ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 42

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
www.modlinski.net - Tworzenie stron www, hosting, zdjęcia
JakubG
TrwaćGrin

Sorki nie mogłem się powstrzymaćPfft
Edytowane przez JakubG dnia 15.03.2008 21:42:15
Dawniej znany jako Gucio.

www.gameshouse.info
Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 00:55:49
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
ICEK
Pieka napisał/a:
Strona wyglada rewelacyjne pod warunkiem, ze ma sie cierpliwosc i zaczeka na jej zaladowanie, co w zaleznosci od jakosci lacza moze trwac chwile lub trwac i trwac i trwac i... Grin

No właśnie nie wiem co z tym zrobić Sad Bo jak zmniejszę jakość zdjęć, żeby mniej ważyły to wtedy nie wyglądają za ciekawie...

www.modlinski.net
jantom
Jestem pewien, że na samym bannerze można zaoszczędzić około 80-100kB. Następnie - może mniej zdjęć ładuj do losowania na starcie? Przy 5 miałbyś zaoszczędzone kolejne ~800kB a może nawet i 1MB. Możesz też spróbować zastąpić lightboxa jakimś lżejszym rozwiązaniem - ale tu będzie max kilka kB różnicy, więc to na samym końcu. Zawsze to będzie coś do przodu. A miniaturki mogą zajmować jeszcze mniej miejsca - mało kto zobaczy różnicę (na ekranie) pomiędzy jakością 98% a np. 90 czy 80% - a wielkość pliku - i owszem - od 100 nawet do 200kB różnicy (na obrazku BIG6600.jpg zjechałem z 271,8kB do 94,2KB przy jakości 90% i wywaleniu kilku zbędnych rzeczy i gdybym dłużej nad tym posiedział, to byłoby jeszcze mniej). Szczególnie, że to miniatury. Jak pokombinujesz w ustawieniach zapisu, to znajdziesz optimum.

No i coś o samej stronie spróbuję napisać: wygląd - ok, nie przeszkadza przy przeglądaniu zdjęć, zdjęcia też przyjemne, choć pojedyncze o kicz już zahaczają (zachody słońca i chmurki - wiem z autopsji, że fajnie to się fotografuje, tak samo jak wiem, że łatwo te zdjęcia skopać), a niektóre uważam za nie do końca udane.
Edytowane przez jantom dnia 16.03.2008 11:33:59

http://jantom.info
ICEK
Dziękuję Jantom za ocenkę. Zdjęcia nie są profesjonalne, ale za to w 100% moje Wink Dopiero zaczynam i fakt, niektóre nie są za ciekawe.

A co do wielkości to zmniejszyłem wszystkie zdjęcia na 1 stronie do 80% i zyskałem na tym jakieś ~30 sekund. Jeszcze spróbuje ustawić mniejszą ilość w losowych.

www.modlinski.net
Pieka
ICEK napisał/a:
..A co do wielkości to zmniejszyłem wszystkie zdjęcia na 1 stronie do 80% i zyskałem na tym jakieś ~30 sekund. Jeszcze spróbuje ustawić mniejszą ilość w losowych.

Nie wiem na jakim jestes etapie, ale widze duza roznice Smile
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
JakubG
To zdjęcię z tymi krzesłami nad jeziorem wymiataGrin Gratuluję pomysłowościSmile I faktycznie stronka zaczęła mi sie deczko szybciej ładowaćSmile
Dawniej znany jako Gucio.

www.gameshouse.info
ICEK
Szybciej już się chyba nie da Pfft Pozmniejszałem jakość zdjęć, oraz ich rozmiary, co wbrew pozorom bardzo dużo dało Smile Ilości zdjęć na 1 stronie nie chciałbym zmieniać. Myślę, że teraz jest ok. (?) Smile

www.modlinski.net
Pieka
No, teraz bryka az milo Smile
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
ICEK
Witam,

Przebudowałem swoją stronkę i chciałbym teraz też usłyszeć opinie pozytywne jak i negatywne na temat mojej strony www.modlinski.net oraz na temat zdjęć i projektów stron, które tam są.

Pozdrawiam Smile

www.modlinski.net
Lukiqq
Bardzo ładnie Smile Zakodowane też poprawnie, oby tak dalej!
strzelec.png
itvortal.avx.pl - A taka sobie moja strona :]
Pomoc na GG wyłącznie dla nieco wtajemniczonych, podstawowe HowTo znajduje się na forum.

itvortal.avx.pl
khaman
Ładna Smile Skrypt menu a'la ubuntustory.com (sam sie kiedyś nad nim zastanawiałem).
Co się rzuciło to możesz podlinkować logo by przerzucało na główną no i:
Strona przystosowana do przeglądarki Mozilla Firefox.

Ja bym to usunął, niezbyt profesjonalnie brzmi przystosowanie strony pod jedną przeglądarke Wink
Posty pomocne oznaczaj jako pomógłhelp.png Nie pomagam na PW/GG | Brak stopki = brak pomocy

ICEK
Ja bym to usunął, niezbyt profesjonalnie brzmi przystosowanie strony pod jedną przeglądarke

W sumie racja, tak na prawdę stronę przystosowałem pod każdą przeglądarkę (tzn. pod 7 przeglądarek, mysle ze starczy), a że jestem zwolennikiem Firefoxa to pisze o nim wszedzie, żeby ludzie zaczęli korzystać z normalnych przeglądarek a nie np. z IE(blle!)

Tak, tak menu widziałem kiedyś na ubuntu i mi sie spodobało Pfft

@Lukiqq dzięki ;-)

Aha i jeszcze zdjęcia nie otwierają się w lightboxie, tylko w slimboxie :-)
Edytowane przez ICEK dnia 13.02.2009 13:52:11

www.modlinski.net
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl