ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 32

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
Adsense w newsie - jak?
Wolverine
Witam, mam taki problem. Chciałbym dodać do newsa reklamę adsense, lecz nie wyswietla się ona. Próbowałem z ", ', \" i nic, nawet dodawałem przez mysql :/ i to samo. Jest jakiś sposób aby to zrobić (zależy mi na prostocie - nie chcę dodawać kodu adsense w pliku bo to będą różne miejsca różnych newsów. Czy w panelu przy dodawaniu newsów można to dodać (zapewne będzie trzeba modyfikować news.php). Aha dodam, że mam już zmodyfikowany news.php więc proszę o pomoc w formie: podmień tą linjikę za tą Smile kod news.php (a właściwie index.php - zmieniałem) zamieszczam w załączniku.

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 08:35:22
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Funkcja render_news w pliku theme.php uzywanej skorki.
Edytowane przez Pieka dnia 25.08.2007 22:32:28
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Wolverine
:/ Właśnie ja nie chce dodać na początku newsa czy na końcu np. :/ zależy mi aby było w środku Smile pomiedzy np. linkami w newsie Smile przez co jest większe prawdopodobieństwo, że ktoś kliknie Pfft :] ale jeżeli inaczej się nie da :/ to trudno Smile. Dziękuję za pomoc Smile ten support zawsze pomoże Smile.

Pieka
Wolverine napisał/a:
:/ Właśnie ja nie chce dodać na początku newsa czy na końcu np. :/ zależy mi aby było w środku Smile pomiedzy np. linkami w newsie Smile przez co jest większe prawdopodobieństwo, że ktoś kliknie Pfft :] ale jeżeli inaczej się nie da :/ to trudno Smile. Dziękuję za pomoc Smile ten support zawsze pomoże Smile.

Jesli chcesz miec w tresci, to po prostu wstaw oryginalna reklame i wylacz lamanie linii Grin
Przyklad: http://pieka.ugu.pl - news na dole.
Edytowane przez Pieka dnia 25.08.2007 22:33:52
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Wolverine
No Smile o to mi chodziło :-). Dzięki :* (szkoda, że nie ma tu piw bo byś dostał z 200 Grin). Dzięki wielkie :*

psv
Mógłby ktoś podać mi wzór? lub gotowca?

Bo wiem, że chodzi o tą linijkę
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
ale co w niej zmienić? Gdzie wkleić kod reklamy?
Edytowane przez Pieka dnia 09.10.2007 19:09:57

polven26
psv napisał/a:
Mógłby ktoś podać mi wzór? lub gotowca?

Bo wiem, że chodzi o tą linijkę
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
ale co w niej zmienić? Gdzie wkleić kod reklamy?

Chodzi o całą funkcję a nie tylko o jedną linijkę. Przecież już było napisane.
Edytowane przez Pieka dnia 09.10.2007 19:10:24
Rails > Frameworki > PHP-Fusion

psv
Skoro było napisane a ja nadal poruszam ten temat, to znaczy, że nie rozumiem tego i proszę Was o pomoc, o wytłumaczenie tego jak jakiemuś bambrowi z dwuliczbowym IQ ;/ bo jeśli chodzi o PHP to rzeczywiście bardzo niewiele wiem ;/ . Ale Wy zamiast pomóc cały czas tylko piszecie jakieś głupie komentarze ;/ Sam wiele razy pomagałem innym, nawet jesli dane zagadnienie było już poruszane i starałem sie tłumaczyć nawet rzeczy oczywiste bo to co dla jednych jest oczywiste dla kogoś innego może być niezrozumiałe, ale Wy oczywiście tego nie możecie pojąć ;/ 3 razy prosiłem Was o pomoc i nikt ani razu mi nie pomógł. Dzięki. Wielkie dzięki!!

P.S.
Teks Admina:
"Czy ty wiesz do czego tag < title > sluzy???? jak nie to sie nie odzywaj lepiej..."
Tylko pogratulować Frown
Edytowane przez psv dnia 11.10.2007 10:55:01

Milka
psv napisał/a:
Skoro było napisane a ja nadal poruszam ten temat, to znaczy, że nie rozumiem tego i proszę Was o pomoc, o wytłumaczenie tego jak jakiemuś bambrowi z dwuliczbowym IQ ;/ bo jeśli chodzi o PHP to rzeczywiście bardzo niewiele wiem ;/ . Ale Wy zamiast pomóc cały czas tylko piszecie jakieś głupie komentarze ;/ Sam wiele razy pomagałem innym, nawet jesli dane zagadnienie było już poruszane i starałem sie tłumaczyć nawet rzeczy oczywiste bo to co dla jednych jest oczywiste dla kogoś innego może być niezrozumiałe, ale Wy oczywiście tego nie możecie pojąć ;/ 3 razy prosiłem Was o pomoc i nikt ani razu mi nie pomógł. Dzięki. Wielkie dzięki!!

P.S.
Teks Admina:
"Czy ty wiesz do czego tag < title > sluzy???? jak nie to sie nie odzywaj lepiej..."
Tylko pogratulować Frown

Wysiliłeś się...
Post naprawdę długi, jednakże jest mały problem... Jaki on ma związek z tematem? O ile dobrze zrozumiałam to, co napisałeś to nie rozumiesz "czegoś", ale powiedz nam kolego, czego? Shock Przecież w temacie jest wszystko jasno i wyraźnie napisane.
Gdzie chcesz mieć tą reklamę? W każdym newsie czy tylko w wybranych? Może sprecyzujesz bardziej swoje wypowiedzi, bo my niestety wróżkami nie jesteśmy.
Ta jedyna i prawdziwa Milka - reszta to podróbki!

Pieka
psv napisał/a:
...P.S.
Teks Admina:
Tylko pogratulować Frown

Prosze mi wskazac ten tekst, prosze jakis dowod, w przeciwnym wypadku potraktuje to jako pomowienie.

Odnosnie Twoich problemow, to czego nie rozumiesz w stwierdzeniu, ze masz wstawic standardowo uzyskany kod AdSense wylaczajac przy tym lamanie linii?
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
psv
Już sobie sam jakoś poradziłem ;/ ale...

Aha dodam, że mam już zmodyfikowany news.php

- Jak mam edytować news.php.

Funkcja render_news w pliku theme.php uzywanej skorki.

- Funkcja, ale co funkcja? zmienić tą linijkę na inną? dopisać coś do niej? czy co?

Nie musicie odpowiadać na te pytania, bo już sobie poradziłem.SAM(!!). Lepiej pomóżcie komuś innemu kto oczekuje od was tej pomocy ;/

Pieka napisał/a:
psv napisał/a:
...P.S.
Teks Admina:
Tylko pogratulować Frown

Prosze mi wskazac ten tekst, prosze jakis dowod, w przeciwnym wypadku potraktuje to jako pomowienie.

Nie Super admin tylko admin, nie Ty i juz nie pamietam gdzie to było. Ale atmosferke macie tu za****stą Frown
Edytowane przez psv dnia 11.10.2007 16:55:24

Pieka
psv napisał/a:
..Nie Super admin tylko admin, nie Ty i juz nie pamietam gdzie to było. Ale atmosferke macie tu za****stą Frown

Niestety, ale glownie dzieki takim osobom jak Ty. To przykre.
Przykre jest rowniez to, ze dostajesz konkretna odpowiedz od SA i nadal pytasz, co masz robic.
To wrecz przerazajace... Przynajmniej dla mnie.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
psv
Wina leży zawsze po obydwu stronach. Jakos niepotrzebnie patrzyłem na te pierwsze posty, na grzebanie w plikach, bo rozwiązanie było banalne. Przepraszam za to, że niepotrzebnie drążyłem temat, ale wystarczyło zacytować rozwiązanie

[...]po prostu wstaw oryginalna reklame i wylacz lamanie linii Grin

Lub usunąć mój post a zacytowany tekst wysłać na PW.

Możecie usunąć te wszystkie posty. Ja ze swojej strony jeszcze raz przepraszam i obiecuje poprawe Wink ale Wy też moglibyście sie troszeczkę poprawić.

Milka
psv napisał/a:
Jakos niepotrzebnie patrzyłem na te pierwsze posty, na grzebanie w plikach, bo rozwiązanie było banalne.
Wniosek z tego taki, iż trzeba czytać cały temat i wszystkie posty, a nie tylko fragmenty Wink

psv napisał/a:
Możecie usunąć te wszystkie posty. Ja ze swojej strony jeszcze raz przepraszam i obiecuje poprawe Wink ale Wy też moglibyście sie troszeczkę poprawić.
Pozwolę sobie zostawić owe posty dla potomnych - może ktoś coś z nich wywnioskuje? Wink

psv napisał/a:
ale Wy też moglibyście sie troszeczkę poprawić.
Może i jesteśmy czasem dość surowi, ale wyobrażasz sobie to forum, gdyby każdy robił tu, co chce? Mówiąc szczerze, ja nie.

Mam nadzieję, że od tej pory będziesz już przestrzegał regulamin, a Twoja przyjaźń z szukajką będzie cały czas kwitnąć Smile
Edytowane przez Milka dnia 12.10.2007 12:12:10
Ta jedyna i prawdziwa Milka - reszta to podróbki!

psv
Przeczytałem cały temat, tyle że może niezbyt uważnie.
Tak, powinniście być surowi, albo nawet MUSICIE. Jednak nie przeszkadza to w np. zacytowania rozwiazania.
I korzystam z szukajki Pfft
Więcej już nie spamujmy ;] THE END ;]

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl