Zobacz temat
Problem z wyświetlaniem wyników z bazy mysql!!
|
|
angelus-x |
Dodany dnia 01.03.2007 02:21:04
|
Przedszkolak Postów: 2 Data rejestracji: 15.05.2006 22:30 |
Mam takie niecodzienne pytanie. Otóż mam taki problem. Mam formularz składający się z pól tekstowych i tych pól jest 10. Teraz jak np wypełniam 5 z nich. W Wynikach na stronce w tabelce rys.2 wyświetla mi 10 wierszy. Mam pytanie jak zrobić żeby nie wyświetlało mi tych pustych wierszy w tabelce na stronie. tj tych przekreślonych na rys.2. rys.1 ZDJĘCIE rys.2 ZDJĘCIE Stosuje taki kod ale dla każdej nowej tabelki (dodanego kuponu) wyświetla mi te puste pola powiedzmy że w pierwszym kuponie dodałem 8 pól a w drugim i trzecim po 5 pól to wtedy w drugim i trzecim wyświetla mi te psute pola w tabelce wszystkie po 8 bo tyle dodałem pierwszy kupon. a ja bym chciał żeby mi zliczało dla każdego kuponu ile ma pustych a ile pełnych pól i potem je mi wyświetlało na stronce. chodzi o to że w bazie mysql są kolumny podpisane tak teamA1...2...3...4...itd. no teraz mi chodzi żeby w pętli mi sprawdzało które z tych kolumn są puste a które nie dla każdego osobnego rekordu z z odpowiednim id. napisałem taki mały kodzik ale on mi wyświetla tylko kupony pierwsze i drugie dobrze bo np. jak dodam z 8 polami kupon jest ok zlicza mi tylko te 8, potem tesh jest dobrze jak dodam np z4 to wyświetla mi tylko te 4 ale problem zaczyna się jak dodam znów z 8 polami to wtedy co mi wyświetlało ten z czterema dobrze teraz mi źle wyświetla bo mi wyświetla tesh puste polaa. poprostu pętla jakoś się zapędza i nie wiem jak zliczać poprawnie te pola dla każdego różnego id w bazie??: ZDJĘCIE ZDJĘCIE Kod jest napisany pod phpfusion więc jeśli istnieje jakiś znawca fusiona i umie rozwiązać ten problem to prosze o odpowiedź. mam nadzieję że zrozumieliście to co wam chciałem przekazać. nie jestem dobry w tłumaczeniu o co mi chodzi. ale jak komuś się udało to byłbym wielce wdzięczny za pomoc. |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 24.11.2024 20:36:00
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost |
Przejdź do forum: |