ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 25

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Jaka płyta główna
none18
Witam.
Mam do Was pytanie, jaką polecacie płytę główną pod procesor "AMD Sempron64 3000+ BOX Socket 754". Nie chce aby była droga, chce by obsługiwała ten rodzaj procesora, aby obsługiwała ddr/sdr.

Może ktoś doradzić?
Z góry dziękuję

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 06:38:05
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
jantom
Jedno tylko pytanie - masz już ten procesor, czy dopiero masz zamiar go kupić?
Hmm... pisałem jedno? No to chyba czas ponownie nauczyć się liczyćGrin
Wymagasz od płytki tylko działania, czy może też możliwości wygodnego overclockingu? Dodatkowych wbudowanych elementów (np.wi-fi, macierz RAID)? Kartę graficzną masz na AGP8x czy na PCI-E16x? No i co uznajesz za niedrogie... sprzęt do 200zł? 300zł? 500zł?

http://jantom.info
none18
Noo tania to w granicach 200 zł. Wymagam by tylko obsługiwała ten procesor, i pamięć sdr ddr (z tego względu iż jest to dla kolegi a w obecnej chwili nie wiem jaką kość posiada). Co do overcloking'u to wątpie, żeby podkręcanie było potrzebne.
Aha, a procesor ten ma zostać dopiero zakupiony...

a karta graficzna podejrzewam, że jest na agp bo to starsza jest. Co do dodatkowy gatdźetów to nie wiem... może karta dzwiękowa zinegrowana, ale nic pozatym
Edytowane przez none18 dnia 24.01.2007 13:44:58

jantom
To co do tego procesora, osobiście uważam, że nie warto się pchać w socketa 754 - AMD całkowicie się wycofało z tej podstawki. Osobiście wolałbym poszukać konstrukcji na płycie dla AM2 - tyle, że wtedy szykują się większe zakupy...
A co do płytki... teraz wielu konstrukcji do wyboru to nie ma...
Z pozytywnymi opiniami spotkałem się przy płytkach:
-Gigabyte GA-K8NS 2.0E nVidia nForce3-250 + SATA - podobno bardzo dobry wybór, nie wiem, nie testowałem, spotykałem się też z opiniami, że lubi paść po kilku miechach pięknej pracy)
-Asus K8N nVidia nForce3 250
-Microstar K8N Neo-V v2.0 nForce3-250 - podobno potrafi skwierczeć po dłuższej pracy
-Abit NF8-V2 - mogą być problemy z dostępnością
-Epox EP-8KDA7I nVidia nForce3 250 (podobno na Epoxach puchną kondensatory, też nie wiem, czy to prawda, czy pojedyncze przypadki)
Jak widać, wszędzie piszę "podobno..." Opinie nie są sprawdzone, wolałem jednak je przytoczyć. Ogólnie może być problem z dostępnością niektórych z nich - wiek też swoje robi.
Edytowane przez jantom dnia 24.01.2007 15:52:48

http://jantom.info
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Ja tylko powiem z własnego podwórka jeśli mam jakieś składaki to wyłącznie na płytach oryginał INTEL-i te także padają. Więc robię inaczej kupuję całość polizingową tylko dell, compaq,hp(P4 2.4 i >. I mimo teoretycznie niższych parametrów-te markowe -najnowsze-stare chodzą zdecydowanie lepiej szybciej i pewniej Jak te podkręcone składaki z wodotryskami.
Tak wynika z moich doświadczeń z dużą ilością komp-a wybór należy do Ciebie.

wlodekp.europa.pl
none18
Dzięki chłopaki Smile
jantom wielkie dzięki za dokładny opis, jestem wdzięczny, jestem Twoim dłużnikiem. Pozdrawiam Smile

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl