ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 16

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia związane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
INF-Event Calendar - zmiana wyglądu daty wydarzenia
janisz
Witam,

Czy ktoś może wie jakich zmian i gdzie należy dokonać w INF-Event Calendar 0.5.7 aby data z wydarzeniem była nie tylko pogrubiona ale także odznaczała się jakimś kolorem np. czerwonym ? Załączam zdjęcie w którym wskazuje o co mi chodzi.

Dodatkowo mam pytanie jaki kod trzeba zmienić aby zamiast znaczka ˇ przy jutrzejszych wydarzeniach był np. taki plus jak przy zdarzeniach (na grafice widać o czym mowa).

Z góry dziękuje za wszelką pomoc.
janisz dodał/a następującą grafikę:
kalendarz_1.jpg

Edytowane przez Pieka dnia 19.02.2008 10:03:30

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 20:53:00
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Nie bedzie to do konca w temacie, ale i tak wazne.
Ze wzgledow bezpieczenstwa radze zainstalowac najnowsza wersje tego kalendarza, czyli cos kolo 0.7.0.
Spolszczona wersja dostepna na stronie autora.

Jak sciagniesz, to napisze dokladnie co i gdzie zmienic, aby uzyskac wspomniany wczesniej efekt.
Najprosciej uzyskac taki efekt: http://test.fusio... - kwestia koloru jest najmniej istotna i definiowalna w styles.css.
Edytowane przez Pieka dnia 19.02.2008 10:44:46
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Czytacz
Mam podobny problem. Zainstalowana wersja 0.7.7

Kolorowanie/podkreślanie linków nie zda egzaminu, bo każda data jest linkiem, niezależnie od tego czy ma wydarzenie pod sobą czy nie. czy da sie coś zrobić żeby daty, z którymi powiązane są wydarzenia, mogły być wytłuszczone lub podkreślone?

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Pierwsza sprawa do do wersji 0.7.7 potrzebne są lokale od niej nie inne dopiero przy ich użyciu jest dostępna opcja:
Użycie wybranego CSS (patrz README) gdzie reaguju on na klasy opisane w README które należy stworzyć samodzielnie i nie jest to
najszczęśliwiej napisana wersja, bo wszyskiego nie idzie osiągnąć w odróżnieniu od 0.7.5.

wlodekp.europa.pl
Czytacz
Mam rozumieć ze powinienem zmienić wersję na 0.7.5?

Żeby nie było niedomówień, napiszę o co mi dokładnie chodzi: Chcę, aby daty przechowujące wydarzenia były w jakiś sposób oznaczone, najlepiej boldem lub podkreśleniem. Nie chcę przy tym zmieniać zasad wyświetlania całej strony, a tylko w kalendarza.

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Zrobisz jak zechcesz nosiłem się z zamiarem wstawienia tu z localami 0.7.7 jako najnowszej i może bez błędu poprzedniej, jednak nie mogąc osiągnąć efektów jak w tamtej, nie uczyniłem tego, natomiast wspomniane locale dodałem na beta fusion mods do tematu o tym kalendarzu z podobnym komentarzem jak tu, bo jeśli komuś się nada to niech chociaż widzi jego wszystkie opcje, a co do tych linków to już we wcześniejszych wersjach ja np dopisywałem dodatkowe klasy a np a.test i nimi w kodzie kalendarza formatowałem zawartość, nie skorzystałeś z mojego Pw i dalej się miotasz kliknij mój podpis i poczytaj sobie.
Edytowane przez wlodekp dnia 21.04.2008 16:28:19

wlodekp.europa.pl
Czytacz
Skorzystałem, pokombinowałem, jednak nie udało mi się osiągnąć żądanego efektu. Grubości tygodni i miesięcy - owszem, ale samych dni już nie. Dlatego puściłem pytanie ogólne.

---Edit---

Okazało się, że problem był w błędzie podczas uploadu. Wszystko już gra.
Edytowane przez Czytacz dnia 21.04.2008 16:53:37

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl