ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 22

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
Zarządzanie buttonami na stronie
SebaZ
zarządzanie jakimi buttonami??
Czy to kolejna wersja rotatora bannerów??
Zadawanie pytań na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego każdy może być pozbawiony jeżeli nie będzie umiał z niego korzystać. Nie wymagaj więc natychmiastowej odpowiedzi.

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 03:50:03
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
zszywak
jest to panel z buttonami zmodyfikowany przez Wooya, jesli ktoś nie chce ręcznie wklejać kodu do zwykłego button_panelu, to po instalacji tego infusiona, sprawa jest bardzo uproszczona, a dodatkowo zliczana jest ilość kliknięć w buttony. u mnie działa na 2 stronach i jestem z tego infusiona zadowolony. Polecam, ale oczywiście nie wszyscy będa chcieli go mieć. Polecam go tym, którzy chcą mieć taki bajer na swojej stronie.Grin

http://z-themes.pl
SebaZ
tylko szkoda że swf nie mozna zapodać :/:/

ale ja sobie do tego przerobię GrinGrin
Zadawanie pytań na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego każdy może być pozbawiony jeżeli nie będzie umiał z niego korzystać. Nie wymagaj więc natychmiastowej odpowiedzi.

zszywak
do swf mozna jak najbardziej przerobić, jestem w trakcie przeróbki, zapodam tutaj jak skonczę.

SebaZ
no to fajnie - nie będę się juz bawił. ylko napisze jak ja to widzę. Mam 2 pomysły:

1. dać jakiegoś checkbox'a i jakby był zaznaczony to skrypt zapisuje w bazie dane bannera z pola do flasha, a w przeciwnym wypadku pobiera zwykły url obrazka

2. dać dwa pola textarea: jedno do url a drugie do flsha. Skrypt sprawdza czy pole z url jest puste wtedy pobiera kod do flasha a jak nie puste to zwykły obrazek .. itd...

Pieka
zszywak napisał(a):
... Przystosowany do PHP Fusion 5.01, po małych przeróbkach możecie go zastosować też do starszej wersji - 5.00...

A konkretnie co trzeba przerobic, by dzialal w 5.00?
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
zszywak
no i mnie tez zdarzyła się wpadka... do archiwum z infusionem wrzuciłem buttony, które nie powinny się tam znaleźć, na nich testowałem zarządzanie buttonami zanim przystosowałem ten infusion z wersji MLS do 5.01. dopiero przed chwilą się zorientowałem - ten kto pobierał ten infusion, niech usunie wszystkie buttony, które znajdzie w katalogu: buttons - znalazły sie tam z mojego pośpiechu.

Poniżej ten sam post z infsusionem bez zawartych tam buttonów:

-----------------------------------------------------------------------------
Wooya zrobił świetny infusion, jest on standardowo składnikiem wersji wielojęzycznej PHP Fusion. Sądzę, że przyda się też i innym użytkownikom, jest efektowny i praktyczny. Przystosowany do PHP Fusion 5.01, po małych przeróbkach możecie go zastosować też do starszej wersji - 5.00.

Oto screen:

mac.aplus.pl/themes/panel-banner.jpg

Poniżej załącznik - w środku jest instrukcja instalacji.

zszywak dodał/a następującą plik:
zarzadzanie-buttonami[99].zip [53.15kB / 328 Pobrane]

neoniec
mam pytanie a w zasadzie problem ...
Jakos po zainstalwoaniu tego dodatku gdy dodaje button w rozszerzeniu gif z dysku to nie chce mi tego wyswietlic... pokazuje sie tylko kwadracik :/ rozmiar buttona to 100x40 a tam jest limit 120x40 ... dlaczego nei chce mi wyswietlic buttona ? :/

Pieka
neoniec napisał(a):
mam pytanie a w zasadzie problem ...
Jakos po zainstalwoaniu tego dodatku gdy dodaje button w rozszerzeniu gif z dysku to nie chce mi tego wyswietlic... pokazuje sie tylko kwadracik :/ rozmiar buttona to 100x40 a tam jest limit 120x40 ... dlaczego nei chce mi wyswietlic buttona ? :/

Juz mi sie przypomnialo, ale nie obylo sie bez pomocy z zewnatrz WinkGrin
Zmien CHMOD'a katalogu banners
Edytowane przez Pieka dnia 22.05.2005 22:09:30
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl