ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 25

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Zbyt duża ilość zapytań do bazy danych
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Tylko spokojnie do wszyskiego dojdziemy:
Pierwsza sądzę jaskółka kalendarz będzie.
W tej chwili u mnie;
wlodekp.europa.pl/13
jest załączony kalendarz w najnowszej wersji i z grafiką miesięcy, ilość zapytań podskoczyła z 17 do 20 i to jest do przyjęcia przy jego fajności.
@ Decymka Ty nic nie wyłączaj, czekaj cierpliwie na sprawdzenie wszyskiego po kolei, na stronie optymalizacji i dopiero po sygnale działaj u siebie.
Na tym online już też pracuję

wlodekp.europa.pl
Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 10:38:31
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
decymka
Nic nie dodaję i nic nie ukrywam. Słucham Was ponieważ to jedyna droga do pokonania problemu Smile Dziękuję za kalendarz Smile

Napisałam listy do:
- webd.pl
- home.pl
- az.pl
Zobaczymy co odpiszą. Oczywiście zaznaczyłam, że potrzebuję 25 GB transferu na miesiąc i to, że strona wykonuje około 20.000 zapytań do bazy danych w ciągu godziny.
Edytowane przez decymka dnia 06.01.2008 17:49:16

nauczycieleprzedszkola.pl
Pieka
decymka napisał/a:
..Napisałam listy do:
- webd.pl
- home.pl
- az.pl
Zobaczymy co odpiszą. Oczywiście zaznaczyłam, że potrzebuję 25 GB transferu na miesiąc i to, że strona wykonuje około 20.000 zapytań do bazy danych w ciągu godziny.

Rozumiem, ze Netarteria milczy... Ok, przynajmniej wiem jak reaguja.
Jestes pewna, ze 25GB transferu i 20 000 zapytan, to wlasciwe wielkosci?
Napisz mi na PW jaka maksymalna kwote/rok jestes w stanie przeznaczyc na serwer.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
decymka
Netarteria, hmm zemdlała po moim liście Smile. Oczywiście żartowałam.

@Pieka napisał:
Jestes pewna, ze 25GB transferu i 20 000 zapytan, to wlasciwe wielkosci?

Oczywiście. Sprawdzam w panelu administracyjnym serwera. Dopłacam za transfer.
A tak na marginesie, bo nie wiem czy to istotne w Folderze Calendar_panel (tym starym) były 2 pliki core. Każdy ponad 20 MB.

Pieka
decymka napisał/a:
..A tak na marginesie, bo nie wiem czy to istotne w Folderze Calendar_panel (tym starym) były 2 pliki core. Każdy ponad 20 MB.

Pozostalosci po dzialaniach hostingu, usun.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
decymka
Pieka napisał/a:
Pozostalosci po dzialaniach hostingu, usun.

Usunęłam.

A teraz odnośnie hostingu. Admin home.pl napisał, że dziękuje za zaufanie, ale ich strategia marketingowa nie przewiduje udziału w takich przedsięwzięciach. Sponsorują serwisy o charakterze charytatywnym ( a mój to jaki niby jest? ). I oczywiście proponują mi swoją ofertę. Sad

Pieka
Zobaczymy, co na to reszta pytanych.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
decymka
Mam odpowiedź od az.pl. Proponują mi konto hostingowe Start - 20 zł/miesiąc z 25% rabatem i reklamą.
Zobaczcie jak to wygląda.
http://www.az.pl/...owych.html
Jeszcze poczekam na inne propozycje. Będę pisała też do innych. Spróbuję Active24. Macie inne propozycje? Może ktoś zna dobry serwer. Polećcie coś.

bubutm
Decymko , powiem tak teraz zrezygnowałem z netarterii.pl na rzecz http://www.prohos.../index.php , mam tam konto od 27 grudnia i jestem bardzo zadowolony , miła fachowa i Szybka pomoc 24/7 . A co do az.pl poczytaj najpierw o niej opinie na http://www.webhos... . Ozdrawiam i życzę miłej lektury Smile
...:: Smile Bo wędkarstwo to nasza pasja Smile ::...
userbaradmina.jpg
mw_strzelec.png
http://www.wedkarze.info - Twoje centrum wiedzy o wędkarstwie

http://www.wedkarze.info
decymka
Dostałam kolejny list - od active.24. proponują warunki ze swojej strony. Nawet nie wysilili się odpisać na prośbę obniżenia hostingu na reklamę. Rozmawiałam z kimś (?) z Prohost.pl. Informacja ta sama. Nie sponsorują ani w części ani w całości hostingów. Chociaż u nich są dość interesujące warunki - 34 gb transferu miesięcznie i ilośc zapytań do 200000 (jeśli się ktoś nie pomylił). Cena 150 zł/rok/brutto.
Jest wiadomość od webd.pl. Oczywiście z propozycją zakupu hostingu. Nie wiem jednak dlaczego nie napisałam, że oferuję reklamę na swojej stronie. Dopisałam to teraz i poczekam do jutra na odpowiedź.
Myślę, że jeśli nikt więcej mi nie odpisze to spytam na swojej stronie - kto i ile może dołożyć do portalu. Wówczas będę musiała zmienić nazwę na portal nauczycielek przedszkola, ale to nie szkodzi. Nazwa nie ważna, aby strona istniała.
Edytowane przez decymka dnia 07.01.2008 21:57:56

Pieka
decymka napisał/a:
..Rozmawiałam z kimś (?) z Prohost.pl. Informacja ta sama. Nie sponsorują ani w części ani w całości hostingów. Chociaż u nich są dość interesujące warunki - 34 gb transferu miesięcznie i ilośc zapytań do 200000 (jeśli się ktoś nie pomylił). Cena 150 zł/rok/brutto.

Warunki calkiem przyjemne Smile
Zapytania rozumiem, ze na godzine?
Edytowane przez Pieka dnia 07.01.2008 21:56:05
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
decymka
Pieka napisał/a:

Zapytania na godzinę i jeszcze mają taką promocję: kto przeniesie konto z innego hostingu to dają mu 3 miesiące gratis.

Pieka
decymka napisał/a:
Pieka napisał/a:

Zapytania na godzinę i jeszcze mają taką promocję: kto przeniesie konto z innego hostingu to dają mu 3 miesiące gratis.

150zl na twardo, czy do negocjacji?
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
decymka
150 zł netto, czyli brutto 183 zł. Nieco za dużo. Wiem jednak, że niektóre koleżanki się dołożą. Może kiedyś znajdę jakiegoś sponsora?

Pieka
decymka napisał/a:
150 zł netto, czyli brutto 183 zł. Nieco za dużo. Wiem jednak, że niektóre koleżanki się dołożą. Może kiedyś znajdę jakiegoś sponsora?

Ups, nie doczytalem.. Faktycznie trzeba doliczyc wat.
Sponsor dojrzewa Grin
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
decymka
Kiedyś myślałam żeby poszukać sponsora inaczej i czytałam tematy na forum fusiona: Jak znaleźć sponsora? Niestety nic mądrego nie przyszło mi do głowy. Może jeszcze jutro poszukam jakiegoś hostingu. Tyle, że nie chciałbym szukać po omacku, dlatego pytam o to użytkowników forum. A tu mało propozycji.

Pieka
decymka napisał/a:
Kiedyś myślałam żeby poszukać sponsora inaczej i czytałam tematy na forum fusiona: Jak znaleźć sponsora? Niestety nic mądrego nie przyszło mi do głowy. Może jeszcze jutro poszukam jakiegoś hostingu. Tyle, że nie chciałbym szukać po omacku, dlatego pytam o to użytkowników forum. A tu mało propozycji.

Pojawia sie konkrety, ale pierwsze pomecz jeszcze troszke hostingodawcow Wink
Przynajmniej inni zobacza jaki to miodzik znalezc dobrego sponsora.

Widzisz, gdybysmy rozmawiali o glupotkach, to mielibysmy tu cala mase postow innych uzytkownikow... A tak, wszyscy siedza cicho jak myszki.
Jeszcze by ktos mogl od nich cos chciec... "Zycie, ach zycie, kocham Cie nad zycie.." Wink
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
decymka
Ty coś kombinujesz po cichu <zatkane usta>. A mnie przywróciłeś do życia, ponieważ już myślałam, że będzie kicha. Cieszę się, że znalazłam pomoc. W dodatku sama zaczęłam szukać - motywacja do działania. I nawet się nie przejmuję, że odmawiają. To się nazywa pozytywne myślenie - "Możesz, jeśli myślisz, że możesz". W takim razie czekamy do jutra.

I kolejna informacja. Po napisaniu przeze mnie do webd.pl o tym, że kwota jest duża (299 zł) dostałam odpowiedź, że konto za 129 zł będzie miało wkrótce zwiększony transfer miesięczny do 25 gb. Nie wiem czy pamiętacie. U nich jest 100.000 zapytań do bazy danych na godzinę. Czekam na tę ofertę i chyba u nich kupię hosting.

PW od moderatora:
  1. Odświeżenie Tematu - Pieka 09.01 - 19:43

Edytowane przez decymka dnia 09.01.2008 18:56:47

Pieka
decymka napisał/a:
..I kolejna informacja. Po napisaniu przeze mnie do webd.pl o tym, że kwota jest duża (299 zł) dostałam odpowiedź, że konto za 129 zł będzie miało wkrótce zwiększony transfer miesięczny do 25 gb. Nie wiem czy pamiętacie. U nich jest 100.000 zapytań do bazy danych na godzinę. Czekam na tę ofertę i chyba u nich kupię hosting.

Brawo, w koncu jakas pozytywna wiadomosc Smile
W razie czego, wiesz gdzie mnie szukac, wczoraj wszystko wyjasnilem Wink
Edytowane przez Pieka dnia 10.01.2008 19:28:32
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl