ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 23

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Zamów za darmo Linuksa ;-)
markes01
Propozycja dla tych, którzy nie mają stałego łącza do Internetu albo mają słabe maszyny (jak ja).
Na stronie http://shipit.ubu... można zamówić bezpłatnie płyty CD z dystrybucją Ubuntu 5.04. Zaleca się zamówienie od razu 10 kompletów płyt i rozdanie wśród znajomych, ponieważ koszty wysyłki CD-ROM-ów często wielokrotnie przekraczają ich materialną wartość.
Zaletą dystrybucji jest szybkość działania a wadą - Gnome (bo są tacy, co wolą KDE).

Wystarczy, że podasz e-mail i swoje hasło, potem wypełnisz dane i zamówisz ilość płytek a za kilka tygodni dojdzie do Ciebie darmowa paczka z zamówionymi płytkmi. Ja zamówiłem 250 płytek
Znam osoby, które już dostały kilkaset płyt Smile

UWAGA: Wysyłka jest całkowicie darmowa Smile
Edytowane przez Pieka dnia 01.08.2007 00:03:26

http://www.damtox.pl
Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 09:39:17
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Grzes
Dla osób które są strasznymi fanami windowsa polecam środowisko graficzne KDE które jest domyślnie instalowane w Kubuntu.

http://shipit.kub...

Płytki zarówno w przypadku kubuntu jak i ubuntu dochodzą po około 6tyg.
Edytowane przez Pieka dnia 01.08.2007 00:02:16
Często najmądrzejszą odpowiedzią jest milczenie krzywy.gif

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
A ja polecam systemy typu FREEBSD OPENBSD jako środowiska serwerowe nie mają sobie równych ich niewątpliwą zaletą jest system portów nie spotykany gdzie indziej nowe wersje solarisa-też go teraz integrują. Projekty Open Bsd jest w tej chwili mocno nastawiony na nowatorskie rozwiącania kryptograficzne i nie czarujmy się rozwój bez kasy jest niemożliwy-dlatego nie jest tajemnicą poliszynela, że są mocno wspierane przez pentagon chociaż w Stanach używanie tych systemów, czy linuksa jest zabronione.
I śmiać mi się chcę jak czytam o hyperkraszerze-który nie wzbudził na fusion mods nawet kszty zainteresowania.
Znam paru ludzi z wyżej wymienionych projektów-personalnie programistów-obecnie czołówka aple suna itd-ale to nie mitomani.
Te systemy posiadają pełne środowiska graficzne-do wyboru-porty-można je instalować z nośnika jak i bespośrednio po ftp z serwerów dystrybucyjnych-i dokompilowywać co się rzewnie podoba.
Pisałem też kiedyś o dystrybucji EDU linuksa na bazie knopiksa-debiana ma mocne wsparcie i forum.
Edytowane przez Pieka dnia 01.08.2007 00:02:26

wlodekp.europa.pl
Gander
Ja także polecam! Mam (miałem, ale zainstaluję jeszcze raz tylko teraz na Virtual PC 2007) ubuntu i kubuntu w wersji 6.06 LiveCD i naprawdę są fajne! Nie przesiądę się na nie, bo mam kijowy internet, do którego sterowniki są tylko pod Window$ XP, ale jakbym miał coś lepszego to prawie natychmiast bym się przesiadł. Obecnie ubuntu wykorzystuję jako realistyczny serwer uniksowy do testowania skryptów operujących na prawach chmod, itp
Edytowane przez Pieka dnia 01.08.2007 00:02:38

gander.solutions
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Właśnie ściągnąłem przez ftp z serwera man-szczecin-moment transwer 2M/s dla chętnych z okolic Płocka no problem-bo płyt w mojej-edukacyjnej firmie dostatek.
Potestuję @Gander-a przez router i kartę sieciową nie idzie podłączyć ja tak robię i karta z jakimś popularnym czipsetem sterowniki intel 3 com rtl.
Ten transfer przy łączu 22.7M

wlodekp.europa.pl
Pieka
Wszyscy macie internet, wiec po co zamawiac plytki?
Gander jest tu chyba wyjatkiem ze wzgledu na rodzaj lacza, ale reszta mysle, ze spokojnie moze skorzystac z tej strony: http://www.ubuntu...u/download
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
zezol
Pieka, nie musi to być "standardowy download"Pfft. Przecież jest "Ubuntu.pl 7.05 Frywolny Fulmar":
Ubuntu.pl 7.05 Frywolny Fulmar. Tym razem aż 3 płytki LiveCD: Ubuntu, Xubuntu i Kubuntu. Wszystkie to nic innego jak znane już od jakiegoś czasu ich oficjalne odpowiedniki K/X/Ubuntu 7.05 Feisty Fawn, spolszczone i okodekowane tak jak to tylko możliwe (bez kłopotu odtworzysz na nim prawie każdy format muzyczny - w tym ten najbardziej interesujący, obejrzysz prawie każdy film DVD, posłuchasz internetowego radia)

Adresy do pobrania tutaj: http://ubuntu.pl/...

Pozdrawiam

Pieka
Jestem juz ladnych kilka lat na Ubuntu, wiec wybacz, ale cos tam wiem Wink
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
zezol
Nie podważam Twojego zdania, tylko są też lesze opcje "tego", co Ty zaproponowałeś w Swoim poprzednim pościeWink. Polska i okodekowana wersja nie jest chyba zła...Wink

Pieka
zezol napisał/a:
..Polska i okodekowana wersja nie jest chyba zła...Wink

Oczywiscie, Frywolny Fulmar jest prawie idealny Smile
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl