ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 19

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Fusion-LAB - Apel do użytkowników
szer
Witam wszystkich użytkowników. Jako administrator serwisu Fusion-LAB i jeden z moderatorów (czyt. członków ekipy) Oficjalnego Polskiego Supportu PHP-Fusion, chciałbym zaapelować, aby każdy użytkownik korzystający z w/w systemu CMS, który znajdzie styl graficzny z naszej strony nie używał go i poinformował o tym fakcie nas.

Z dniem wczorajszym w godzinach popołudniowych otrzymaliśmy informację, że nasz styl graficzny znajduje się na stronach warezowych. Interweniowaliśmy na ich stronie, ale z marnym skutkiem. Będziemy walczyć z plagą internetowych złodziei nawet wtedy, gdy będziemy musieli wyjść na drogę sądową.

Bardzo prosimy wszystkich userów PHP-Fusion o poszanowanie praw autorskich właścicieli nie tylko naszego stylu graficznego, ale wszystkich innych dodatków do PHP-Fusion i nie tylko. Sprawa jest o tyle niemiła, że prosto w twarz wyśmiewają nas "złodziejaszki designu", jaki stworzył nasz kolega Jaro aka Flux.

Jeszcze raz wszystkich prosimy o kontakt pocztą elektroniczną () bądź na gg: 5132393. Styl graficzny po aktualizacji naszej strony miał pójść na sprzedać, któa pomogła by nam w dalszym prowadzeniu serwisu. Nie są to małe kwoty, gdyż design cieszy się wielkim zainteresowaniem.

Bardzo dziękuje za wszelkie informację,
Gł. Admin serwisu Fusion-LAB i moderator Polskiego Supportu PHP-Fusion
Emil Szer

http://fusion-lab... <- Demo stylu graficznego

//Wolę wersję z "korzystać" niż "kożystać", inne (nie wszystkie), pomniejsze błedy też poprawiłem - jantom
Edytowane przez jantom dnia 10.06.2007 16:51:52

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 09:45:30
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Gander
A to parszywe szuje (ci złodzieje)

gander.solutions
konrad604
dajcie lin do tej stronki co ukradli wam thema
ps: był nadac na plik themes chmoda 644 - przeciez kazdy wiec co troche ma fusiona gdzie sa trzymane thmesy

jantom
Coby reklamę im jeszcze robić? Bez sensu. No i inne pytanie - a co ma chmod do tej sprawy? Nijak by to ich zabezpieczyło. Chyba nie łapiesz idei chmodów... Albo coś Ci się pomieszało.

Powodzenia w walce o swoje.
Edytowane przez jantom dnia 10.06.2007 17:15:08

http://jantom.info
szer
~konrad604 Wszystko co trzeba było zrobić zrobiliśmy by zabezpieczyć stronę. Jednak jakiś dowcipniś musiał się włamać na FTP bo zawartość theme.php jest identyczna jak nasza.... Mają każdy plik graficzny, styli i theme.php.

@Jantom - dzięki za poprawki

I tu kolejny apel do wszystkich użytkowników. Byście dobrze zabezpieczyli swoje strony, dawali bardzo ciężkie do złamania hasła. Nie dajcie się okraść z waszych prac. Każdy chyba wie ile trzeba włożyć czasu by stworzyć wspaniały design

JazOOn
szer napisał/a:
~konrad604 Wszystko co trzeba było zrobić zrobiliśmy by zabezpieczyć stronę. Jednak jakiś dowcipniś musiał się włamać na FTP bo zawartość theme.php jest identyczna jak nasza.... Mają każdy plik graficzny, styli i theme.php.

@Jantom - dzięki za poprawki

I tu kolejny apel do wszystkich użytkowników. Byście dobrze zabezpieczyli swoje strony, dawali bardzo ciężkie do złamania hasła. Nie dajcie się okraść z waszych prac. Każdy chyba wie ile trzeba włożyć czasu by stworzyć wspaniały design

amen. jesli uzywacie wersji starszej - 6.00 - zmiencie nazwe katalogu w ktorym trzymacie kopie bazy na serwerze (w katalogu administration)

Johny
A to ci pokraki. Takich to tylko na stosie spalić... No ale cóż, raz na jakiś czas rodzą sie i tacy - niestety.

www.dobre-filmy.pl
m_i_n
Theme faktycznie bardzo ladny.

Mam pytanko, skad bierzecie cale schematy emoticnow? kiedys byla taka stronka z ktorej mozna bylo sciagnac ale juz nie istnieje stad moje pytanko.

http://www.bbproject.net
szer
Uśmieszki do naszej strony robił Flux Smile. A co do wersji strony... Mamy najnowszą wersje Fusiona. Podwoiliśmy bezpieczeństwo naszej strony używając podwójnego szyfrowania md5. To jest pewne, że wrąbali nam się na serwer FTP...

Wooya
Z mojej strony mala dygresja: dla zdolnego nic trudnego. Jestem w stanie odtworzyc cala skorke jota w jote z dowolnej strony nie posiadajac zrodel Wink Raz juz to zrobilem, ale nastepnie sie spytalem autora czy moge ja wykorzystac (podziekowania dla Matonora Wink )... Takze chmody maja tutaj malo do gadania... Dla pana Flux'a proponuje dozywotnie roboty przy utrzymaniu supportu Smile Pieka bedzie mial przynajmniej czas dla Joli Pfft
... Pomagam tylko przy najnowszych wersjach PHP-Fusion ...
koder_1.png

Pieka
Wooya napisał/a:
...Dla pana Flux'a proponuje dozywotnie roboty przy utrzymaniu supportu Smile Pieka bedzie mial przynajmniej czas dla Joli Pfft

Jestem oczywiscie na TAK Smile
To od kiedy zaczyna prace? Grin
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Wooya
Mnie sie zdaje, ze od zaraz Grin
koder_1.png

Pieka
Wooya napisał/a:
Mnie sie zdaje, ze od zaraz Grin

Moze juz zle widze, ale cos mi tu brakuje wypowiedzi samego FLUX'a Grin
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Milka
Pieka napisał/a:
Moze juz zle widze, ale cos mi tu brakuje wypowiedzi samego FLUX'a Grin

Wydaje Ci się Smile Flux pisze posty, które widzi tylko Wooya Grin
Ups... Miałam nic nie mówić Pfft Nikt, nic nie wie, że Wooya tutaj omamił Piekę i tak naprawdę to On tu rządzi, a ja mu pomagam Grin Ale ciiicho Pfft

szer
Hehehe Wink. Odtworzyć skórkę tylko ze źródła to też potrafię Wink. Zrobiś screena i w photoshopie pociąć i zrobić design. Takie już zrobiłem ze 3, ale na własny użytek by zobaczyć co potrafie... Of course potem do kosza...

Ale jak to mówiono Chmody nic tu nie zawiniły... Ktoś musiał się włamać na nasz serwer FTP i wykraść pliki :/. No chamstwo w biały dzień. Poproszę Flux'a, aby skomentował to tutaj.

Wooya
Ekze, szer, nie jestem az tak prymitywny by ciac ze szota Smile Kazda grafika w skorce ma swoje src, ktore badz z html badz z css wyczytasz Smile Odwiedz strone http://www.inseln...e/news.php . Tas skorke opracowalem na podstawie zrodel w 100% bez uzywania pshopa a jedynie src i css. Jedyne co pisalem od podstaw na wlasne potrzeby to silnik txt gd Smile Matonor w uznaniu za moj wysilek i ZGLOSZENIE checi uzywania tej skorki zezwolil uzywac mi tej skorki. Jednakze uzywalem ja moze z 0,5 roku na stronie mojej kapeli. Ta cala krecia robota to tzw. back-engeenering Wink
koder_1.png

Therror
Źródło strony + wtyczka Web Developer Extensions (pozwala wyświetlić wszystkie obrazki ze strony wraz z ich adresem itd. a także kod css) i dobra znajomość budowy themów do PHP-Fusion.

Tyle w zupełności wystarcza żeby ukraść KAŻDĄ skórke... Niestety Frown
Macie zlecenia na wtyczki i themy do PHP-Fusion?
Pisać na PW Grin

http://therror.xon.pl
m_i_n
Wiecie, trudno zrobic tak aby mozna to bylo widziec w przegladarce a nie mozna zapisac na dysku Smile Tutaj jedynie kod generowany przez php (theme.php) jest bezpieczny ale przy statycznej budowie theme'a bardzo latwo go odzyskac z wygenerowanego html'a.

Tak jak Wooya pisał, grafike + CSS mozna bez problemu sciagnac w orginalnej postaci (zadnego ciecia screena)... nieco znajomosci i theme.php mamy od reki, takze nawet na ftp wchodzic nie trzeba.

http://www.bbproject.net
szer
Ale tu jednak weszli na FTP.... Każdy plik zerżneli, nawet nie te związane bezpośrednio ze skórką...

adminik
http://fusion-lab...6#post_706
Przeczytajcie sobie wszystko się wyjaśnia tuWink

memht.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl