dla mnie wszystkie Twoje grafiki MeTeo są genialne Oby tak dalej ^^ Pozdrawiam! |
|
|
polven26 |
Dodany dnia 01.12.2007 16:44:59
|
Bywalec Postów: 401 Pomógł: 1 Data rejestracji: 03.04.2007 16:26 |
Świetny theme! Info o moim klubie widzę Domena Za mało treści! 9/10 - popraw ostatni punkt i będzie 10 Rails > Frameworki > PHP-Fusion
|
|
|
MeTeo |
Dodany dnia 01.12.2007 17:53:10
|
Bywalec Postów: 880 Pomógł: 23 Ostrzeżeń: 2 Data rejestracji: 14.12.2005 19:38 |
Serwis otworzyłem dziś, a osób do pomocy zbyt wiele nie ma. Liczę na to, że użytkownicy będą pisać. Them jest dość ciemny no ale może być albo jasny albo ciemny... Osobiście uważam, że pod tą tematykę taki schemat pasuje Pozdrawiam |
|
|
marka |
Dodany dnia 02.12.2007 13:17:14
|
Przedszkolak Postów: 25 Data rejestracji: 18.10.2007 20:17 |
Theme: taki sobie, nie potrzebnie generowane tytuły newsów (bo nie ma PL znaków a taki sam efekt mógłbyś uzyskać pisząc normalnie czcionką arial lub coś podobnego). Treść: marna Błędy: - trudno się wpisuje dane w topie - strasznie wygląda ten obrazek bugs w kategoriach newsów - mecze strasznie nie czytelne - spory będzie śmietnik jak napiszesz o wsyztskich drużynach bo będzie dużo plikó w głównym folderze - w logu nie działają linki home, map, mail - pole szukaj źle dopasowane w topie - błąd w tabelce "Najwięcej dodali:" No i jeszcze troszkę błędów mógłbym znaleźć. Napewno na plus jest domena. Tak więc na zachęte daje 4+/10 |
|
|
MeTeo |
Dodany dnia 04.12.2007 22:43:43
|
Dziękuję za taką zachętę tak więc ustosunkuję się co nieco do ocen Treść - Nie wiem co za bardzo oceniać było po dniu otwarcia... Staramy się jednak pisać sporo więc teraz mam nadzieję tego mi nie wypomnisz Czy trudno... Ogólnie top przejdzie drobne przeróbki kosmetyczne... Tyczy się to również szukajki która też mi nie pasuje te obrazki były robione podczas tworzenia i z przeoczenia zostawione. - Poprawiłem Mecze nieczytelne... Są to wyniki i jak kogoś interesuje jakiś mecz to widzi od razu... Jak interesuje się ogólnie wynikami to po 1 członach też zauważy... Co do meczy to bym spekulował ale to twoja opinia. O tych drużynach wiem, ale niestety mam jakiś problem przy pobieraniu danych gdy wrzucę je w jakiś katalog... Poza tym to ja będę ja miał ew. burdel w katalogu głównym i to raczej nie powinno podlegać ocenie witryny. Na logo nie działają jeszcze bo w założeniu logo będzie flash a jak będzie się to odwlekało to zrobię Tabelkę już jakiś czas poprawiłem. Co do generowania napisów - NIE otrzymałbym takiego samego efektu pisząc zwykłą czcionką. Idiotą nie jestem i gdybym różnicy nie widział to bym tego nie robił. Różnica jest i to znaczna poza tym nie każdy posiada tę czcionkę a innej tym bardziej nie zastosuję. Brak polskich znaków to jedyny mankament, ale lepszego wyjścia nie znalazłem. Marka - na przyszłość proszę wyrażaj się w formie "Jak dla mnie" albo "według mnie" bo nie wydaje mi się by theme "był taki sobie" po opiniach innych i po tym, że mi samemu się podoba (co wbrew pozorom jest trudne do wykonania... mam na PC do tej pory 5 innych wersji tej strony które mi się nie podobały). Proszę o dalsze opinie i krytyki. Mile widziane również sugestie. P.S Dziwne jest to, że nikt jeszcze nikt nie powiedział jednego, co sie przewija przez każde oceny... Człowiek jednak to jest taki stwór, który widzi tylko złe rzeczy a nie dobre Pozdrawiam i jak wyżej - czekam na dalsze opinie co by tu poprawić. |
|
|
jantom |
Dodany dnia 04.12.2007 23:14:23
|
Weteran Postów: 3460 Pomógł: 123 Data rejestracji: 31.03.2005 20:10 |
Czcionka i brak polskich fontów - zajrzyj do skórki Schallah Red (wersja z Labu), zawiera ona poprawiony skrypt renderujący, który bez problemu obsługuje polskie znaki (o ile czcionka ma je wbudowane, jak nie, to fontforge + cygwin (windowsuser)) i jesteś w domu (czyli ręcznie uzupełniasz braki). Jak dla mnie czcionka newsów jest za mało czytelna. Pojaśniłbym ją trochę, może powiększył (do 0.7-0.9em?). CSS nie waliduje się - tu też jest pole do popisu. Co do ogólnego wyglądu strony - jak dla mnie wygląda całkiem miło, choć napisy na bannerze są odrobinę nieczytelne. |
|
|
MeTeo |
Dodany dnia 05.12.2007 20:02:52
|
jantom - dzięki za podpowiedź Jutro jak znajdę wolną chwilę to zajrzę Co do jasności czcionki to ok... U mnie wygląda ona dość kontrastowo ale zdaję sobie sprawę, że nie musi tak by u wszystkich. Co do walidowania... Zawsze miałem z tym problemy i jakoś nie zwracałem na to szczególnej uwagi... Gdy już widziałem problemy z ładowaniem strony bądź miałem błąd to wtedy poprawiałem... Ale jak dość szybko sie ładuje i na wszystkich przeglądarkach (oprócz IE ale nad tym pracuję) i rozdzielczościach jest ok więc nie widzę sensu na poprawę Szczególnie, że czas ten mogę wykorzystać w bardziej przydatny sposób. Napisy i cały banner zostanie wykonany we flashu. Już się za to zabrałem. I czcionka teraz mając LCD też wygląda nieciekawie więc postaram się to poprawić Mam ejszcze pytanie co do flash. Zbyt wysokiego transferu to ja nie mam więc zastanawiam się czy aż tak dużo go zżera? W takim razie gdy umieszczę go na innym serwerze (darmowym bez limitów) nie będzie mi zżerało transferu z tego strony? Pozdrawiam i proszę o kolejne propozycje Zależy mi na tym, gdyż nikt na stronie jeszcze nic nie wpisał a chcę się jak najbardziej wpasować w gust userów Pozdrawiam |
|
|
marka |
Dodany dnia 09.12.2007 00:49:28
|
Przedszkolak Postów: 25 Data rejestracji: 18.10.2007 20:17 |
A więc abys znowu nie narzekał. Ja osobiscie nie lubie flashy ze względu iz wiele ludzi nie instaluje flasha chocby po to aby nie miec reklam. Jesli plik bedzie ladowany z innego serwera to nie bierze ci transferu. W meczach chodzi mi glownie o ta podstrone nie o panel w topie. Jesli uzyles skryptu generowania co jest w jednym z themow do PHP-Fusion (nie pamietam nazwy) to wiedz ze ten skrypt jest dziurawy, ale moze masz szczescie i uzyles skryptu z innego themu. Jeszcze wracajac do tresci, moze lepiej otworzyc strone jak wiekszosc bedzie zrobiona a nie tylko jedna podstrona. // pisze bez pl znakow bo mam reke w gipsie i zle mi sie pisze Edytowane przez marka dnia 09.12.2007 00:50:12 |
|
|
MeTeo |
Dodany dnia 24.02.2008 16:21:48
|
Witam. Odświeżam temat gdyż strona przeszła przebudowę. Prosiłbym o ocenę i zgłoszenie ew. błędów. Kilka podstron jeszcze nie ma. http://e-basketba... P.S Jak zrobić by w operze przy logowaniu jako button dać grafikę? Dając Grafika sie wyświetla tyle, że nie działa ;) W FF i IE jest dobrze... Na razie musiałem zastąpić zwykłym przyciskiem ale wolałbym grafikę :) Edytowane przez MeTeo dnia 24.02.2008 16:27:28 |
|
|
Grzes |
Dodany dnia 24.02.2008 17:48:45
|
Zaawansowany Postów: 1656 Pomógł: 42 Data rejestracji: 28.04.2005 20:28 |
Kilka minusów: 1) Nawigacja. Poradniki? brak.php ? 2) screen: http://www.fotosi...85da2.html 3) Link "zgłoś problem z rejestracją" w panelu logowania a raczej jego brak. 4) reklama w nawigacji a tam: Internal Server Error The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request e-basketball.pl 5) Galeria niedopracowana a szczególnie brak miniaturek w albumach. Patrząc na te panele pod logiem a w zasadzie na ich tło robią wrażenie bałaganu. To przekonanie umacnia się patrząc na forum - niby jedna strona a zupełnie inne skórki. Plus? Top. Często najmądrzejszą odpowiedzią jest milczenie
|
|
|
MeTeo |
Dodany dnia 24.02.2008 18:03:47
|
1) Napisałem, że nie ma jeszcze wszystkich podstron, stronę brak.php zrobię Szczegóły czemu nie ma są w newsie. 2) Przez nieuwagę zapomniałem dodać belkę - poprawione Dzięki na uwagę. 3) Poprawione 4) pkt.1 5) Racja, w najbliższym czasie się to zmieni. Bałagan wyniknął z rozjechania tekstu Wszystko powinno mieścić się w 1 linijce, jednak tak się nie stało Na windowsie na wszystkich przeglądarkach jest ok, jednak widać linux jest inny ale zmniejszyłem odstępy, trimlink również na mniejszą wartość... Powinno być dobrze Tak powinno wyglądać: SCREEN Edytowane przez MeTeo dnia 24.02.2008 18:09:50 |
|
|
jantom |
Dodany dnia 24.02.2008 19:11:50
|
Chcesz komentarzy, to masz. 1. Kolejna strona typu klocek do klocka, a reszta wyjdzie sama (mowa o designie). Nie lubię takiego układu treści, jak coś już jest w boksie, to powinno być to ważne, co nie zmienia faktu, że wygląda całkiem ładnie. 2. Rozjaśniłbym czcionkę w openside. Trochę nieczytelna. 3. Strony brak.php (których notabene też brak...) - a co mnie to obchodzi, że jest jak jest. Jak się pojawi, to chętnie zobaczę, a takie cuś... Stronę wolę albo kompletną (z punktu widzenia użyszkodnika, admin może widzieć niedoróbki), albo zablokowaną dla osób postronnych (jak zrobiłem to na swoim homepage'u). W obecnym stanie sprawia wrażenie falstartu. 4. http://validator....2Fnews.php - nie uważasz, że trochę tego za dużo? 5. Czepialstwo na maksa - czcionki zrobione na sztywno (px) - obecnie jest uznawane za nieeleganckie zachowanie (jak puszczenie bąka w towarzystwie). 6. Dla odmiany - przyciemnił czcionkę w O nas. 7. Raz czcionka mała (Partnerzy), raz wielka (o nas), raz pośrednia (reszta podstron) - kolego, zdecyduj się 8. Zajrzyj na http://webmaster....button.htm - rozwiązanie obrazkowego buttona. Całość wygląda ok. A to wyżej, to rzeczy, które mi nie podpasowały. Teraz zadowolony? Edytowane przez jantom dnia 24.02.2008 22:39:57 |
|
|
MeTeo |
Dodany dnia 24.02.2008 19:25:56
|
Układ strony jest serwisowy a nie homepage'owy tak więc zmienia to sposób postrzegania wyglądu Czcionki poprawię, choć argument o zmienianych wielkościach i stałych wielkościach jest już szukaniem dziury w całym Strona brak.php już jest A poradniki pojawią sie lada dzień... Co do validatora... Nigdy go raczej nie używałem... Połowa błędów jak dla mnie jest bez sensu co nie zmienia faktu że i tak ich nie rozumiem... Z resztą, mało która strona spełnia. Nie o taki button chodzi Chodzi o samą grafikę dając zamiast submit - image. Tutaj mamy grafikę na buttonie browserowym. Niestety opera coś ma z tym problem. Tak, teraz zadowolony - jeśli z takim zamiarem pisałeś tego posta |
|
|
jantom |
Dodany dnia 24.02.2008 20:44:01
|
Przyjrzałem się tej linijece, co wpisałeś. Czy nie powinno być zamiast . Edytowane przez jantom dnia 24.02.2008 20:44:21 |
|
|
MeTeo |
Dodany dnia 24.02.2008 21:07:36
|
Ale nie w tym problem Tu chyba źle kod podałem ale Opera w ogóle tego nie obsługuje :/ FF i IE (chyba) dają radę... |
|
Przejdź do forum: |