ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 24

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Jak odzyskać dane gdy backup ma zły format?
kartun11
Witam, mam problem odnośnie bazy MySQL. Problem wynikną chyba z mojej niewiedzy :/
Zacznę od tego, że miałem problem z Master Download Panel v1.1.1 więc chciałem odczytać backup mysql ale pisało że ma zły format (Próbowałem też wgrywać przez phpMyAdmin). Następnie pobrałem Auto DB Backup Panel 0.3.0 i wykonałem kopie gdyż miałem zamiar odinstalować Master Download Panel. Sprawdziłem czy kopia znajduje się w db_backups i tam była. Odinstalowałem i jeszcze raz zainstalowałem MDP. Problem z nim znikną (wcześniej pokazywała się moja własna strona w tabeli obecne pliki). Mimo iż problem znikł to nie miałem żadnego pliku w download :/ Było tego sporo. Teraz chciałem załadować backup stworzony przez Auto DB Backup Panel 0.3.0 ale plików już nie było( Stało się tak jakoś o 24:00Shock). Tak więc przechodząc do sedna mojego pytania chcę się zapytać czy jest możliwe aby zrobić coś z backupem MySQL, który ma niewłaściwy format? Czy można zmienić coś abym mógł przywrócić bazę danych stworzoną przez php-fusion?Chociaż same tabele Master Download Panel! Mam nadzieję... Dodam jeszcze, że strona jest na serwerze cba.pl
Jeśli trzeba więcej informacji to nie ma problemu Smile Przepraszam jeśli podobny temat już był. Widocznie nie potrafiłem go znaleźć.

PW od moderatora:
  1. Zmiana nazwy tematu - Pieka 17.11 - 00:39

Edytowane przez Pieka dnia 17.11.2007 01:01:00

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 12:37:17
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Potrafisz otworzyc plik kopii? Jakie ma rozszerzenie?
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
kartun11
To jest *.sql! Ale ja się za bardzo nie znam na sql Smile Nie wiem jak się zabrać do tego. Będę musiał to ręcznie robić?
Od razu też jak ktoś wie to niech poda przyczynę tego że powiela mi się strona.
Edytowane przez kartun11 dnia 17.11.2007 01:15:43

Pieka
kartun11 napisał/a:
To jest *.sql! Ale ja się za bardzo nie znam na sql Smile Nie wiem jak się zabrać do tego. Będę musiał to ręcznie robić?
Od razu też jak ktoś wie to niech poda przyczynę tego że powiela mi się strona.

Przed chwila przetestowalem dzialanie Auto DB Backup Panela i wszystko jest OK.
Mam kopie bazy, ktora rozpakowalem i jest zdatna do uzycia pod kazda postacia.
Jesli to jest plik SQL i jestes w stanie rozpakowac go na komputerze, to phpMyAdmin musi go przyjac.

Strona sie powiela? O czym Ty piszesz?
Moze na odmiane podasz adres strony?
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
kartun11
Powiela się tylko w panelu admina. Mogę narysować schemat :) Zaraz go zrobię i dodam.

http://img217.ima...lollj7.png
Tak wygląda moja strona w panelu Master Download w formularzu dodawania plików.
Po dodaniu któregoś tam pliku nagle się tak zrobiło. Nie mam pojęcia jak to możliwe :/

Teraz mam stronę pod stroną.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Znalazłem wyjście i przywróciłem potrzebne tabele ręcznie. PhpMyAdmin mówił że jest błąd w strukturze:
Błąd

Wygląda na to, że w twoim zapytaniu SQL jest błąd. W znalezieniu przyczyny problemu może pomóc także - jeśli się pojawi - poniższy opis błędu serwera MySQL.

ERROR: Nieznany znak przestankowy @ 6

Otworzyłem ten plik *.sql z Notepad++ i znalazłem te tabele, które chciałem przywrócić. Wcześniej wyczyściłem te, które już były i wysłałem zapytanie do bazy danych:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Tabele mam z powrotem ale problem z wyświetlającą się stroną w głównej tabeli, jak pokazałem to na rysunku jest dalej.
Edytowane przez kartun11 dnia 17.11.2007 15:24:20

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl