ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 30

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Błędy i korekty
 Drukuj temat
Błąd w pliku index???
xeo
Witam dziś włączam stronke i wyświetla mi taki błąd:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

wiem że coś w pliku index a może się myle, ale podstrony się otwierają, co mam zrobić i czego to jest przyczyną ???
Edytowane przez xeo dnia 28.02.2007 16:47:55

www.mx.sq.pl
Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 00:11:35
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Moim zdaniem to:
index 13 -odwołuje się do maincore patrząc dalej gdzieś jest użyta ścieżka przez maincore typu '".INCLUDES."application_top.php' i albo w katalogu includes brak tego pliku application_top.php ,bąź jest błędna nazwa-małe duże litery-system nie widzi go po prostu we wskazanym przez używane pliki położeniu.
Edytowane przez wlodekp dnia 28.02.2007 18:26:13

wlodekp.europa.pl
xeo
Powiem tak z stronką nic nie robiłem,
tego pliku applicatin_top.php nie mam w tym folderze.
W adresie po / jak wpisze news.php to strona się otwiera a jak klikne w go!!! czyli strona startowa już na stronie to w adresie po / jest index.php i strona się nie otwiera tylko wywala ten błąd jw. Nic z tego nie rozumiem bo nic nie robiłem no i nie moge się zalogować do PA bo przekierowywuje mnie również do www.adres strony/index.php

www.mx.sq.pl
szer
To spróbuj wgrać ten plik do tego folderu.

xeo
właśnie się zastanawiam czy tak nie zrobić ale skoro nic nie robiłem to przyczyna chyba musi leżeć gdzie indziej a skoro z tamtąd zniknął to czy po wgraniu go na serwer coś mi ten plik jeszcze gożej nie namiesza?

www.mx.sq.pl
szer
Hmmm raczej nie. Możesz spróbowac usunąć część kodu odpowiedzialnego za includowanie tego pliku. Ale lepiej wgraj ten plik na serwer

xeo
Nie ma takiego pliku? właśnie sciągnąłem najświerzszą paczkę,php-fusion-6.01.7 i brak w folderze includes tego pliku.Sad

zrobiłem całkiem coś innego a mianowicie zamieniłem plik index w głównym katalogu i pomogło.Grin
Edytowane przez xeo dnia 28.02.2007 21:52:36

www.mx.sq.pl
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Kolego to chyba normalne, że takiego pliku nie ma bo pochodzi on od infusiona top sites którego instalowałeś i miałeś pliki od niego które odwoływały się do tego includes który przy instalacji moda należy dograć do tego katalogu.
Na codzień usuwam błędy systemów i nie mów mi że plik index php bez ingerencji uległ zmianie. I tak trudno zobaczyć co w nim jest bo tam nie ma prawie nic tylko ładuj maincore i przekierowanie-co stwierdzi oko każdego przedszkolaka.
I z takim banałem zafundowanym sobie-samemu zawracać gitarę-za długo siedzę w systemach i słucham gadek samo się zrobiło.
I u mnie jest wtedy jedna odpowiedź SAMO SIĘ NAPRAWI-CZEKAJ.
W konkluzji Ty sam nie wiesz co masz.

wlodekp.europa.pl
xeo
Tak jak wlodku napisałeś że nic bez integracji się nie robi samo, przez pomyłke czy niedopatrzenie zamieniłem plik index.php, mój głupi nieświadomy błąd.

A druga sprawa to na serwerze mam również inną stronę i właśnie na niej nie miałem nic, wyświetlała się biała strona żadnego błędu, a po dniu i odpaleniu tej samej strony wszystko wróciło do normyShock SAMO SIĘ NAPRAWIŁO Grin

www.mx.sq.pl
as
Noooo... teraz mogę uwierzyć, że ta Twoja POMROCZNA, to wiocha Twoja i wyrok na resztę lat Twoich. ZAMYKAM więc aby POMROKA nie zaraziła pozostałych userów naszego grajdołka... jedna ofiara wystarczy
as

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl