ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 17

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Propozycje zmian w systemie PW
k@mil007
Witam,

Mam w planach modyfikację systemu PW dla PHP Fusion i w związku z tym mam pytanie, czego Wam, użytkownikom najbardziej brakuje w obecnym systemie?

Aktualnie na mojej liście pomysłów znajdują się:
- możliwość tworzenia własnych folderów
- możliwość oznaczenia wiadomości gwiazdką jako ważna (jak w gMail), wiadomość taka trafia do specjalnego folderu Oznaczone
- folder specjalny Kosz (jeśli nie chcesz mieć wiadomości na liście Odebranych, ale także nie chcesz jej usuwać)

W planach mam także wątkowość wiadomości (odpowiedzi wyświetlane bezpośrednio pod sobą w ramach jednego tematu, jak w gMailu), aczkolwiek nie wiem, czy uda mi się to wykonać.

Proszę o pomysły, z góry dziękuję za wszystkie propozycje Smile
Pozdrawiam, K@mil Wink
Edytowane przez k@mil007 dnia 31.05.2011 17:35:07

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 08:21:50
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Sony
Wszelkie propozycje ulepszenia PF lepiej zamieszczać bezpośrednio na DEV.
Tutaj masz temat dotyczący systemu PW:
http://dev.php-fu...ead_id=938
http://dev.php-fu...ad_id=1834
Chociaż bardziej skomplikowane modyfikacje pojawią się w PHP-Fusion v8.
Edytowane przez Sony dnia 31.05.2011 17:56:38
tjaa Smile

k@mil007
Tak, ale na v8 jeszcze trochę poczekamy, a ja piszę modyfikację dla v7.
Już wykonałem dużą część z tego, co napisałem wcześniej.

Kilka screenów:
1.
i54.tinypic.com/2d8kfhh.png
2.
i56.tinypic.com/dy1x53.png
3.
i55.tinypic.com/2l8vqix.png
Edytowane przez k@mil007 dnia 01.06.2011 13:25:36

TGG
Udostępnisz tą modyfikacje bardzo proszę.

k@mil007
Udostępnię ją, jak tylko skończę Wink

Tymczasem nadal proszę o pomysły, co jeszcze dodać Smile

Borek
Można by dodać możliwość przełączania wiadomości. Takie coś, jak w galerii. Mam na myśli to, że nie trzeba cofać strony do głównej w skrzynce odbiorczej, tylko byłby przełącznik w oknie odczytywania wiadomości.

www.ddadc.com.pl
k@mil007
Poczytałem to, co jest napisane na Devie (linki Sony'ego) i myślę o zrobieniu jeszcze kilku rzeczy:
- ikonka czy odbiorca przeczytal wiadomosc (widoczna dla nadawcy), ale nie jestem pewien czy to dobry pomysl...
- autoopróżnianie Kosza (z możliwością ustawienia czasu, po jakim miałoby następować)

Z tym przełącznikiem wiadomości... to też nie jest głupie, tylko czy potrzebne?

Borek
k@mil007 napisał/a:
- ikonka czy odbiorca przeczytal wiadomosc (widoczna dla nadawcy), ale nie jestem pewien czy to dobry pomysl...
Takie coś już jest. http://www.php-fu...d_id=28032

k@mil007 napisał/a:
- autoopróżnianie Kosza (z możliwością ustawienia czasu, po jakim miałoby następować)
A takie coś możemy ustawić w ustawieniach w PA.

k@mil007 napisał/a:
Myślę, że ułatwi to przeglądanie wiadomości jedna po drugiej. Takie przełączanie nie jest obowiązkowe, tylko stanowi dodatek.

www.ddadc.com.pl
Sony
arsenal9407 napisał/a:
k@mil007 napisał/a:
Takie coś już jest. http://www.php-fu...d_id=28032

Można dodać opcję z możliwością włączenia/wyłączenia w PA.

arsenal9407 napisał/a:
k@mil007 napisał/a:

Nie ma czegoś takiego, są tylko limity, ale faktycznie przydatna opcja którą również można dodać.

arsenal9407 napisał/a:
k@mil007 napisał/a:
Myślę, że ułatwi to przeglądanie wiadomości jedna po drugiej. Takie przełączanie nie jest obowiązkowe, tylko stanowi dodatek.

Chodzi o coś takiego jak obecnie na poczcie o2? Klikasz na temat wiadomości, a treść automatycznie wyświetla się poniżej bez odświeżania strony?

Moje propozycje:
-zakładka "Kopia robocza", czyli wiadomo, wiadomości, która nie została wysłana wędruje do "Kopia robocza" z możliwością jej edycji. Wystarczy dodać przycisk "Zapisz" obok Wyślij" i "Podgląd";
-blokowanie otrzymywanie PW od użytkownika "X";
-wyskakujące okienko z informacją o nowej wiadomości;
-segregacja wiadomości wg dat (Dzisiaj, Wczoraj, tydzień temu, miesiąc temu itp.);
-troszkę upiększyć^^ nowe ikony i legenda ikon(np. nieprzeczytana wiadomość static.mangahelpers.com/forums/images/DesertRose/statusicon/pm_new.png, odpowiedziano static.mangahelpers.com/forums/images/DesertRose/statusicon/pm_replied.png, przeczytano static.mangahelpers.com/forums/images/DesertRose/statusicon/pm_old.png;
-PW powitalne nowo zarejestrowanego użytkownika, treść powitania z możliwością edycji w PA.
tjaa Smile

Borek
Sony napisał/a:

arsenal9407 napisał/a:
k@mil007 napisał/a:

Nie ma czegoś takiego, są tylko limity, ale faktycznie przydatna opcja którą również można dodać.

Faktycznie. Przepraszam. Pomyliłem z ustawieniami Shoutboxa.

Sony napisał/a:
arsenal9407 napisał/a:
k@mil007 napisał/a:

Chodzi o coś takiego jak obecnie na poczcie o2? Klikasz na temat wiadomości, a treść automatycznie wyświetla się poniżej bez odświeżania strony?

Mam na myśli przełączanie wiadomości tak, jak to mamy w galerii. Tam przeglądamy zdjęcia. W PW można by przełączać w ten sam sposób wiadomości.

www.ddadc.com.pl
k@mil007
Sony napisał/a:
Moje propozycje:
-zakładka "Kopia robocza", czyli wiadomo, wiadomości, która nie została wysłana wędruje do "Kopia robocza" z możliwością jej edycji. Wystarczy dodać przycisk "Zapisz" obok Wyślij" i "Podgląd";
-blokowanie otrzymywanie PW od użytkownika "X";
-wyskakujące okienko z informacją o nowej wiadomości;
-segregacja wiadomości wg dat (Dzisiaj, Wczoraj, tydzień temu, miesiąc temu itp.);
-troszkę upiększyć^^ nowe ikony i legenda ikon(np. nieprzeczytana wiadomość static.mangahelpers.com/forums/images/DesertRose/statusicon/pm_new.png, odpowiedziano static.mangahelpers.com/forums/images/DesertRose/statusicon/pm_replied.png, przeczytano static.mangahelpers.com/forums/images/DesertRose/statusicon/pm_old.png;
-PW powitalne nowo zarejestrowanego użytkownika, treść powitania z możliwością edycji w PA.

No i z tym wszystkim się zgodzę... Dzięki, Sony Wink
Postaram się jak najszybciej to wszystko zakodować Smile

Adam Stalica
Moja propozycja:
- możliwość dodawania załączników do wiadomości Wink

Pozdrawiam Wink
Witam Grin

generaluploads
Noo całkiem ładnie się zapowiada. Jest możliwość abyś wystawił wersje beta ?

www.generaluploads.pl
k@mil007
W sumie bym mógł, tylko że na razie nie ma nic w zakładce Opcje, poza tym musiałbym jakiś konwerter do bazy danych zrobić, bo trochę zmian w bazie też było...

Jak tylko będę miał wersję nadającą się do testowania, to wstawię.

Sony
Po ukończeniu modyfikacji, proponuje zamieść ją na stronie DEV.
Myślę, że w wersji PF 7.03 zostanie oficjalnie wprowadzona. :-)
PS Pamiętaj o walidacji kodu. Smile
tjaa Smile

piotrvx
Posiadam 19,601 użytkowników, a skrypt PW daje może rade wysłać do 500(kwestia także serwera).
Przydało by się jakieś rozwiązanie tego problemu. Np by wysyłał po 200 wiadomości w ciągu kilku minut i tak dalej Smile

k@mil007
piotrvx napisał/a:
Posiadam 19,601 użytkowników, a skrypt PW daje może rade wysłać do 500(kwestia także serwera).
Przydało by się jakieś rozwiązanie tego problemu. Np by wysyłał po 200 wiadomości w ciągu kilku minut i tak dalej :)

Do tego to by bardziej Cron pasował, nie wiem, czy da się coś w PHP zrobić... Chyba, że
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

na początku...

adams1692
I sprawa ucichła, bety nie widać.

www.mglks.pl
k@mil007
Sprawa ucichła, gdyż byłem przez jakiś czas w szpitalu, a teraz nie mam czasu ze względów maturalno-rekrutacyjnych... Jak tylko wygospodaruję chwilę, to będę kończył modyfikację...

adams1692
Jakieś postępy w modyfikacji?

www.mglks.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl