ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 24

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
auto_db_backup - Błąd funkcji touch() na cba.pl
skris
Nie mogę zrobić do końca kopii przy użyciu panelu auto_db_backup. Po wybraniu Wykonaj kopię pokazuje się w panelu Błąd funkcji touch(), a w katalogu db_backups utworzony został plik backup_ae072cd6_2007-11-09_2308.sql.gz. Czytałem co było na forum na ten temat do tej pory (nazwy katalogów i chmody są OK). Co jest temu winne? Czy miał ktoś już taki problem i go rozwiązał? Proszę o podpowiedzi...

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 12:37:31
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
W temacie przyklejonym wszystko wyjasnilem i nie widze sensu tego powielac.
Ustawiles wszystko jak trzeba i nie dziala? Najwidoczniej serwer posiada ograniczenia.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
skris
Nie wiem co jest ale sprawdzałem to od rana kilka razy (nic nie zmieniałem) i zawsze był komunikat Błąd funkcji touch(). Teraz zastanawiam się dlaczego samo się naprawiło Shock? Przyjmuje aktualizację bezbłędnie.

Nawiasem mówiąc czy potrafisz mi odpowiedzieć na takie pytanie bo na innym serwerze:

1. Robię stronę w domu - wszystko jest OK.
2. Przychodzę do pracy nic co robiłem w domu nie ma na stronie.
3. Robię w pracy kolejny raz te same zmiany, które wcześniej robiłem w domu.
4. Przychodzę do domu zmian nie widać.

Wychodzi na to że pod tym samym adresem mam 2 strony.

Mało tego zauważyłem, że w pracy na jednym kompuerze mam wszystkie panele, a na drugim stojacym obok niego sprawdzam i nie widzę kilku paneli. Za chwilę jest odwrotnie... Co jest czary czy coShock

Dlaczego tak sie dzieje. Kogo w tym jest wina Sad?
Wbrew pozorom opis ten chyba ma coś wspólnego z opisanym wczesniej robieniem kopii bazy - choć dotyczy innego serwera nie cba.pl tylko hehho.pl

Sorry moja pomyłka z nerwów napisałem hehho.pl a ma być hekko.pl
Edytowane przez Milka dnia 10.11.2007 18:17:42

Pieka
Podaj adres strony, to sami sprawdzimy. Jak wiesz w "kupie sila" Wink
Odnosnie widocznosci zmian, to poza problemem po stronie serwera (nie mam pojecia na czym mialby polegac..) masz przynajmniej dwie mozliwosci:
1. Uzywasz Opery i zapominasz, ze wczytuje strony do pamieci, a wiec wypadaloby czesciej klikac F5.
2. Oba lub przynajmniej jedno z lacz korzysta z proxy i jak wyzej, czyli dostajesz obraz strony z pewnym opoznieniem.

Zastanawiajace jest ponizsze:
skris napisał/a:
Nie wiem co jest ale sprawdzałem to od rana kilka razy (nic nie zmieniałem) i zawsze był komunikat Błąd funkcji touch(). Teraz zastanawiam się dlaczego samo się naprawiło Shock? Przyjmuje aktualizację bezbłędnie...

Edytowane przez Pieka dnia 10.11.2007 16:12:28
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
skris
Nie mam teraz możliwości sprawdzenia (sobota) czy sytuacja taka będzie miała powtórnie miejsce.

Dziękuje za chęć pomocy. Wink

Gdy w poniedziałek wykonam opisane wyżej 5 punktów i sytuacja się powtórzy wrócimy do tematu. Smile

Proszę tylko odpowiedz: czy zmiany wykonywane na stronie powinny być automatycznie po ich wykonaniu na tej stronie widoczne na każdym komputerze w całym internecie? Shock

Pieka
skris napisał/a:
..Proszę tylko odpowiedz: czy zmiany wykonywane na stronie powinny być automatycznie po ich wykonaniu na tej stronie widoczne na każdym komputerze w całym internecie? Shock

Tak i nie, wszystko zalezy od przegladarki oraz lacza.
Przykladowo Opera jak i proxy daja przez pewien czas obraz strony, a nie biezacy stan.
Jednak w wiekszosci przypadkow kazda zmiana jest widoczna po jej zatwierdzeniu.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl