Zobacz temat
Strona 2 z 2: 12
|
PHP-Fusion VS. MemHT Portal
|
|
by_ikar |
Dodany dnia 02.11.2008 22:03:13
|
Przedszkolak Postów: 20 Ostrzeżeń: 1 Data rejestracji: 11.06.2007 11:40 Złamana licencja |
To i ja coś powiem bo przypadkiem wpadłem na ten temat. No więc tak, początkowo przygodę z fusionem zacząłem od EP (Etreme-Pack) niby fajne, super dużo dodatków, a efekt był taki że każdego dnia pozbywałem się każdej linijki kodu które było od EFCrew na te z PF. Nie ma porównania PF do EP, nie dla tego że oni się nie znają na czymś czy coś, bo się znają, ale chodzi o to że tam jest tego za dużo, wszystkiego jest za wiele.. A ta nowa wersja, jak czytałem propozycje to wydaje mi się że już całkiem będzie przekombinowana.. PF ma to do siebie że jest dość intuicyjny i prosty w obsłudze mimo że jest kilka skomplikowanych rzeczy których początkujący nie potrafi, jest on systemem na prawdę prostym. W zasadzie można na nim się uczyć swoich pierwszych kroków w PHP czy html. Gdyby memHT było tak świetnym CMS'em to wiele osób już dawno by z niego skorzystało, ponoć [strona łamiąca licencję!] miała z niego skorzystać, jednak nie stoją na PF7 nowa wersja PF jest na prawdę świetna, szybkością i funkcjonalnością. Jeżeli ktoś chce więcej to szuka sobie wtyczek. Jestem od ponad roku na PF i raczej długo długo na nim zostanę. Co do bezpieczeństwa, to przecież jest jeszcze banowanie kont :> ja sobie jeszcze zrobiłem ban na rejestracje, że dane adresy IP nie mogą się rejestrować, po co mam to wpisywać na czarną listę? Więc obiektywne porównanie autora tematu jest jakieś nie obiektywne.. I jeszcze jedno, jeżeli ty pisałeś artykuł o porównaniu PF z memHT to sory ale żeby coś porównywać trzeba znać oba systemy na tym samym poziomie, jednak widzę że po arcie: http://memht.pl/c...ion_3.html post.php - Wyświetla stronę główną forum Nie jestem w stanie ci powiedzieć czy ty kiedyś pracowałeś na PF czy tylko przeleciałeś obsługę instrukcji.. Nie wiem jaki jest memHT, wyraziłem jednak zdanie na temat Prostota ma swoje zalety i to duże. Jak poznam kiedyś memHT to wrócę do tego tematu i go ocenie. Pozdro Edytowane przez Pieka dnia 17.10.2009 15:09:19 |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 24.11.2024 17:43:43
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
Konto ukryte |
Dodany dnia 01.12.2008 21:32:10
|
Początkujący Postów: 119 Ostrzeżeń: 6 Data rejestracji: 17.12.2005 10:56 ZBANOWANY: Dożywotnio |
@by_ikar - zauważ że temat na EF to PROPOZYCJE a nie to co będzie zawarte Ludzie mogą napisać wszystko co nie znaczy że metaxy, SebaZ i spóła to wrzucą. Co się zaś tyczy MemHT, przetestowałem go nieco i powiem tak: - w porównaniu do PF nie jest intuicyjny - trudno manipulować kodem jeżeli chcemy zrobić coś po swojemu - z pewnością nie jest lekki: http://memht.pl/f...rwera.html Co z tego że zapytania są lekkie, skoro baza dostaje krwotoku. Ja na naprawdę dobrym sharedzie mam limit 200k zapytań na godzinę, załóżmy że każdy gość wejdzie na 3-4 podstrony: PF: (około 30 zapytań [jak się wrzuci dodatki xD]) 200000 / 90 = ~2222 MemHT: (około 90 zapytań) 200000 / 270 = ~741 Teraz dorzućmy do tego stwierdzenia typu: memht to rozbudowany cms dla dużych serwisów... ale gdzie tu logika? Duży serwis może mieć znacznie więcej niż marne 750 odsłon na godzinkę... - De facto nie nadaje się nawet na bloga, którego tryb posiada - od czegoś jest chyba sprawdzony wordpress i olbrzymie zasoby do niego. - Support - bez porównania* - Dodatki, wkład userów itp. - również bez porównania* * - gdyby ktoś miał problemy ze zrozumieniem, punkty na korzyść PF. |
|
Strona 2 z 2: 12
Przejdź do forum: |