ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 17

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Sklep legalnie ?
stealth
Witam!
Posiadam stronę na php-fusion, ostatnio wpadłem na pomysł zrobienia sklepu internetowego... Jednak mam problem , bo nie wiem czy mogę prowadzić taki sklep...W sklepie sprzedawałbym produkty firm z którymi uda mi się nawiązać współpracę i może swoje. Ale czy trzeba mieć zarejestrowaną firmę żeby prowadzić taki sklep ?

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 08:20:34
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
pawkow
trzeba zarejestrować działaność
Zapraszam na motoklimat.pl - Baza wiedzy o samochodach, modele, spalanie, specyfikacje.

https://motoklimat.pl
stealth
napewno ? bo raczej jest to nieopłacalne Angry ... Napewno nie dla artykułów które ja chce sprzedawać Pfft Za dużo zachodu Sad No szkoda...

A może da się to jakoś obejść Pfft Np. działalność charytatywna , co Pfft?
Edytowane przez stealth dnia 11.04.2007 19:58:28

RAW
...Człowieku przypomnij Sobie gdzie mieszkasz Grin Nasza piękna Polska Smile
wróć do rzeczywistości / bez urazy
Edytowane przez RAW dnia 11.04.2007 20:51:27

http://www.kopan.pl
stealth
wiem... wiem ... tylko żartowałem... Grin

szer
Działalność charytatywna? Będziesz mieć podatki jeszcze większe niż normalnie... Kaczki Cię ud....zbankrutujesz dzięki nim. Najlepiej nie przyznawaj się że zarazbiasz na takim czymś. Może spróbuj wykorzystać usługi SMS....

stealth
No niby tak ,ale zastanawiam się jak działają takie serwisy np. alledrogo ? Na jakiej zasadzie się odbywa sprzedaż...
Edytowane przez stealth dnia 12.04.2007 22:47:57

SebaZ
nie kumam... jaka sprzedaż?
Zadawanie pytań na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego każdy może być pozbawiony jeżeli nie będzie umiał z niego korzystać. Nie wymagaj więc natychmiastowej odpowiedzi.

stealth
Jak sprzedajesz na allegro , to nie musisz mieć firmy a możesz prawie wszystko tam sprzedawać...

SebaZ
tak, ale używane rzeczy, zauważ, że jak chcesz kupic coś nowego to chcesz mieć gwarancję i np. fakture VAT, stąd Ci sprzedajacy nówki (jak w sklepie) mają działalność
Zadawanie pytań na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego każdy może być pozbawiony jeżeli nie będzie umiał z niego korzystać. Nie wymagaj więc natychmiastowej odpowiedzi.

stealth
Popytałem i dowiedziałem się od kilku osób które orientują się w tej branży ,że jednak mogę otworzyć taki sklep i nie będzie większych komplikacji Wink

Gander
tak? a na jakiej podstawie prawnej?

gander.solutions
stealth
Mam możliwość założenia sklepu na firmę Wink

Gander
aaaaaaaaaaa! no jasne Smile więc musisz i tak płacić podatki

gander.solutions
stealth
Podatki swoją drogą Wink Pytałem się o legalność w pierwszym poście

bogo
1. Działalność jest niezbędna
2. Żadna hurtownia nie sprzeda ci towaru jak jej nie masz...a nawet jak kupisz w detalu to warunki zakupu beznadziejne...
3. Jak już wspomniano dowód zakupu. Do chyba 40000zł obrotu nie musisz mieć kasy fiskalnej, ale musisz ewidencjonować sprzedaż oraz na rzyczenie wystawiać fakturę (vat jeżeli jesteś vatowcem)
4. Mozesz sobie dorobić na sklepie "nielegalnym" kilka peelenów ale prędzej czy później w chylącej się ku upadkowi IVRP ktoś cię podkabluje (nawet klient) lub wykończy konkurencja
Edytowane przez Pieka dnia 07.09.2007 18:49:15

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl