ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 19

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Hackneli mi strone, co zrobic?
goju92
Witam. Prosze pomozcie. Mam serwis www.countersurf.i... Jak wchodzicie na strone to przekieruje was na strone csportal.org. Ktos wlasnie zrobil takie cos. Jak mam to cofnac prosze o pomoc! Przepraszam jesli cos napisalem nie tak ale jestem naprawde zly, nie chce stracic serwisu! Zrozumcie mnie.

Edit: da sie wejsc poprzez www.countersurf.i... ale po zaladowaniu strony trzeba szybko kliknac stop w przegladarce.

Przenioslem/Pieka
Edytowane przez Pieka dnia 13.07.2007 22:50:01

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 10:49:04
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
DJPromo
Zobacz czy ktoś nie wgrał jakiegoś kodu do pliku index.php
albo zobacz czy nie wgrał ci index.html czy index.htm
Pomogłem Kliknij Pomógł
Życie to chwila zbyt krótka aby móc .... Życie to chwila / trzeba patrzeć i podziwiać Smiledjpromo6.jpg

szer
~DJPromo - zimno....
~goju92 - zobacz czy w pliku subheader.php nie masz kodu do przenoszenia się na inną stronę. I sprawdź wiadomość powitalną i inne takie rzeczy. Zapytaj admina strony na którą przenosi czy nic o tym nie wie

goju92
szer napisał/a:
~DJPromo - zimno....
~goju92 - zobacz czy w pliku subheader.php nie masz kodu do przenoszenia się na inną stronę. I sprawdź wiadomość powitalną i inne takie rzeczy. Zapytaj admina strony na którą przenosi czy nic o tym nie wie

ale ten admin mnie właśnie shackował... zauważcie, ze napisał newsa na mojej stronie, czyli jakimś cudem dał sobie uprawnienia admina na mojej stronie.

DJPromo
Czyli koleś ci zrobił odwecik (tkz)

I'm master of flamaster Smile Submit News Submit Article Visit our Forum
Nadal uważasz mnie za dziecko neo? Smile :*

Pomogłem Kliknij Pomógł
Życie to chwila zbyt krótka aby móc .... Życie to chwila / trzeba patrzeć i podziwiać Smiledjpromo6.jpg

goju92
DJPromo napisał/a:
Czyli koleś ci zrobił odwecik (tkz)

I'm master of flamaster Smile Submit News Submit Article Visit our Forum
Nadal uważasz mnie za dziecko neo? Smile :*

poklocilismy sie, bo to 13-letni dzieciak, ale ja mu nie hacknalem strony ani nic takiego. poprostu zablokowalem go na gg i tyle
Edytowane przez goju92 dnia 13.07.2007 22:55:57

SebaZ
tak samo jak i ty wiec nie pisz dzieciak na niego skoro tez nim jestes - poza tym aktualizuj ZAWSZE stronę jak jest łatka (zwłaszcza od bezpieczenstwa) sam jestes sobie winien
Zadawanie pytań na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego każdy może być pozbawiony jeżeli nie będzie umiał z niego korzystać. Nie wymagaj więc natychmiastowej odpowiedzi.

czarny_
Proponuje również zgłosić to administratorowi serwera-hostingu ewentualnie organom ścigania Smile

Nie chcesz, to nie odpowiadaj!

goju92
SebaZ napisał/a:
tak samo jak i ty wiec nie pisz dzieciak na niego skoro tez nim jestes - poza tym aktualizuj ZAWSZE stronę jak jest łatka (zwłaszcza od bezpieczenstwa) sam jestes sobie winien

SebaZ patrz na siebie, bo ja dzieckiem nie jestem.

slawekneo
normalnie smiac mi sie chce jak widze te sposoby "włamania" ^^ ten kto Ci to zrobil byl zarejestrowany na Twojej stronie i zapewne znal Twoje haslo do konta nadal sobie prawa i dodal panel o nazwie skrypt a w tresci
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
tak wiec wejdz recznie w baze danych i z tabeli panels usun panel o nazwie skrypt zapewne bedzie to panel o ostanim numerze id

Pozdro!!
a i pozniej pamietaj o zmianie hasla na jakies trudniejsze,
nie zapomnij sciagnac praw z usera "style"(jego id to 37) i zobacz czy czasem nie zrobil sobie jeszcze jednego konta z admem
Edytowane przez slawekneo dnia 14.07.2007 11:00:16

goju92
dzieki slawekneo, to pomoglo, ale teraz jak chce sie np. zalogowac to mnie przekierowywuje na jego strone csportal.org co zrobic?

edit; przekierowywuje tez, jesli wejdzie sie na strone poprzez adres countersurf.info czyli bez /news.php
Edytowane przez goju92 dnia 14.07.2007 11:27:49

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Zarejestrowałem się i mnie nie przenosi.
Masz rejestrację bez potwierdzenia sam wystawiasz tyłek do bicia-dziwne, że jeszcze nie załatwili Ci strony na amen.
Oprócz bazy są jeszcze pliki jesli znał hasło po ftp to no problem wpisac if admin redirect falback itd gdzie się poda
sprawdż plik kopi bazy szukaj csportal.org
spawdź pliki startowe i też szukaj csportal.org
mozna to dobrze ukryć przepisując nazwy między bazą a plikami.
a podobny warunek jeszcze moze być w innym miejscu bazy.
Proszę usuń moje konto-testowe wlodekp.
Edytowane przez wlodekp dnia 14.07.2007 11:53:13

wlodekp.europa.pl
goju92
przeszukalem pliki startowe, a gdzie moge znalezc plik kopii bazy?

edit: juz wiem.

znalazlem dwie linijki szukajac frazy 'csportal.org':

oraz

Kody w code! - Milka

Edytowane przez Milka dnia 14.07.2007 12:26:03

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Kopie bazy to musisz sobie zrobić i edytorem np textowym poszukać
ten pierwszy wpis nic mi nie mówi jest wyrwany z kontekstu.
Natomiast drugi ma za zadanie wstawiac do tabeli surf_settings właśnie jej ustawienia.
Wiele pracy przed Tobą musisz przeczesać najpierw bazę póżniej wszystkie pliki-startowe to mało.
Dla 100%pewności.

wlodekp.europa.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl