ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 25

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Przeczytane artykuły
elektryk
Witam

Dawno tu nie zaglądałem, więc nei jestem na bierząco. Chciałem zapytac czy jest taka modyfikacja , żeby po przeczytaniu artukuyłu na samym dole pojawiło się coś takiego :
" Przeczytaj także ....[i tu arty o podobnej tematyce ]..." lub " Użytkownicy czytający ten artykuł przeczytali również ............[ i tu podobna lista]

Coś w tym stylu :
http://www.rybnik...-6301.html

Proszę o zmianę nazwy tematu - Milka

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - Pieka 22.05 - 21:51

Edytowane przez Milka dnia 27.08.2007 22:45:30

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 06:33:28
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
jantom
Czegoś takiego dla PFa jeszcze nie widziałem. Pozostaje liczyć, że kiedyś powstanie.

http://jantom.info
DORBITB
Jeśli jednak ktoś by umiał takie co zrobić było by fajnie mieć to w PF.

kefirek
Moja koncepcja jest taka
Gdy użytkownik czyta jakiś artykuł zapisz w bazie id ze ten user czytał ten artykul.
Zrób tak przy każdym artykule. Gdy inny użytkownik wejdzie na ten art to poszukaj innych użytkowników w bazie którzy także czytali ten sam artykuł i mając id ich sesji sprawdź jakie inne artkuly czytali. I te dane zapisujesz w bazie
Przydało by się też co jakiś czas kasować te dane o artykułach bo wiadomo ze z czasem pojawiają sie nowe artykuły i stare mogą być rzadziej czytane i bez sensu aby je także promować skoro były popularne kiedyś a nie teraz.

Tabela w bazie wyglądała by mniej więcej tak

Id | Art. który czytał| Art. który potem czytał | ilość czytań| tytuł arta | link_do_arta

Przypuśćmy, że user jest w artykule o id 4 i wchodzi w artykuł o id 5. Wtedy należy to zapisać w bazie. I potem zwiększa się liczba wejść

Potem gdy ktoś wchodzi w artykuł to wyświetlasz linki z nazwą artów gdzie ilość czytań jest najwięcej oraz gdzie który czytał równa się id aktualnie przeglądanego arta.

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl