ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 15

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
Problem z plikiem Side_left.php
wenus82
Witam ;];]

Więc sprawy mają się następująco...bawiłam się plikiem side_left.php aby był wyświetlany borator (reklama rotacyjna) - nie wiedząc jeszcze wtedy, że można to zrobić w zarządzaj panelami;) i dodałam w pliku:

if ($p_data['panel_type'] == "file") {
$panel_name = $p_data['panel_filename'];
echo "<center>";
include(INFUSIONS."brotator/brotator.php");
echo"</center>";

} else {
eval(stripslashes($p_data['panel_content']));
}
tablebreak();
}
}
}
}
?>

Podmieniłam tym samym dół, który orginalnie wygląda tak:

include INFUSIONS.$panel_name."/".$panel_name.".php";
} else {
eval(stripslashes($p_data['panel_content']));
}
tablebreak();

Niestety w chwili obecnej kiedy chcę mieć orginalny plik side_left.php (nie mając orginalnego nie mam możliwści włączenia paneli górnych, po prostu ich nie widać;)), ale kiedy daje orginaly plik cała prawa strona mi się rozjeżdza a cześć góry spada na dół :( Dlaczego??

images11.fotosik.pl/43/6e71b3f6edb3c301m.jpg images13.fotosik.pl/35/dc1a146961c6c30dm.jpg

Zaznaczam, że jedynie co koliguje w prawidłowym działaniu tego pliku jest linijka
Jeżeli ją usunę strona działa - no tylko nie działaja Panele górne -
poza tymi które zakłada się w w panelach ustawiając none (w nazwie panelu) a w treści zamieniam
openside("name");
echo "content";
closeside();

na

echo "<center>";
echo"</center>";

te panele górne działają bez problemu.

Edit:
Tak to jest jak się kompem trzeba dzielić - źle wpisałam - no ładnie i jeszcze podpadam:( ech . Cóż bynajmniej poprawiłam i mam nadzieje, że kiedyś dzięki edukacji i ja będe w stanie komuś pomóc. W załączeniu mój plik który teoretycznie powinien chdzić ale niestety robi to co na załączonych obrazkach.
wenus82 dodał/a następującą plik:
side_left_1.rar [904Bajtów / 233 Pobrane]

Edytowane przez wenus82 dnia 06.02.2007 20:02:19

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 17:48:41
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Tylko z dobrą radą-normalni ludzie jeśli widzą w kodzie buziaki-olewają sprawę bo nie będą się domyślać znaku.
Więc jeśli to wstawiaj w quote i bez buziaków-bo kredyt na pomoc może się wyczerpać(wyłączanie przez adminów), 23 posty wystarczą chyba żeby do tego się stosować.

wlodekp.europa.pl
wenus82
Zapomniałam zaznaczyć wyłącz uśmieszki. Przepraszam

Pieka
Przy okazji chcialem zapytac o system, o ktorym mowa, bo nie jest to chyba PHP-Fusion?
Jak dlugo tu jestem, to nie widzialem pliku site_left.php, jak juz, to side_left.php .
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
A ja przy okazji nadmienie że panele góra dół są wyświetlane tylko jeśli strona jest plikiem np article.php, news.php itd-albo jeśli włączysz opcję widoczności na wszystkich stronach okienko ptaszek.
TAK TO DZIAŁA

wlodekp.europa.pl
wenus82
Oczywiście rozumiem. Ale mi po prostu strona się sypie jak mam wrzucony orginalny plik....nawet jak mam wyłączone wszystkie górne czy dolne panele nie ma to znaczenia...po prostu zamienie dół na

echo "<center>";
echo"</center>";

jest oki.

A dam orginalnie

Strona - w kawałkach.

Nie używam tego panelu-jednak w instrukcji jest napisane, żeby to include było wstawione w theme.php. Może po zainstalowaniu infusiona jest wymagana widoczność tego pliku przez system. Tylko domniemam-bo nie będę go instalował. Twój plik rar jest ok mam kilkadziesiąt infusionów testowych i z tym plikiem twoim jest ok u mnie-ze wszystkimi panelami.
Jednak bez brotatora.

wlodekp.europa.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl