ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 27

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Instalacja
 Drukuj temat
Instalacja PHP-Fusion v6.01.1
123tomek
Witam!
To moja pierwsz aktualizacja i nie chcialbym czegos pomieszac ale opis jak dlamnie jest malo czytelny. Prosze o rozwianie watpliwosci (i prosze sie ze mnie nie nabijac):

Aktualizacja z wersji 6.00.3xx do 6.01.xx

0. Przed dokonaniem aktualizacji zaleca się wykonanie kopii zapasowej wszystkich plików oraz bazy danych. OK tu wszystko jasne.

1. Z folderu php-files znajdującego się w archiwum instalacyjnym usuń pliki config.php i setup.php.
PYT.: Czyli z tego nowego ktory swiezo co pobralem i rozpakowalem w dowolnym miejscu na serwerze?

2.Umieść plik upgrade.php, znajdujący się w folderze v6.00.xxx, w katalogu administration na serwerze.
PYT:. Czyli mam skopiowac plik upgrade.php z katalogu upgrade6.00.3xx z tej nowej wersji do katalogu administration w starej wersji czy w tej swiezo rozpakowanej?

3. Zaloguj się jako Super Administrator i wejdź do zakładki Aktualizacja w Panelu Admina. OK tu wszystko jasne.

4. Postępuj zgodnie z komunikatami na ekranie, dopóki nie otrzymasz informacji "Database upgrade complete". OK tu wszystko jasne.

5. Umieść zawartość folderu php-files na serwerze nadpisując poprzednio istniejące pliki. Czyli jak to ma wygladac? Uruchamiam aktualizacje z pod aktulnie dzialajacego portala a pozniej cos na niego kopiuje. Nie rozumie.

6. Folderowi administration nadaj CHMOD 755.
7. Nadaj CHMODy 777 poniższym folderom:
* images/photoalbum/submissions/
* images/news_cats/ (tylko v6.00.1xx)
* images/imagelist.js (tylko v6.00.1xx)

Jakie CHMODy maja miec inne katalogi - ostatnio rzypadkiem ustawilem na wszystko 777 i teraz nie wiem co mam zmienic i na jakie prawa

Pozdrawiam
Tomek

Pogrubilem pytania.
Edytowane przez 123tomek dnia 20.07.2006 18:45:05

Wścibski Gość
Dodany dnia 24.11.2024 22:53:49
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
755
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
123tomek
A co z reszta pytan? Pogrubilem je wiec teraz widac je lepiej.

Pieka
123tomek napisał/a:
A co z reszta pytan? Pogrubilem je wiec teraz widac je lepiej.

1. Masz rozpakowac archiwum na swoim dysku.
2. Jesli masz wersje 3xx, to pobierasz plik upgrade dla tej wersji, czyli z w/w katalogu i podmieniasz na niego stary plik upgrade, ktory masz w katalogu administration starej(biezacej) instalacji.
4-5. Na swojej stronie wlaczasz tryb maintenance, czyli konserwacji: Panel Admina => Zarzadzanie Strona => Pozostałe Ustawienia (lub Różne) i Prace Na Serwerze: Włączone.
Nastepnie klikasz na Aktualizacja i po uzyskaniu komunikatu "Databese Upgrade Complete" niczego nie ruszasz.
Nadpisujesz pliki na serwerze, tymi, ktore wczesniej rozpakowales (pkt.1).
Edytowane przez Pieka dnia 21.07.2006 00:09:58
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl