ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 10

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
user_joined nie działa!
pros3b4
Otóz mam taki problem. Kiedy edytuje user_joined i zapisuje na stronie i tak nie pokazuje się napis tylko informacja że zarejestrowałem się w 1970!. A przecięz powinno wyświetlać się inaczejbo w porfile.php jest napisane aby data rejestracji odwoływałą się do tego rekordu.
O co chodzi i jak to naprawić?

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 08:19:23
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Edytuje to znaczy dokładnie w jaki sposób, bo jeśli wyświetla się 1970 to podano błędny format daty, która jest zapisywana w systemie daty daty mysq-a a nie jak pozostałe unixowym.
Bez adresu nie odpowiadam dalej-patrz podpis.
Edytowane przez wlodekp dnia 01.09.2007 20:18:24

wlodekp.europa.pl
pros3b4
www.db5l.neteasy.pl (STRONA W PRZYGOTOWANIU!)
Więc odgadłem, że trzeba wpisać 10 różnych cyfr np.:
1188685312, co odpowiada za
September 02 2007 00:21:52

Tylko jak to odgadnąć, bo wszystkich konfiguracji nie napisze Grin
Edytowane przez pros3b4 dnia 02.09.2007 01:36:18

Kolego proszę poprawić stopkę-Extreme owszem ale jeszcze php-fusion klikalna.
Nie rozumiemy się chyba w pełni.
Ciebie obligują pola bazy danych.
Wprowadziłem Cię w błąd PRZEPRASZAM data:
user_birthdate DATE NOT NULL DEFAULT '0000-00-00',
user_joined INT(10) UNSIGNED NOT NULL DEFAULT '0',
jest w formacie uniksowym pomyliłem z tą wyżej datą urodzenia więc ma być w formacie unixowym typu : 1177675908

wlodekp.europa.pl
pros3b4
Już poprawiłem wcześniejszego posta bo się zorientowałem. A jak zrobić, żeby było Always? Jak wy tu macie?
11 odpowiada chyba za rok
76 gdzie 7 t miesiąc do przodu np. 7 to sierpień
8 - ostatnia to jedność sekundy (do 9)

Stopki niestety nie poprawiłeś, a takowy fakt równa się u Nas zero pomocy.
Olewasz-Nas.
więc tylko info
Funkcje daty i czasu mysql:
unix_timestamp([data]) zwraca bieżący datownik Unixa(liczbę sekund od pierwszego stycznia 1970 roku)Jeśli funkcja zostanie wywołan z argumentem data, zostanie zwrócony datownik odpowiadający tej dacie.

wlodekp.europa.pl
pros3b4
Stopke poprawiłem. A ktoś zna taki skrypt Java, który odlicza czas od określonej daty do określonej?

Prawidłowa stopka link to php-fusion.co.uk nie do Naszego Supportu.
Jeśli jdzię o datę to nawet w systemie unixowym zapisu jest możliwość operowania polami dzień miesiąc rok czego przykładem są newsy gdzie tak są skonstruowane pola daty startu newsa i końca popatrz.
Natomiast odliczanie da daty jest także u Nas w laboratorium i wcale nie wymaga javascript wystarczy php przykładem zasady działania jest np mój panel dni w roku strona podpis po prawo-ma tylko dodatkową interpretację graficzną w GD, ale trzon to czyste php i operacje właśnie na dacie unixowej.
Poszukaj np. urodziny usera skrypt u Nas dostępny-zasada wszędzie ta sama.

wlodekp.europa.pl
pros3b4
Dzięki newsom udało się Smile
Teraz jeszcze mam pytanie... A da się zrobić, żeby było ALWAYS albo coś w tym stylu?
Gdzie w bazie trzeba zmienić nazwy miesięcy na polskie, bo wyświetlają mi się angielskie? W locale w global.php są polskie, więc myśle, że to w bazie.
Edytowane przez pros3b4 dnia 02.09.2007 12:04:19

Data jest wyświetlana z locali systemowych serwera i ścieżki dostępowe są różne dla serwerów unix i linux defoult jest linux.
Ale zaczynamy zbaczać z konkretów ewentualnie są jeszcze daty niezależne javascript z zegarkiem przykład mojej strony jedno i drugie opisywane wielokrotnie na tym forum. POSZUKAJ
Nie wiem o co chodzi z tym ALWAYS wytłumacz dokładnie?
Edytowane przez wlodekp dnia 02.09.2007 12:27:23

wlodekp.europa.pl
pros3b4
Kurde skoro systemowe, to nie mam dostępu Sad Dobra niech już zostaną angielskie

Ty chyba niedokładnie czytasz ścieżka do locali systemowych serwera jest podana w pliku locale/global.php i ona jest różna dla typów serwerów i tylko ją należy zmienić wskazać prawidłową.

wlodekp.europa.pl
pros3b4
To teraz noobowskie pytanie Pfft Skąd mam tą ścieżkę wziąć albo gdzie ona jest wpisana? Jak ją zapisać? Podaj przykład...

Przecież cały czas Ci uświadamiam że prawie wszystko o co do tej pory pytałeś jest na tym forum.
Masz szukajkę, która po zaznaczeniu opcji: muszą wystąpić wszystkie słowa
spisuje się świetnie i czyni jasność, a Ty do tej pory chyba nie raczyłeś skorzystać z jej dobrodziejstw, chociaż już sugerowałem Ci to kilkakrotnie.
Daj coś z siebie podanie na tacy u nas nie obowiązuje!

wlodekp.europa.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl