ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 25

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
artykuły - propozycja
malphas2
Witam,

Jestem tu nowy i w php fusion stawiam swoje pierwsze kroki, dlatego proszę o zrozumienie. Dodam, że szukałem w wyszukiwarce, jednak nic podobnego nie znalazłem.

Mam taki problem. Gdy wchodzimy do działu "artykuły" wyświetlają się linki do danych kategorii. Moim celem jest zrobić tak aby po wejściu do danej kategorii np.: "dyski twarde" zamiast samych linków do artykułów pojawił sie tekst wstępny sztywno dodany umieszczany przed linkami, aby to zobrazować dodam print screen:
img266.imageshack.us/img266/2671/przykladkf0.jpg

Przenosze / szer
Edytowane przez szer dnia 03.04.2007 16:08:48

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 03:59:58
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
szer
Mogłem ten temat zamknąć i do kosza dać.... Cóż musze odrazu czytać tematy. Jest dokładnie tak jak napisałeś/aś.....

malphas2
dałem temat do działu dla zielonych, więc jaki problem?

nie można odpowiedzieć, skoro pytanie jest aż tak proste?

edit: oczywiście print screen jest zrobiony w edytorze graficznym, to co on pokazuje to jest mój cel, pomoże ktoś?
Edytowane przez malphas2 dnia 03.04.2007 16:29:19

SebaZ
Chodzi o tytuł tematu
Zadawanie pytań na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego każdy może być pozbawiony jeżeli nie będzie umiał z niego korzystać. Nie wymagaj więc natychmiastowej odpowiedzi.

szer
~malphas2: przeniosłem bo dałeś to jako propozycje. Pomyliłeś działy. A mój drugi post mówiący o zamknięciu był lekko przesadzony bo źle odczytałem treść postu :D.

Faktycznie może jest to dobra modyfikacja, ale pisać nie będe jako moda. Dla swoich potrzeb to możesz zrobić jeśli coś kumasz z php. Dodajesz tylko pole do tabeli
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
.
W niej będą zapisywane opisy. W panelu admina (Kategorie Artykuły) trzeba dopisać troche kodu odpowiedzialnego za dodawanie opisu do bazy. A w pliku articles.php dodajesz tylko kod wyświetlający ten opis....

malphas2
OK, nie ma problemu, tylko zdziwiłem się tym anty przyjacielskim nastawieniem na starcie, ale już ok.Wink

Widzę, że sprawa jest troszkę bardziej skomplikowana, cóż coś trzeba pomyśleć.

Dodam, że tekst w opisie miałby być traktowany jako język html, ponieważ konieczne są również zdjęcia w opisie. Sprawa robi się trochę bardziej skomplikowana. Nie potrzebny jest panel zarządzania, opisy mogę dodawać i edytować ręcznie za pomocą phpMyAdmin. Potrzebny jest jedynie fragment kodu odpowiedzialny za wyświetlanie opisu danej kategorii z bazy MySQL.

Pomógłby ktoś w edycji pliku articles.php ? Myślę, że z tego mogłoby skorzystać więcej osób oprócz mnie.

pozdrawiam
marek

szer
Spróbuj z tym. Powinno zadziałać, by HTML był możliwy do wykorzystania. Tak jest np. w Dodatkowych Stronach.
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl