Zobacz temat
Strona 2 z 2: 12
|
Nawigacja okruszkowa (na skróty)
|
|
Drecha |
Dodany dnia 22.12.2010 22:54:50
|
Bywalec Postów: 749 Pomógł: 28 Ostrzeżeń: 1 v7.02.07 Data rejestracji: 30.01.2009 17:11 |
Eldiablo, właściciel mówił przecież, że to wyjeżdżanie paneli to celowy zabieg. |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 25.11.2024 00:05:49
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
Curtus |
Dodany dnia 23.12.2010 07:41:48
|
Przedszkolak Postów: 9 Data rejestracji: 31.10.2010 16:20 |
Celowy, celowy :D A tak na prawdę panele wcale nie "wyjeżdżają" - po prostu elementy graficzne wyglądają w taki sposób aby uzyskać ten efekt ;) Aby rozwiać wątpliwości ten theme raczej się nie "rozjedzie" :D Problem niestety mam cały czas z wyświetlaniem baneru, pomimo wyczyszczenia ciastek itd. - w firefoxie też stale występuje zniekształcenie Gdyby to była kwestia ustawień przeglądarek, thema czy styli, efekt byłby widoczny na wszystkich podstronach, jednak już nie występuje on np. na forum, w sklepie czy w panelu administracyjnym. Oczywiście mogę zrezygnować z nawigacji okruszkowej na rzecz wyświetlania, ale tu chyba nie o to idzie :) OKI - nie pomogliście... ale pomogłem sobie sam :P :D A teraz wyjaśnienie (dla zainteresowanych) - sam to ja taki "gienialyny" nie jestem, pomogło mi grzebanie na forum w zupełnie innych tematach dotyczących odrębnych modyfikacji. Do rzeczy - modyfikacja jest bezbłędna, ja ustawienia na stronie również mam w porządku... Tylko dlaczego mi(qrnachata!!!) nikt nie zauważył, w jednym z poprzednich postów, że nie powinienem był "ślaczków" likwidować za pomocą zmiany kodowania wszystkich plików po kolei a najwyżej w "main.php" ? Całkowicie przypadkiem doczytałem(i nie natychmiast do mnie dotarło-tak więc nawet nie umiem powiedzieć gdzie to było na forumq), iż w jakiś sposób kodowanie plików php Fusiona na utf-8, wpływa negatywnie na działanie thema - za diabła bym nie doszedł gdzie tkwi błąd w składni plików... No cóż - teraz jestem o dobę mądrzejszy(wczorajsza noc, nocą cudów w końcu była :D ) i mam nadzieję, że komuś mój przykład pomoże B) Wiadomość doklejona: Fajnie, właśnie zauważyłem, iż cosik jednak nadal jest nie/tak - możliwe, że sam to skopałem ale nie mam pojęcia gdzie a boję się grzebać w kodzie aby nie namieszać jeszcze bardziej :> Nawigacja okruszkowa działa mi już wszędzie ale... Jeżeli nie chce mi się kliknąć na baner czy w menu a po prostu klikam w okruszkach na "strona główna", pojawia się błąd - przekierowuje mnie na "http://formicarium.pl/portal/formicarium.pl/portal/" co oczywiście nie ma żadnego sensu. Stronkę już udostępniłem(chwilowo nie informując o tym nikogo z działającego nadal jeszcze phpBB) i wolałbym jej narazie nie reklamować zanim nie usunę tego "baboka". Proszę o podpowiedzi :) Wiadomość doklejona: Ponownie musiałem poradzić sobie samodzielnie. Nie mam pojęcia co jest powodem błędu, jednak rozwiązaniem okazało się usunięcie adresu strony w ustawieniach głównych CMSa - to tak dla osób, które miałyby podobny kłopot... W plikach nic nie kombinowałem, może to kwestia ustawień serwera a może tego, że przekierowuję przez "index.php" z adresu "formicarium.pl" na "formicarium.pl/portal", nie wiem - może z czasem ktoś mający pojęcie o tematyce rozgryzie przyczynę... Edytowane przez Curtus dnia 08.01.2011 23:40:57 |
|
|
hakeryk2 |
Dodany dnia 12.03.2011 11:06:39
|
Przedszkolak Postów: 17 Ostrzeżeń: 2 Data rejestracji: 02.06.2007 23:54 |
To taka mała podpowiedź jeszcze dla wszystkich. Jeśli nie chcecie by ta nawigacja wyświetlała się Wam w nowym panelu wystarczy, że edytujecie pliki z paczki (includes\na_skroty\*.php) i wywalicie na samym dole: i zostawiacie samo Natomiast, jeśli chcecie zamieścić tą nawigację w innym miejscu niż nad panelem contentu tak kod: wklejcie w theme.php w miejscu w którym chcecie by się Wam nawigacja wyświetlała + usuńcie z plików news.php, articles.php etc ten kod. A teraz moje pytanie: Czy dałoby się dorobić nawigację okruszkową do viewpage'ów? EDIT: Daliśmy radę i dorobiliśmy viewpage do tej nawigacji. Aby ją zainstalować pobierzcie paczkę z plikiem viewpage.php, którą dodałem i wrzućcie ją do includes/na_skroty/ Następnie do pliku w includes/na_skroty/locale/main.php dodajcie ten kod: Paczka zawiera zmodyfikowany kod przystosowany do wyświetlania w dowolnym miejscu na stronie (czyt. wywaliłem opentable i closetable z końcówki pliku). Jak ktoś chce może sobie je dodać ponownie. Pozdrawiam.
hakeryk2 dodał/a następującą plik:
Edytowane przez hakeryk2 dnia 12.03.2011 11:20:34 |
|
|
grzechx |
Dodany dnia 14.03.2011 16:31:08
|
Przedszkolak Postów: 62 Ostrzeżeń: 2 Data rejestracji: 21.05.2009 17:24 |
Witam, A byłaby możliwość tak zrobić żeby nawigacja okruszkowa po kliknięciu wskazywała na przyjazne linki które mam zastosowane? Portal Prl'u --->www.czas-prl.pl
|
|
|
Pawlo_23 |
Dodany dnia 14.03.2011 18:20:47
|
Przedszkolak Postów: 23 Data rejestracji: 18.05.2010 00:08 |
piotrek199214 napisał/a: Zrobię pliki językowe, oraz zdefiniuje stała do pliku. Więc nie długo zrobię aktualizacje w plikach oraz i dodam do newsów - wieczorem. edit: Aktualizacja paczki i dodanie tego o co prosiliście. Pozdrawiam Witam! Wszystko zrobiłem tak jak opisałeś i działa poprawnie. Mam jednak pytanie piotrek199214. Jak podlinkować odsyłacz do kategorii newsów, w ramach której znajduje się wczytany news? W tej chwili jest to zwykły tekst pobrany z bazy. Ja chciałbym, aby po kliknięciu w tą nazwę można było przejść do wszystkich pozostałych newsów tej kategorii. Działa mi jedynie odsyłacz do wszystkich kategorii news_cats.php Próbowałem wzorować się na kodzie z news.php i niestety nic z tego nie wyszło. Jak to można zrobić? Edytowane przez Pawlo_23 dnia 14.03.2011 18:24:26 Pawlo |
|
|
piotrek199214 |
Dodany dnia 14.03.2011 21:31:52
|
Bywalec Postów: 977 Pomógł: 168 v7.01.05 Data rejestracji: 17.12.2007 21:05 |
Wejdź do includes/na_skroty/news.php i zamień cały plik na ten kod: Pozdrawiam Edytowane przez piotrek199214 dnia 14.03.2011 21:32:14 Pomogłem Ci? Wystarczy podziękować i oznaczyć post jako pomocny Tanie tworzenie wtyczek, masz problem napisz. |
|
|
Pawlo_23 |
Dodany dnia 14.03.2011 22:42:17
|
Przedszkolak Postów: 23 Data rejestracji: 18.05.2010 00:08 |
Bardzo dziękuję! Wszystko super działa!
Pawlo |
|
Strona 2 z 2: 12
Przejdź do forum: |