ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 24

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
Czas internetowy - jak wstawić?
adam-as
Witam,

chciałbym wstawić na swoją stronę czas internetowy. mam wszystko co potrzebne (załącznik), ale coś mi nie wychodzi. Dodam, że interesuje mnie wstawienie tego w miejsce daty i czasu na stronie w moim theme czyli tutaj:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Kod który trzeba wstawić wygląda tak:

Pliki odpowiadające działaniu tego zegara trzeba skopiować do katalogu w którym jest plik z wstawionym powyższym kodem. Dokładnie tak robię ale niestety nie działa. Mam jakiś biały pusty prostokącik zamiast czasu.
Dodam że trzeba zamienić znaki " na ' w podanym kodzie. Ale też nie działa. Czy ktoś z fachowców mógłby mi jakoś pomóc?

Pozdrawiam
adam-as dodał/a następującą plik:
czas.rar [7.04kB / 299 Pobrane]

Bronimy pracy dyplomowejLinki łamiące Regulamin usunięte przez administratora

http://www.pcmedio.pl
Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 09:05:13
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
JazOOn
Wstaw go do panelu i zamien w kodzie " na '
Edytowane przez JazOOn dnia 28.08.2007 22:26:12

Andiv
Dokładnie tak robię ale niestety nie działa. Mam jakiś biały pusty prostokącik zamiast czasu.

Masz problem ze ścieżką do właściwych plików.
userbar304758pz3.gif
Pomagam przy stronie, przerabiam skórki do php-fusion, oczywiście komercyjnie.
Wszedzie dobrze ale na 127.0.0.1 najlepiej xD
Na miły Bóg, życie nie po to tylko jest, by brać
Życie nie po to, by bezczynnie trwać
I aby żyć siebie samego trzeba dać

JazOOn
Andiv napisał/a:
Dokładnie tak robię ale niestety nie działa. Mam jakiś biały pusty prostokącik zamiast czasu.

Masz problem ze ścieżką do właściwych plików.

Sprawdź też duże/male litery - pisz nazwe pliku dokładnie nawet z tym szczegółem.

Pieka
A ja jestem ciekawy gdzie kolega wstawia kod apletu?
Wszyscy wszystko widza, tylko nie to, co trzeba Wink

Edit: Przetestowalem to na wszystkie sposoby i... Nie laduje sie aplet.
Na moj gust jeszcze czegos nam tu brakuje.
Pliki sa do sciagniecia ze strony autora, ale co mi po tym, skoro ich nie otworze (.exe).
Strona domowa skryptu: http://www.swatch...e/home.php
Edytowane przez Pieka dnia 28.08.2007 23:50:04
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
adam-as
Próbowałem biorąc pod uwagę wszystkie wasze uwagi i nic - albo skrypt jest walnięty, albo nie wiem co jest grane. Spróbuję poszukać jakiegoś innego skryptu i dam znać...
Dzięki za próby pomocy :-)

EDIT:
Ale z drugiej strony widzę że applet działa bardzo dobrze na innych stronach jak np tu http://start24.pl... Godzina pokazywana jest na górze w czarnym pasku na lewo od żółtego napisu "czas internetowy".
Więc jednak działa... hmm
Edytowane przez adam-as dnia 30.08.2007 13:32:04

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Owszem działa ale tylko na kompach z zainstalowaną javą Suna.

wlodekp.europa.pl
Pieka
wlodekp napisał/a:
Owszem działa ale tylko na kompach z zainstalowaną javą Suna.

Nie Wlodku, mam zainstalowana wlasnie te i nie dziala skrypt podany przez kolege.
Byc moze chodzi tu o tryb pracy serwera, bo jak sadze potrzebuje polaczyc sie z jakims serwerem zewnetrznym, a testowalem na safe_mode on i nie laduje sie do konca.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Może żle się wyraziłem nie chodziło mi o skrypt, który kolega dodał, ale o działanie skryptu ma wskazanej stronie.
A sam skrypt nawet nie sprawdzam, bo dla mnie to jeszcze jeden mało znaczący wodotrysk.
DOPISANE W EDYCJI
jako re tego poniżej wyrażnie zaznaczyłem dla mnie
A Ty możesz sobie wstawiać co chcesz.
Edytowane przez wlodekp dnia 31.08.2007 07:05:26

wlodekp.europa.pl
adam-as
wlodekp napisał/a:
A sam skrypt nawet nie sprawdzam, bo dla mnie to jeszcze jeden mało znaczący wodotrysk.

Cóż za miła uwaga... hmm. Dla kogoś to "wodotrysk" a dla kogoś innego element branży w jakiej pracuje na co dzień...
No nic, pokombinuję z tym jeszcze trochę i jak uda się to uruchomić na pewno tu napiszę jak to zrobić...

Dzięki za wszystko, pozdrawiam

Pieka
Jak zwykle rozwiazanie bylo bardzo proste... http://pieka.ugu.pl - po prawej stronie, na dole.
Nie przerabiaj tego kodu, tylko umiesc plik w katalogach: glownym, administration oraz forum.
Ten plik musi sie znajdowac w tym katalogu, co skrypt.
Pewnie jest inny sposob wyswietlania plikow java, ale nim do niego dojde, to ten sposob da Ci to, na czym Ci zalezy Wink

P.S. Dodanie prawidlowego parametru codebase spowoduje ladowanie sie apletu, ale jego praca (wyswietlanie) nie bedzie poprawna.
Edytowane przez Pieka dnia 31.08.2007 01:51:06
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
adam-as
no proszę czyli jednak może to działać w fusionie ;-) Pieka widzę że nie odpuszczasz jak czegoś nie zrobisz ;-) To bardzo dobrze że ktoś taki jak Ty administruje to forum.

Słuchaj zrobiłem bardzo podobnie (z konieczności) tak jak opisałeś i już jest jakiś postęp ale coś mi nie gra.. Zobacz http://www.swiss-...aw.ovh.org (po prawej w górnym menu) Pojawiło się już czarne tło apletu, ale sama godzina się nie wyświetla. Widziałem co napisałeś w P.S. ale chyba nie zrozumiałem o co chodzi z tym parametrem.
Jak na złość ja muszę to wstawić do thema w tym miejscu co pokazałem powyżej.
Zrobiłem to tak:

Czerwony to kod do apletu oczywiście ;-)

Coś mi się wydaje że to nie wyjdzie... obawiam się że jednak te cudzysłowy powinny chyba zostać i nie wolno ich ruszać (przerabiać na ')

Pieka
adam-as napisał/a:
no proszę czyli jednak może to działać w fusionie ;-) Pieka widzę że nie odpuszczasz jak czegoś nie zrobisz ;-) To bardzo dobrze że ktoś taki jak Ty administruje to forum.

Staram sie, oczywiscie w miare skromnych mozliwosci.

adam-as napisał/a:
Słuchaj zrobiłem bardzo podobnie (z konieczności) tak jak opisałeś i już jest jakiś postęp ale coś mi nie gra.. Zobacz http://www.swiss-...aw.ovh.org (po prawej w górnym menu) Pojawiło się już czarne tło apletu, ale sama godzina się nie wyświetla. Widziałem co napisałeś w P.S. ale chyba nie zrozumiałem o co chodzi z tym parametrem.
Jak na złość ja muszę to wstawić do thema w tym miejscu co pokazałem powyżej.
Zrobiłem to tak..Coś mi się wydaje że to nie wyjdzie... obawiam się że jednak te cudzysłowy powinny chyba zostać i nie wolno ich ruszać (przerabiać na ')

Przede wszystkim zrobiles dobrze i na Twojej stronie zegar dziala.
Zawsze bezpieczniej jest zamieniac " na \", ale w tym wypadku nie ma to zadnego znaczenia, tak, czy tak dziala.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
adam-as
No proszę - jak pisałem poprzedniego posta zegar nie działał! (były jakies białe kwadraciki) A teraz już działa - być może potrzebny był jakis czas na wczytanie się tego a ja za bardzo się pośpieszyłem. Faktycznie zegar działa bez zarzutów.
Jeszcze raz bardzo dziękuję za pomoc do samego końca Pieka.

Serdecznie pozdrawiam, miłego dnia!

Ja go nie widzę tylko @428 zarówno w IE jak i FF na stronie Przemka to samo.
Piszę z pracy gdzie używam najnowszej javy-poniewaź formularze men-pzesył jako standard używają takich apletów.
Na wskazanej stronie demo natomiast widzę.
Z domu przedtem na pieka.ugu.pl widziałem-teraz nie.

wlodekp.europa.pl
Milka
Ja za to w miejscu zegara widzę @445.
Przeglądarka - Mozilla Firefox. Na Operze i IE mam dokładnie to samo, jednak cyfra po małpie za każdym razem się zmienia.
Ta jedyna i prawdziwa Milka - reszta to podróbki!

Pieka
wlodekp napisał/a:
Ja go nie widzę tylko @428 zarówno w IE jak i FF na stronie Przemka to samo...

&
Milka napisał/a:
Ja za to w miejscu zegara widzę @445.
Przeglądarka - Mozilla Firefox. Na Operze i IE mam dokładnie to samo, jednak cyfra po małpie za każdym razem się zmienia.

To jest wlasnie czas internetowy Grin
Nawet na wskazanej przez kolege stronie (jako przyklad dzialania) jest strzalka w kierunku tego zegara.
Edytowane przez Pieka dnia 31.08.2007 12:08:08
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przepraszam bardzo ale przedtem oprócz tej małpy widziałem fdokładny zegarek tak jak na stronie demo-zapodanej i środkową wstawkę -więc chyba coś nie tak w tej kwestii??

wlodekp.europa.pl
Pieka
wlodekp napisał/a:
Przepraszam bardzo ale przedtem oprócz tej małpy widziałem fdokładny zegarek tak jak na stronie demo-zapodanej i środkową wstawkę -więc chyba coś nie tak w tej kwestii??

Ten skrypt nie ma prawa wyswietlac niczego wiecej, wiec nie wiem Wlodku, co Ty widziales?!
Sprawdz u siebie.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Wczoraj wieczorem w domu wszedłem na stronę demo-podawaną z IE nie widziałem przeszedłem na FF zameldował, po kliknięciu na zegarek, że brak javy i chce ściągać , ściągnąłem jave zainstalowałem i zegar się pojawił w całej okazałości zarówno na stronie demo jak i pieka.ugu >. Dlatego twierdzę że wyglądał zupełnie inaczej-wcale nie u mnie o czym pisałem-podejście do tematu.
Edytowane przez wlodekp dnia 31.08.2007 12:27:26

wlodekp.europa.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl