Zobacz temat
EXTBoard (Extended Board)
|
|
wlodekp |
Dodany dnia 23.11.2007 10:57:17
|
Weteran Postów: 3101 Pomógł: 29 Data rejestracji: 21.05.2005 22:27 |
Podaje jedynie link do strony: Development Version http://portal.wus...n/news.php A czy ktoś skorzysta to jego sprawa. Nadmienie tylko, że bazuje na 6.01.12 |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 24.11.2024 21:30:55
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
zezol |
Dodany dnia 23.11.2007 19:36:20
|
Bywalec Postów: 593 Pomógł: 34 Data rejestracji: 09.12.2006 22:16 |
Mam to od przedwczoraj, tylko, że po polsku(nie ważne skąd) i sobie testuje. Cóż z tego, że forum ładne, fajne, ale za to trochę błędów ma. Więć na becie będą mieli co robić . wlodekp napisał/a: Nadmienie tylko, że bazuje na 6.01.12 I właśnie to mnie martwi... Forum bazuje na z deczka starej wersji Fusiona, więc ony nie było jakiś problemów z tym związanych. Fajnie by było, gdyby można to jakoś zaktualizować. Już chwilkę przygotowywuje stronkę klasową i nie wiem do końca które forum wybrać. Czy Fusionboard, czy właśnie ExtBoard. Ale wydaje mi się, że Fusionboard powinien wystarczyć. Ale trzeba będzie jeszcze pomyśleć. |
|
|
wlodekp |
Dodany dnia 23.11.2007 20:41:36
|
Weteran Postów: 3101 Pomógł: 29 Data rejestracji: 21.05.2005 22:27 |
Ja powiem tak teoretycznie i jako oglądacz forum i użytkownik nie posiadacz(tylko testowe) Fusionboard jest nie rozwojowe stanęło w miejscu natomiast ten projekt idzie dalej swoim tropem 12 deczko starsze, a co zmodyfikowano w 13 w forum. Przy takim podejściu powinieneś cierpliwie czekać na v7 bo wszysko będzie do niego z deczka stare. I na koniec jako samo forum najbardziej wyspecjalizowane jest bezwzględnie phpbb jednak brak mu pozostałych elementów portalowych Fusion. I tych dwóch systemów nie ma, co porównywać, bo ich role są różne. Jednak należy stwierdzić, że sekcja forum fusiona nabiera rumieńców i staje się coraz bardziej profesjonalna wzbogacona o wiele dobrych elementów które występowały tylko w wyspecjalizowanych systemach forum. I być może trendy zaprezentowane w v7 zadowolą wybredniejszych użytkowników a z czasem także koneserów sekcji forum. Wszyscy z cicha na to liczymy Nie wiem czy wszyscy chociaż odnotowali podwójne kodowanie md5 od 12 z czym mogą się wiązać problemy wcześniejszych wersji nie forum ale. Tyle dywagacji w oczekiwaniu na v7 a póki co działamy na tym co dostępne i najlepsze Nie ma więc chyba sensu by beta zajmowała się tym projektem on pójdzie własnym torem rywalizacji z v7 co może jednemu i drugiemu przynieść korzyści. I to by było na tyle moim zdaniem. Edytowane przez wlodekp dnia 23.11.2007 20:45:29 |
|
|
zezol |
Dodany dnia 02.12.2007 01:11:41
|
Bywalec Postów: 593 Pomógł: 34 Data rejestracji: 09.12.2006 22:16 |
Trochę późno, ale odpisze... Z tą wersją (6.01.12), to się trochu zmyliłem. Pomieszało mi się numerkiem z owiele starszą wersją, więc dlatego tak się "przetraszyłem" . A tyle co zostało zmienione w "13-stce" odnośnie forum, to chyba tyle co nic. Pisałeś o v7, tak może i będzie to fajna sprawa, ale ja tyle czasu nie mam, żeby czekać na v7 . Nie rozumiem, pisałeś, że wszystko do niego będzie starsze? Co konkretnie w tym przypadku - Fusionboard? No może i tak, bo jak już wspomniałeś, nie jest już rozwijane, więc w przyszłość idzie ExtBoard, nie Fusionboard. Tylko czy dla strony klasowej jest potrzebne "aż" ExtBoard? Czy może wystarczyć "tylko" Fusionboard? Tutaj dałeś mi trochę do myślenia z tym rozwojem forum. W tej kwestii będę musiał się troszkę zastanowić. Słusznie też zauważyłeś, phpBB jest bardzo "przyjaznym" forum, ale tu chodzi o forum pod Fusiona, więc zostańmy przy temacie. Póki co, nie ma v7, i trzeba brać co jest, a na czekanie za bardzo nie ma czasu , więc przychylność stoi raczej po stronie rozwojowego ExtBoard. |
|
|
Sony |
Dodany dnia 04.06.2008 10:56:02
|
Początkujący Postów: 253 Pomógł: 19 Ostrzeżeń: 1 v7.02.06 Data rejestracji: 19.04.2008 16:21 |
Przepraszam, że odkopuje stary temat, ale nie ma też sensu specjalnie zakładać nowego. Zauważyłem, że Lang TEAM ukończył już tłumaczenie moda - ExtBoard... Możecie, gdzieś udostępnić polskie locale tego forum-moda? |
|
Przejdź do forum: |