ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 23

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
ZESTAW PC...
Marvin-Nekromanta
Kupuje sobie nowego kompa:

AMD Athlon64 X2 4200+ (jeden rdzeń po 2,2GHz bez podkręcania)
GOODRAM 2x1GB (667MHz - dual channel)
Gigabyte M55S-S3 (nForce50)
ATI readon X1950XTX
Dysk WD 250 i 80GB (pierwszy sata2, drugi ATA)
LG 2x nagrywarka DVD
napędzik FDD
Windows XP Home i Linux prawdopodobnie Suse
Epson Stylus - urządzenie wielofunkcyjne
Klawiaturka i Mysz (laserowa, bezprzewodowa) Logitech'a
Hmmm.... I wszystko czarne... A i jeszcze monitorek 19' LCD chyba BenQ
Zasilacz 400W

Dobry zestawik?? Na ile lat mi wystarczy??

I jeszcze jedno:

Czy warto sprzedawać tego PC'ta czy może zostawić go jako serwer sieci domowej??

AMD athlon 1700+
GeForce 2
Monitor kineskopowy 17'
Dysk 30 GB (ATA)
Nagrywarka CD (LG)
Napęd FDD
Analogowa Karta Telewizyjne na PCI
Modem 56k
Kata muzyczna 5.1
Zasilacz 300W

CZEKAM NA ODPOWIEDZI. Smile
Edytowane przez Marvin-Nekromanta dnia 04.05.2007 12:04:47

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 09:01:10
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Marvin-Nekromanta napisał/a:
Kupuje sobie nowego kompa:

AMD Athlon64 X2 4200+
GOODRAM 2x1GB (667MHz - dual channel)
Gigabyte M55S-S3 (nForce50)
ATI readon X1950XTX
Dysk WD 250 i 80GB (pierwszy sata2, drugi ATA)
LG 2x nagrywarka DVD
napędzik FDD
Windows XP Home i Linux prawdopodobnie Suse
Epson Stylus - urządzenie wielofunkcyjne
Klawiaturka i Mysz (laserowa, bezprzewodowa) Logitech'a
Hmmm.... I wszystko czarne... A i jeszcze monitorek 19' LCD chyba BenQ

Zaslinilem sie caly, musze do lazienki... Wink
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Gander
Na pół roku... // wywalam
Na 2 latka jeśli do gier.
Ja kupiłem ok 2 lat temu i już prawie żadna nowa gra mi nie chodzi płynnie (sprzyja odwykowi).
Jeśli zamierzasz robić flash i zaawansowaną grafę to starczy ci może na 5lat?
A jak masz zamiar robić tylko strony internetowe to na dłużej.

Takie jest moje zdanie Grin
Edytowane przez Gander dnia 04.05.2007 12:00:53

gander.solutions
Marvin-Nekromanta
Pieka napisał:
Zaslinilem sie caly, musze do lazienki...

4 tys. wpakowane, ale chyba warto Smile

@Gander: komp będzie służył do ogólnego użytku Smile Czyli wszystko i nic Grin

A co z tym drugim?? Warto sprzedawać za te marne grosze?? Smile
Edytowane przez Marvin-Nekromanta dnia 04.05.2007 12:09:06

Gander
Zostaw sobie na serwa

gander.solutions
Marvin-Nekromanta
Tak też uważałem. Nie dostane za niego dużej ilości kasy, a swojego czasu... 5 lat temu kosztował z monitorem 3,6 tys. Poza tym przecież nie oddam przyjaciela z którym spędziłem tyle lat życia.

Gander
Książka to najlepszy przyjaciel Grin

Dla niektórych, niestety, czasopismo z króliczkiem Frown

gander.solutions
Marvin-Nekromanta
Książka!! Idź z tą siłą jasności!! Ja nie chce... No chyba, że książka w wersji elektronicznej Smile Najlepiej fantasty Grin No a już super książka to.... (brawa) leksykon Komputer Świata Smile

SebaZ
Przy wyciskaniu z niego 7-mych potów zasilacz może nie wytrzymać. Tak na moje oko Wink
Zadawanie pytań na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego każdy może być pozbawiony jeżeli nie będzie umiał z niego korzystać. Nie wymagaj więc natychmiastowej odpowiedzi.

Marvin-Nekromanta
Hm...... Może.... Zobaczę jutro albo w poniedziałek, bo wtedy dopiero przyjdą podzespoły z hurtowni Smile Gdyby nie te święta miałbym go już wczoraj Angry

jantom
Zależy jaki zasilacz - jeśli jakiejś firmy krzak, to mogą być problemy z utrzymaniem napięć, w każdym innym wypadku powinien dać radę, no może przydałoby się z jakieś 50-80 W więcej. Trzeba by było jakieś dokładne wyliczenia porobić...

napędzik FDD

Aż się rozczuliłem Wink Że w nowych komputerach ludzie montują kochane floppy - teraz to chyba z przyzwyczajenia, niż potrzeby.

http://jantom.info
Qbol
według mnie w takim kapie juz jest zasilacz ktory by wytrzymal najciezsze proby

Marvin-Nekromanta
jantom napisał/a:
napędzik FDD

Aż się rozczuliłem Wink Że w nowych komputerach ludzie montują kochane floppy - teraz to chyba z przyzwyczajenia, niż potrzeby.

Wiesz ja korzystam jeszcze z Floppa. Co prawda rzadko, ale tak jak mówisz głównie z przyzwyczajenia. Aha i do listy w najbliższym czasie dodam czytnik kart FLASH Smile

Co do zasilacza, to na pewno będzie wytrzymywał, bo sprawdzałem w sklepach PC podobne zestawy i zasilacze w nich montowane. Jutro lub popojutrze będzie komp, jupi. Grin

Gander
Mam klawiaturę zachlapaną śliną przez ciebie, @Marvin...

gander.solutions
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Ja powiem tak te dwa rdzenie w windowsie i tak ich za mocno nie wykorzystasz linux unix owszem nie widze aż takiego kopa przy dwóch owszem duży cache mam większość w zdz inteli z płytami intela 2.8, 3 i cache 2X1024 zasilacz przy dużym obciążeniu kompilacja wentylatory mocno prześpieszają i słychać je po 3szt.
czytnik kart zew usb2 rząd 30 zł-6 rodzajów
A ja jeszce pamięntam dyskietki 5,25' zx spektrum z gumowaną klawiaturą 65k RAM bez stacji magnetofon do wczytywania taśm i na tym robiłem wstawki graficzne do filmów video to była sztuka.

wlodekp.europa.pl
Marvin-Nekromanta
wlodekp napisał/a:
czytnik kart zew usb2 rząd 30 zł-6 rodzajów

6 rodzajowy już mam. Teraz myślę o uniwersalnym 55w1 chyba. Na allegro jest to sprawa 20zł (nowy).

Gander
ale jest ci to potrzebne czy też kupujesz dla bajeru, żebyśmy się ślinili?

gander.solutions
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Marvin mylimy chyba pojęcia jak Gander mówi jest Ci potrzebny?
Wyobraż sobie, że mogę mieć najnowszy wynalazek-bo ja je kupuje i decyduje np w zdz-kasa jest i pełen komfort psychiczny. A dom to też służbowe.
A do tego co robię teraz wystarcza mi dell 2.66 1024 RIM TYLKO INTEL chipsety zgodność systemów błędy 900zł
i monitor simens nixdof 18' z głośnikami 490zł
Polizingowe markowe-optymalny dobór elementów fabryczny-a dowcip wcale nie polega na wywaleniu kasy.
A może jeszcze jedno mogę wziąść wszysko bez kasy i sprawdzić czy to jest to i np karty do przetwarzania grafiki analogowej na cyfre-przetestowałem kilkanaście zanim otrzymałem pożądane efekty.
Na koniec nie do końca najdroższe - najlepsze-a trzeba jeszcze uważać na trefne serie szczególnie w nie sprawdzonych nowinkach.
Allegro? to jak z suportem ja potrzebuje online-gwarancji pomocy-a tam bywa różnie i za markę i jej gwarancję płacę.

wlodekp.europa.pl
Marvin-Nekromanta
Czytnik kupuje, bo jest mi potrzebny. Korzystał głównie z kart SD, lecz zdarza mi się czasami, że kumpel wpadnie z miniSD lub CompactFlash i co wtedy?? Już miałem kilka takich sytuacji. Poza tym przy malejących cenach kart Flash urządzenie multi jest moim zdaniem potrzebne.
Co do allegro:
Kupiłem już trochę rzeczy np nagrywarkę DVD, dysk 80GB, ram i nic do tej pory się nie [cenzura]. A np kupiłem 3 lata temu dwie kości ramu 256MB i 512MB w sklepie komputerowym (nazwy nie podam bo nie chce robić antyreklamy). I żadna nie działała!! Sprawdziłem je na dwóch PC'tach, ale wszędzie było tak samo.

PS. Wszystko kręci się wokół gier RPG takich jak Gothic 3 (fan całej serii, wielokrotnie "przechodzonej"Wink i TES3 i 4.
Edytowane przez Marvin-Nekromanta dnia 05.05.2007 12:56:15

szer
Hmmmm też się pośliniłem... Całe wiadro już tego mam...

Komp bajer poprostu Grin. Mnie troche niepokoi wielkośc dysków. Ja bym odrazu brał dwa dyski 300GB... Są teraz bardzo tanie. Gdybym mógł odświeżyć kompa to nową płyte główną bym kupił by była z SATA II i wtedy oba dyski SATA II bym kupił. Procka też bym wymienił bo mam Athlona 64 3000+. Wiem wiem stary, ale kompa składałem wtedy, gdy takie podzespoły jak teraz mam były nowością Wink. A jak wiadomo komputer po pół roku już jest stary, bo tak szybko nowości wychodzą Wink

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl