ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 19

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
Obrysowanie tekstu
Henclerek
Witam.Użyłem szukajki ale nic nie znalazłem na ten temat więc może ktoś mi pomoże tutaj... Otóż chciałbym wstawić nowe polecenie przy pisaniu postów, komentarzy, i wiadomości.Jest to polecenie do obrysowania tekstu.Tak jak jest polecenie "Kolor czcionki" z rozwijanym menu tak fajnie by było mieć dodatkowo coś takiego tylko,że z inną funkcją.Kod przedstawia się następująco :
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
Czy ktoś potrafiłby coś takiego zrobić bądz dać jakieś cenne rady ?
Edytowane przez Henclerek dnia 18.03.2006 14:46:00

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 13:40:16
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Henclerek
Cool, dzięki za pomoc Angry

SebaZ
nie wiem czy wiesz, ale floodowanie tematów jest znienawidzone w sieci i jeśli będziesz to robił będziesz ty znienawidozny jak to samo zjawisko które robisz...
Zadawanie pytań na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego każdy może być pozbawiony jeżeli nie będzie umiał z niego korzystać. Nie wymagaj więc natychmiastowej odpowiedzi.

Henclerek
Tego nie wiedziałem ale wystarczy tylko powiedzieć.W takim razie przepraszam jeśli kogoś tym uraziłem...

SebaZ
Uraziłes np.: MNIE. A uraziłeś mnie 2 zasadniczymi rzeczami, a nawet trzema (3):
- nie przeczytałes regulaminu
- nie zastosowałes się do regulaminu
- floodujesz swój temat i masz wielkie pretensje, ze nikt Ci nie odpowiedział (zastanów się dlaczego... moze to twoja wina, moze źle postawione pytanie - nie wiem)
Zadawanie pytań na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego każdy może być pozbawiony jeżeli nie będzie umiał z niego korzystać. Nie wymagaj więc natychmiastowej odpowiedzi.

piteq
Uraziłes np.: MNIE. A uraziłeś mnie 2 zasadniczymi rzeczami, a nawet trzema (3):

A Ty mnie.Nie wiem czy wiesz ale jest to POLSK SUPPORT a słowo takie jak floodowanie ma conajmniej kilka rodzimych odpowiedników(w zależności od kontekstu)...I co Ty na to?

Troche mniej "angliszczyzny" a więcej poszanowania dla rodzimego języka...

SebaZ
eh, flodowanie ma tylko jedno znaczenie zwłaszcza po dodaniu słowa "tematu"
floodujesz swój temat

potrafimy czytać? bo coś zaczynam wątpić.
Poza tym polecam lekturę:
http://pl.wikiped...rmatyka%29
Edytowane przez SebaZ dnia 18.03.2006 23:56:17

SebaZ
maincore.php - > funkcja parseubb();
dodajesz linijkę:

od tej pory dajac tekst w bbcode postaci
[ramka]tekst[/ramka] będziesz miał ten swój efekt
Edytowane przez SebaZ dnia 19.03.2006 11:45:30

MeTeo
floodujesz swój temat
SebaZ ale ty tez Pfft post pod postem... gdybym to byl ja to bym juz bana zlapal :/

SebaZ
ba, ale ja daję odpowiedź Smile

Henclerek
Dzięki wielkie za pomocSmile Zrobiłem jak napisałeś ale nie ma żadnego efektu.Pojawia się tekst ale bez obrysowania.Może w jakimś innym pliku jeszcze trzeba dokonać zmian ?

SebaZ
nie

Henclerek
A orientujesz się co trzeba zrobić by uzyskać ten efekt? Wpisuję
[ramka]tekst[/ramka] ale pojawia się zwykły tekst.

SebaZ
domyslam się już chyba czemu
spróbuj to wstawić zmiast wczesniejszego

Spoczywaj w pokoju... wlodekp

wlodekp.europa.pl
Henclerek
Wklejenie tego kodu :

powoduje wyświetlenie się białej strony... ale udało mi się dojsć do tego, prawidłowy a bynajmniej działający kod powinien wyglądać tak :

SebaZ
i ze niby czym on się rózni? bo ja nie widze róznicy miedzy pierwszym kodem jaki Ci podałem...

Henclerek
Ja dodałem do Twojego kodu tylko

i zaczeło działać;)

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Ten pierwszy kod @SebaZ był prawidłowy i nic nie trzeba dodawać i chodzi prawidłowo. (305, php5.1.2) tak jak i drugi bo w tym przypadku zapis 1, 1px nie ma żadnej różnicy.

wlodekp.europa.pl
SebaZ
grrr- do jasnej ciasnej komu sie nudzi i kasuje posty?

w tym przypadku zapis 1, 1px nie ma żadnej różnicy.
moze mieć bo znając zycie IE ma swoje standardy i pewnie dlatego były problemy

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl