Nasza strona używa ciasteczek do przechowywania pewnych informacji na Twoim komputerze. Więcej na ten temat znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.
Aby strona działała poprawnie, zaakceptuj nasze ciasteczka.
Cześć,
ostatnio wpadłem na pewien pomysł, ale mam problem z jego realizacją. Chciałbym zrobić stronę wap na której wyświetlane byłyby newsy ze strony opartej na php-fusion w taki sposób, że:
- po wejściu byłby dostęp do kart z newsami wstawionymi w danych ostatnich 3 miesiącach (np. "newsy z września", "newsy z sierpnia", "newsy z lipca",
- po wybraniu odpowiedniej karty byłyby wyświetlane tytuł i nagłówki newsów (krótka treść), a tytuły byłyby linkami do całej treści (tak jak "czytaj więcej".
Oczywiście wogóle super by było jakby był jeszcze fragment kodu, który by wycinał z treści newsa obrazki, a linki robił nieaktywne (nieklikowalne )
. Znam dość dobrze html, troszkę się orientuję co jest co w php i wml, ale nie mam zielonego pojęcia jak pobrać newsa z bazy i wstawić go do stronki wap.
No ewentualnie wystarczyło by mi żeby poprostu newsy się wyświetlały w ten sposób, że bedzie tytuł newsa, a po kliknięciu w tytuł wyskakuje jego pełna treść.
Proooszę, pomóżcie
-----------------------
Już sobie poradziłem. Wprawdzie nie do końca tak jak chciałem, bo wyświetla 10 najnowszych newsów w wersjach: tylko tytuł, krótki opis, pełny opis. No trudno, jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma.
Dzięki za wsparcie