ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 21

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Błędy i korekty
 Drukuj temat
Zegar w górnej belce.
yendo
Witam nie mogłem znależć informacji na forum.
Czy i jak się wyłącza date i zegar na górnej belce.

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 06:11:40
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
SebaZ
kasujesz wpis z theme.ph.

//Shaolin - żeby była jasność, chodzi o plik theme.php, znajdujący się w katalogu z aktualnie używaną przez Ciebie skórą :).
Edytowane przez Shaolin dnia 09.05.2005 16:24:56
Zadawanie pytań na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego każdy może być pozbawiony jeżeli nie będzie umiał z niego korzystać. Nie wymagaj więc natychmiastowej odpowiedzi.

darkol
SebaZ jak zwykle oszczędny w słowach HEH !!!Pfft No ,ale już taki on jest, dobry i szczery chłop z niego... ale nie zawsze to co zapoda, jest dla laików pomocne, dobrze że inni czuwają i dodadzą od czasu do czasu nieco więcej, HEHWink
Imperium Osmańskie - Historia i Dzieje Imperium Tureckiego.

www.osman.livenet.pl

www.osman.livenet.pl
SebaZ
ekhm.. no chyba logiczne że theme oznacza skóra. Ja pisze porady dla ludzi myslących i inteligentnych. Jakbyś chwile się zastanowił to byś wpadł na to... ale skoro tego nie zrobiłeś Shaolin przyszła z pomoca
Zadawanie pytań na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego każdy może być pozbawiony jeżeli nie będzie umiał z niego korzystać. Nie wymagaj więc natychmiastowej odpowiedzi.

zszywak
Do SebyZ: jeśli SebaZ będziesz pisał w dalszym ciągu porady tego typu jak wyżej - będę je usuwać. Nie wnoszą niczego do wątku i nie rozwiązują problemu użytkownika, natomiast nabijają tylko ilość napisanych przez Ciebie postów. Jeśli nie chcesz komuś czegoś konkretnie wyjaśnić, to po prostu nie pisz.

Do yendo: napisz nam jaką masz skórkę. Jesli standardową, to znajdź i usuń kod, znajdziesz go w komórce:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

jeśli masz skórkę typu jak na naszej stronie - to znajdź ten wiersz i tez usuń:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

w ten sposób pozbędziesz się daty lub zegara i daty.
Edytowane przez zszywak dnia 10.05.2005 00:09:43

http://z-themes.pl
SebaZ
Jeśli nie chcesz komuś czegoś konkretnie wyjaśnić, to po prostu nie pisz.

ja uważam że mam doczynienia z inteligentnymi ludźmi i tekst typu: "usuń wpis pokazujący datę w pliku theme.php" powinien wszystko wyjasnić takim ludziom. Czasami dodaję na poczatku że w funkcji render_header. Co mozna więcej napisać....?

Sądzę że człowiek tworzący coś nowego (stronę WWW) jest (a raczej powinien być) żądny wiedzy i taki problem powinien skłaniać go do szukania rozwiązania i nauczenia sie przy tym czegoś. Ja staram się pisać tak aby naprowadzić kogoś na rozwiążanie ale rozwiązać problem musi sam. Inaczej niczego się nie nauczy - jak na matematyce w szkole.

Podając mu wszystko na tacy on nic sie nie nauczy - ba!! nawet jestem pewien że nie ma pojecia co zmienia i dlaczego tak jest a nie inaczej.

Żal przyznać ale chyba taka już jest mentalność Polaków że lepiej napisać że czegoś nie można zrobić (choc nawet się nie próbowało) i żeby to ktos za nas zrobił niż samu cos porzy tym poznać.

P.S.
@ Zszywak, mam nadzieję że teraz po tym co napisałem zrozumiesz wreszcie moje postepowanie
Edytowane przez SebaZ dnia 10.05.2005 00:24:44

zer0
Ekhem.. Troszkę się wtrącę, gdyż ostatnio na Forum eXtreme poleciało bardzo miłe stwierdzenie:
Podoba mi sie to forum :) Pomaga myśleć :) Już sobie poradziłem. Takie milczenie z Waszej strony jest złotem :D

Znam SebaZ'a od lutego i codziennie o czymś 'piep***' głupoty i na serrio z niego jest dobry chłopak.. Nie wiem dlaczego każdy się go czepia..? To normalny człowiek, który administrował nie jedną stroną i takie osoby go drażnią. :P Co za problem poszukać..? Dziesiątki pytań i setki odpowiedzi - jest w czym grzebać.. :P To jest jak rozebrana kobieta - leży to się za nią zabierasz.. :D

- ww.old
www.nlds-group.com - NLDS Group - Marketing & Promotion Agency

darkol
SebaZ napisał(a):
ekhm.. no chyba logiczne że theme oznacza skóra. Ja pisze porady dla ludzi myslących i inteligentnych. Jakbyś chwile się zastanowił to byś wpadł na to... ale skoro tego nie zrobiłeś Shaolin przyszła z pomoca.

Tak myślę sobie, że to powyższe nie było skierowane do mojej skromnej osoby, heh? Jeśli chodzi o mnie, to jestem dość sprawnie "jeszcze" myślącym i rozumnym, aby takie oczywistości rozumieć. Już gdzieś na forum była toczona dyskusja na ten temat, odnośnie formy udzielania rad i odpowiadania na pytania. Pochwaliłem jedynie Shaolin, że nieco uzupełniła i poszerzyła od siebie dodane informacje.
SebaZ napisał(a):
ja uważam że mam doczynienia z inteligentnymi ludźmi i tekst typu: "usuń wpis pokazujący datę w pliku theme.php" powinien wszystko wyjasnić takim ludziom...Sądzę że człowiek tworzący coś nowego (stronę WWW) jest (a raczej powinien być) żądny wiedzy i taki problem powinien skłaniać go do szukania rozwiązania i nauczenia sie przy tym czegoś. Ja staram się pisać tak aby naprowadzić kogoś na rozwiążanie ale rozwiązać problem musi sam. Inaczej niczego się nie nauczy

A i owszem popieram i zgadzam się w całej rozciągłości... tylko jest jedno ale. Żyję już kilka ładnych dekad na tym świecie (proszę nie kojarzyć tego, aby czasem z dniami heh) i zdążyłem dowiedzieć się, że świat nie jest dla wszystkich jednakowy, tak samo jak ludzie na nim żyjący. Jedni są tacy jak w powyższej cytowanej wypowiedzi, inni są tacy jak w cytacie poniżej (dodam tylko, że nie tylko tacy są Polacy):
SebaZ napisał(a):
Żal przyznać ale chyba taka już jest mentalność Polaków że lepiej napisać że czegoś nie można zrobić (choc nawet się nie próbowało) i żeby to ktos za nas zrobił niż samu cos porzy tym poznać.

wwold napisał(a):
Znam SebaZ'a od lutego i codziennie o czymś 'piep***' głupoty i na serrio z niego jest dobry chłopak.. Nie wiem dlaczego każdy się go czepia..? To normalny człowiek, który administrował nie jedną stroną i takie osoby go drażnią. Pfft Co za problem poszukać..?

Ja też już zdążyłem go nieco poznać i wiem, że jest lakoniczny w swych wypowiedziach, które dla niego, tak jak dla części innych osób są logiczne i oczywiste. Swoją drogą i mi osobiście pomógł w kilku wątpliwych dla mnie kwestiach i jego odpowiedzi, lub kierunki rozwiązania problemu wielce mi pomogły. I wcale się go nie czepiam, tylko trzeba zrozumieć, że na świecie żyją też tacy osobnicy, którym nic nie mówią takie skrótowe informacje (lub udają, że nic im to nie mówi) i tak jak świat będzie długo istniał, takowi będą na nim też i ludzie.
wwold napisał(a):
To jest jak rozebrana kobieta - leży to się za nią zabierasz..

Bardzo obrazowo przedstawiona istota problemu. Tylko proszę mi wierzyć, że są też tacy...Shock którzy naprawdę nie wiedzieliby, co tak naprawdę i w takowym wypadku należy robić lub uczynić, hehe. PfftShock

Pozdro... pokłony dla Sebaz i wwold.
Edytowane przez darkol dnia 10.05.2005 17:20:19
Imperium Osmańskie - Historia i Dzieje Imperium Tureckiego.

www.osman.livenet.pl

www.osman.livenet.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl