ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 25

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
Banowanie na czas oraz podawanie powodu w Czarnej Liście
Lord_Sirius
Witam.
1. Mam pewien problem. Otóż od czasu do czasu niektórzy użytkownicy na mojej stronie przeginają w pisaniu na shoucie, lub też w inny sposób. Jedyną formą kary jest ban, lecz tu zaczynają się schody - przy banowaniu nie podaje się powodu bana i po jakimś czasie ciężko pamiętać, który user dostał bana za spam i można go odbanować, który za poważne złamanie regulaminu.
Dlatego chciałbym zapytać: czy istnieje już jakaś modyfikacja pozwalająca ulepszyć system banowania?
Chodzi mi głównie o powód bana oraz o możliwość ustawienia czasowego bana.

Jeśli modyfikacja nie istnieje, to czy ktoś mógłby mnie nieco naprowadzić na sposób stworzenia owej modyfikacji?

2. Mam też problem z banowaniem "domeny" mailów przez czarną listę. Co jakiś czas rejestruje się jakiś spammer w celu przeprowadzenia ataku ze spam-linkami. Rejestruje się zawsze z maila typu: cośtam@cośtam.info . Wpisanie ".info" do czarnej listy nic nie dało, później dodałem też "*.info" - efekt ten sam, ostatnio wpisałem także "*@*.info", lecz dalej można się rejestrować. Na forum phpbb wpisanie ".info" poskutkowało, więc dlaczego w tym przypadku nie działa? Jak zbanować maile kończące się na ".info"?
P.S. Mam włączoną weryfikację via mail.
Edytowane przez Pieka dnia 21.11.2007 18:42:14

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 08:44:00
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
DJPromo
Co do punktu 1 jeszcze czegoś właśnie takiego nie ma a szkoda Sad przydało by się

co do 2
ja posiadam EP i po wpisaniu

cośtam@cośtam.info czy tylko .info Ban jest Smile sprawdzałem
Edytowane przez Pieka dnia 21.11.2007 18:42:30

Lord_Sirius
Hmm czyli pozostaje jedynie nadzieje, że ktoś napisze taki mod?Pfft

EP? Extreme Pack?

Mi nie chodzi o bana (tzn tez), tylko miałem na myśli zakaz rejestracji.
Edytowane przez Pieka dnia 21.11.2007 18:42:45

DJPromo
Nie wiem jak jest z php-fusion ale w EP jak jak podasz jakiś e-mail czy IP to osoba zakładająca po wpisaniu danych i kliknięciu rejestruj dostanie komunikat ze jest na czarnej liście

czyli tkz (zakaz rejestracji)
Edytowane przez Pieka dnia 21.11.2007 18:42:58

Konto ukryte
Witam ja takze mam problem z banowaniem iz jak zbanuje jedna osobe z np cos takiego jak u nas w okolicy jest taka siec tzn firma ktora podaje neta droga radiowa na pol województwa SiS i zbanuje jedna osobe ktora ma tego neta no kazda osoba ktora ma sisa nie moze wejsc na moja stronke.
Da sie cos z tym zrobic ??
Pozdrawiam
Edytowane przez Pieka dnia 21.11.2007 18:43:57

jantom
Na to nie ma zbytnio rady - jak blokujesz IP, to tylko Ci, którzy korzystają z proxy się do Ciebie wbiją.
Co do samej wtyczki do banowania - ona istnieje i to od jakiegoś czasu, tyle że, całkowicie nie ma wsparcia technicznego (PHP-Invent od dość dawna jest zamknięte) i nie jest najpiękniej napisana - hardcoded langs, przepisywane z maincore.php funkcje etc. M.in. dlatego nie pojawiła się ona w Labie - wymagała zbyt wiele pracy przy polonizacji.

Odpowiedni plik znajdziecie w załączniku. Zalecam przeczytać readme oraz zastosować się do punktu 4. License.

Tak na koniec - ja również nie supportuję tej wtyczki Smile
jantom dodał/a następującą plik:
advancedbanningsystem.zip [11.64kB / 259 Pobrane]

Edytowane przez Pieka dnia 21.11.2007 18:44:21

http://jantom.info
TIREXRMP
Witam.

A ja mam taki problem, od jakiegoś czasu na mojej stronie pojawiają się tzw. dzieci neo ze zmiennym ip i robia mi smietnik w shoutboxie, wiec jak zbanuje IP, to nic mi to nie da, wiec przechodze do zarzadzania uzytkownikami daje "zbanuj" i mysle, ze po problemie, ale po zbanowaniu automatycznie system wylogowuje ta osobe, i gdy chce sie zalogowac pojawia mu sie komunikat "twoje konto jest podejrzane" albo jakos tak, po czym moze sie znow zarejestrowac :/

Czy instnieje jakis sposob, zeby po zbanowaniu np. wyswietlal sie powod i user nie widzial, co dzieje sie na stronie ?

Prosze o pomoc.

Marcus Fenix
To z jakiej wtyczki wy korzystacie na banowanie na tydzień?
Marc!us

ix360.pl
Pieka
Marcus Fenix napisał/a:
To z jakiej wtyczki wy korzystacie na banowanie na tydzień?

Sprawdziles zalacznik jantoma?
Byc moze daje taka mozliwosc..
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
m_i_n
Szczerze.. to z banowaniem tez by mi sie przydalo. Zwlaszcza auto unban po czasie.

http://www.bbproject.net
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl