ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 31

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Problem z galerią w v6
Toksong
wyświetla mi sie takie coś Pfft "Błąd Niepoprawny format Pliku". Odrazu napisze, ustawiłem w ustawieniach wymiary na maksa oraz wielkosc pliku też na maksa. Co może być przyczyną oraz jak ją usunąć Sad . HELP

Początkujący Webmajster GrinGrin

beztabu.bo.pl
Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 00:08:54
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Pliki z jakim rozszerzeniem chcesz tam umiescic?
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Toksong
np jpg
Początkujący Webmajster GrinGrin

beztabu.bo.pl
artko
odnawiam temat, mam ten sam problem
czy ktoś się z tym spotkał?

Largo
Hmm u mnie nie ma takiego preoblemu. Dodaje .jpg .png .jpeg. .bmp i .roszerzenia Adobe Photoshop.

Moze coś się wiecej dowiem jak mi na PW odpoowiesz Wink

PZDR

http://www.securitycenter.pl/
piteq
Witam wszystkich.To jest nas już trzech z tym problemem Sad ponieważ u mnie występują identyczne "objawy".Inne grafiki (do wykorzystania w newsach i artkach) wgrywam bez problemu.
Ustawienia galerii mam domyślne a wersja Fusion to v6.00.103.
Czy jest na to jakieś lekarstwo?

zszywak
A czy ustawiłeś chmod 777 na katalog photoalbum?

http://z-themes.pl
piteq
CHMOD photogalery ustawiony na 777.Po wejści do galeri W miejscu dodawanego zdjęcia mam "image not found" a kiedy na niego klikne wyskakuje mi taki komunikat.
filesize() [function.filesize]: stat failed for images/photoalbum/10.jpg in /mnt/storage/users/w/s/z/wszystkoinic/photogallery.php on line 53

Kiedy wrzuce ręcznie na FTPa pliki 10.jpg i 10t.jpg to komunikat znika a wjego miejscu mam właściwy obrazek.Rozwiązanie te niestety jest tylko połowiczne bo nie da sie tym sposobem wgrać miniaturek dla poszczególnych galerii.
Ps.Właśnie zaktalizowałem Fusion do wersji 6.00.105 ale nadal to samo.Jestem juź wyjałowiony z pomysłów.

artko
dokładnie tak samo zachowuje się moje php-fusion, może to wina serwera?

piteq
Też już nie wiem co o tym myśleć.Dziwi mnie tylko że inne grafiki uploaduje bez problemuGaleria to 50% mojej strony i bardzo mi na niej zależy.Nie chce podpinać innych-zewnętrznych bo to kolejna zabawa i zajmowanie cennego miejsca na serwerze (kilka fotek by sie w zamian zmieściło).
Ps.Mój serwer to host.sk.

artko
też jestem na host.sk, to możliwe że przez serwer nie da się dodawać zdjęć?

MajsterBieda
Tak, bardzo możliwe ponieważ miałem kiedyś stronkę w Fusionie na takim serwie gdzie właśnie Galeria mi nie działała. Zmieniłem serwer i wszystko OK! Na 99% jeśli w Panelu Admina klikniesz w "PHP Info" i nic się nie wyświetli to z Galerii nici!... Jest tak np. z serwerem Szu.pl.

piteq
W PHP Info wszystko mi sie ładnie wyświetla.Galeria jako taka też działa tylko problem jest z uploadowaniem grafiki poprzez panel admina.Trzeba zrobić miniaturke obrazka,wrzucić na serwer (oczywiście razem z właściwym obrazkiem)przez FTPa.Następnie ten sam obrazek dodajemy przez panel admina i jest on widoczny w galerii.Rozwiązanie jak widać jest ale..czaochłonne,mało wygodne i do tego jak napisałem wcześniej połowiczne.Nie da się tym sposobem dodać miniaturek galerii.
Jeśli to jest faktycznie wina serwera (choć dla mnie to troche dziwne ponieważ z innymi grafikami nie ma problemu) to może da sie to obejść w jakiś bardziej "elegancki sposób".

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
W PHP Info są zawarte informacje na temat biblioteki GD, która odpowiada za rendering(tworzenie miniaturek w locie). Od strony serwera zależna jest obsługa między innymi rozszerzeń img. Sądze żę kłopoty są związane z konkretną wersją i konfiguracją(kompilacją) GD.
Ja nie mam żadnych kłopotów z galerią w v6, ale dopiero po odpowiednim ustawieniu GD na serwerze. Dlatego też np. w panelu admina(galeria) możliwość wyboru GD1 GD2.

wlodekp.europa.pl
artko
jedyne miejsce gdzie występuje 'niewłaściwy format pliku' w photoalbums.php to :

elseif(!$imageFile=@getImageSize($_FILES['album_pic_file']['tmp_name'])){
$error=$locale['426'];

426 - niewłaściwy format pliku

tu chyba nie chodzi o skalowanie obrazka w locie

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Taki błąd mi wyskakiwał przy żle skonfigurowanym GD. W tej chwili jeśli chce dać za duży format to mam o tym komunikat, a nawet jeśli zamienię rozszerzenie pliku obojętnie jakiego na jpg to i tak mam komunikat, że to nie jest jpg jeśli go chcę wgrać do galerii.
Tak jest u mnie.
Nie chcę się spierać, testowo mogę CI (artko) dać konto na moim serwerze info na maila, wtedy przynajmiej ustalimy gdzie tkwi błąd.
A przecież o to chodzi.

wlodekp.europa.pl
piteq
Oto co w temacie biblioteki GD wyświetla PHP Info na moim serwerze(host.sk).Może to rozjaśni troche sprawe.
GD Support enabled
GD Version bundled (2.0.28 compatible)
FreeType Support enabled
FreeType Linkage with freetype
FreeType Version 2.1.9
T1Lib Support enabled
GIF Read Support enabled
GIF Create Support enabled
JPG Support enabled
PNG Support enabled
WBMP Support enabled
XBM Support enabled

Mar3k
też dołączam się do tematu. Ten sam problem miałem w wersji 5.01 i najnowszych wersjach

www.pride.gaa.pl
erdei
ja tez.
Co dziwniejsze raz się uda uploadować zdjęcie, cztery razy nie Sad
a GD Version bundled (2.0.28 compatible)

no i musi być jakiś inny problem. Może na tych serwerach wogóle ograniczają upload zdjęcz ;

http://erdei.aplus.pl
Pieka
Prawdopodobnie w czyms sa ograniczenia. Poczytaj dokladnie FAQ i regulamin serwisu. Prawdopodobnie z nich dowiesz sie w czym tkwi przyczyna Twoich klopotow.
Wiem, ze z host.sk sa problemy.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl